Hiperpigmentasyon, ciltte melaninin artıp, lekelenmelerin oluşmasıyla meydana bir cilt rengi bir hastalığıdır.Cilt lekeleri ve çiller için maske tarifimizle bu sorununuzdan doğal yoldan kurtulabileceksiniz.
Ciltteki lekeler ve çiller için bitkisel çözüm sunan maske zerdeçal tozu ve limon suyundan oluşuyor. Güneş ışığı, gebelik, bazı hastalıklar, genetik, yaş veya travmaya maruz kalma melanin salgılanmasına neden olarak ciltte bozulmalara yol açabilir.Çillerin ve ciltteki lekelerin nedeni dahili ve harici olarak ikiye ayrılır.

ş nedenler güneş ışığı, betaksolol, minosiklinden östrojen, progesteron gibi kimyasallara maruz kalma.İç nedenler de ise genetik bu lekelerin oluşmasında etkili rol oynar.
Çiller, yaşlılık lekeleri,güneş lekeleri ise ultraviyole ışınlarının yol açtığı cilt problemlerindendir. Yüzde, ellerde, bedende güneşle temas etmiş yerlerde görülebilir.
Gebelik kaynaklı cilt lekeleri ise hamilelikten sonra kendi kendine geçerler.

Deneyenlerin bildirdiği üzere bu maske çiller ve cilt lekeleri üzerinde oldukça etkilidir.
Limon beyazlatma özelliği ile cilde peeling uygulayarak, cilt tonunu açar, zerdeçal ise
anti-inflamatuar özelliği ile cildi daha parlak yapar.
Hassas cildi olanlar limona biraz süt veya su eklemelidir.

Cilt Lekeleri Ve Çiller İçin Kür Malzemeler
1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu

Maskenin Hazırlanışı ve Uygulanışı
Malzemeleri güzelce karıştırın, cilt lekelerine ve çillere uygulayın.
15 dakika cildinizde kalsın. Ilık suyla yüzünüzü yıkayıp durulayın.
En az 8-10 saat güneş ışığından uzak durun.
Günde 2 kez bu maskeyi uygulayın.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.