Yazın sandaletlerin içinde ayaklarınızın temiz ve bakımlı gözükmesi için, düzenli pedikür yaptırmanın yanında evde uygulayabileceğiniz kolay yöntemlerde var.

Ayaklarınızı sıcak ve sabunlu bir suyun içinde yarım saat beklettikten sonra ponza ile ölü deriyi temizleyin.Ayaklarınız iyice yumuşayana kadar tekrar edin. Bu işlemi duştayken yapmak daha kolay olacaktır.

Daha sonra törpü ile tırnak diplerini geriye itin yapabiliyorsanız tırnak makası yardımıyla fazla derileri kesin. Törpü yardımıyla tırnaklarınızı şekillendirin. Ayak tırnaklarını düz kesmek tırnak batmalarına da engel olacaktır.

Eğer ayak için kullandığınız bir peeling varsa onunla,yoksa vücut peelingi ile ayaklarınıza masaj yapın ve yıkayın.İyice kuruladıktan sonra nemlendirici krem sürün ve üzerine pamuklu bir çorap giyin.

Zaman zaman içerisine papatya atılmış ılık su da bekleterek ayaklarınızın dinlenmesini sağlayın.Bu gün boyu şişen ayaklar içinde etkili olacaktır.

Her zaman güzel görünen ayaklar için, her banyoda mutlaka ponza taşı ile ölü deriyi temizleyin ve duştan sonra ayaklarınızı tırnaklarınızla birlikte nemlendirin.

Ayaklarınızın güzel gözükmesi için doğru ayakkabıyı seçin. Ayak formlarına uymak için şekli bozulmuş bir ayakkabı içinde ayaklar hiç güzel gözükmeyeceği gibi sağlıklı da olmayacaktır.

Kısa tırnak tercih edilmeli
Yaz, kış kısa tırnak kullanılması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, hem sağlık, hem temizlik açısından tırnak boyunuzu kısa ve temiz tutun önerisinde bulunuyor.
Topuk çatlağı ve topuk dikeni için özel bakım yapılmalı
Yazın açık ayakkabı giymeye başlayınca fark ettiğiniz topuk çatlağı, ponza taşı ile temizlenebilir. Duştan sonra ayağı hafifçe kurulayıp ponza yapılırsa, topuk çatlağı görüntüsünün kaybolduğu ve ölü derinin gittiği görülecek. Ayak bakımı yaparken ponza işleminin ardından peeling uygulamasıyla ayaktaki kan dolaşımı hız kazanacak. Topuk çatlağı için bakım yapmak, topuk dikeni oluşumunu önlemede önemli bir yöntem.
Haftada bir peeling
Peeling uygulaması, mutlaka haftada en az bir kere yapılması gerekiyor. Tabanda oluşan ölü deriden kurtulan ayaklara, işlemin ardından ayak bakımı ürünleri ile 5 dakika boyunca yapılan masaj yapılıyor. Bu sayede cilt pürüzsüzlüğe kavuşuyor.
Ayak masajı şart
Evde, kendinizi ve ayaklarınızı spa ile şımartın. Gün boyu kapalı kalan ayaklarda oluşan ayak kokusu ve ayak sağlığı için spa çok önemli. Kokulu ve etkili banyo tuzlarıyla bir küvet hazırlayın ve dinlendirin ayaklarınızı.