Cildinin her zaman sağlıkla ışıldamasını kim istemez? Değerli yağlar gücüyle derinlemesine beslenen cildinizin başka bir şeye ihtiyacı olmadığını göreceksiniz. Tek yapmanız gereken, yüzünüzü her gün yağlarla besleyerek nemlendirmek.

CİLDİNİZ İÇİN EN MUCİZEVİ BAKIMI VEREN YAĞLAR

Cilt bakımı için her alışverişe çıktığımızda raflarda farklı özellik lerde ürünlerle karşılaşıyoruz. Yüzümüzün sağlıkla ışıldamasını ve yumuşacık olmasını sağlayacak en iyi bakımı arıyoruz. Seçimlerimizde hassas olmamız gerektiği bir gerçek. Çünkü vücudumuzu saran cilde göre 10 kat daha ince olan cildimiz, hassas bir yapıya sahip. Bu yüzden de cildimiz için en mucizevi bakımı verecek en etkili bakım ritüelini bulmaya çalışıyoruz. Tıpkı, geçmişten günümüze bütün kadınların yaptığı gibi…

Pek çok cilt bakım uzmanının da önerdiği gibi, cildi nemlendirirken derinlemesine beslemek de çok önemli. Bu yüzden de, cildimiz için en iyi bakımı sunan ve sayısız faydaya sahip yağlar, asırlardır kadınların başlıca güzellik sırları arasında yer alıyor.

Gelin, doğal yağların etki ve faydalarını daha ayrıntılı olarak inceleyelim.

Lavanta çiçeği yağı: Lavanta çiçeği yağı, kuru, hassas veya yağlı tüm cilt tipleri için uygundur. Cildinize beslemekle kalmaz ayrıca rahatlamasını sağlar. Lavanta cilt hücrelerine oksijen ve besin akışını artırarak, dolaşım sistemini güçlendirir. Cildin daha genç ve ışıltılı görünmesine yardımcı olur.

Jojoba yağı: Jojoba yağının kimyasal yapısı vücudun ürettiği cilt yağı ile büyük benzerlikler gösterdiği için cilde iyi gelen besleyici ve faydalı yağlardan biridir. Kuru cildi nemlendirirken, yağlı ciltteki yağı dengeler. Cilde esneklik kazandırır ve ciltteki yağ oranını dengeler. Yorgun, yıpranmış cildi besler ve canlılık katar.

Kuşburnu yağı: Türkiye’de yetişen kuşburnu çekirdeklerinden elde edilen kuşburnu yağı, içeriğindeki Omega 3, Omega 6 ve A vitamini cilt hücrelerini beslediği için cildin yenilenmesine yardımcı olur.

Ayrıca, cildi sert hava iklimlerinden koruyucu özelliğe sahiptir.

Sardunya yağı: Sardunya yağı, özellikle hassas ciltler için olumlu etkilere sahiptir. Cildi hızla yenileyerek pürüzsüz hale getirir. Aromaterapide sardunya yağının antiseptik etkisi vardır. Diğer adıyla ıtır yağı, günlük cilt bakımının bir parçası olarak yüz kremi olarak da uygulanabilir.

Biberiye yağı: Biberiye yağının cilde en önemli faydaları cilt üzerindeki fazla yağı alması ve aynı zamanda kan dolaşımını artırarak sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlar.

Mercanköşk yağı: Mercanköşk yağı uykusuzluk, endişe ve gerilim hislerinin giderilmesine karşı kullanılan iyi bir yatıştırıcıdır. Sakinlik vermesinin yanı sıra cildi koruyucu ve yatıştırıcı özelliğe sahiptir.

Portakal yağı: Cilt bakımı için faydalı portakal yağı, ciltte kolajen üretimini teşvik eder ve cildi besler. Kan dolaşımını dengeleyerek cilde doğal bir ışıltı verir. Portakal yağı, özellikle kuru ciltler için idealdir.

Lavandin yağı: Cildi yenileyici özelliğe sahip lavandin yağı, cilde elastikiyet kazandırır. Yatıştırıcı etkiye sahip lavandin, yağlı ciltler için uygundur.

Gül yağı: Tüm cilt tipleri için uygun olan gül yağı, anti-bakteriyel ve canlandırıcı bir yağdır. Cildi ferahlatır; yumuşaklık ve rahatlık sağlar. Cilt temizliğinde de kullanılır.