CİLT LEKELERİNDEN KURTULMAK İÇİN UYGULANAN YÖNTEMLER NELERDİR?

Cilt lekerinin başlıca nedeni zararlı güneş ışınlarıdır. Güneşe çıkmadan önce, mutlaka yüksek faktörlü, koruyucu ürünler kullanmanızda fayda vardır. Ciltteki lekeler için uygulanacak yöntemlerin güneşin daha az etki ettiği kış döneminde yapılması tavsiye ediliyor. Yaz güneşinde uyguladığınız yöntem faydalı olmayacak ve lekelerin tekrarlamasına neden olacaktır. Ciltteki lekerlerden kurtulmanın farklı yöntemleri bulunuyor. Cilt hastalıkları uzmanı dermatolog doktorlar cilt lekeleri için hangi yöntemlerin uygulanabileceğini şu şekilde sıralıyor.

* Öncelikle iyi bir cilt bakımı cilt lekelerinizden kurtulmak için yapılması gereken ilk işlemdir. Cilt yapınıza ve cildinizdeki lekelerin durumuna uygun kremler kullanmak lekeleri azaltabilir hatta yok edebilir. Bu nedenle diğer yöntemlere başvurmadan önce kremler ile cilt bakımı denenmelidir.

* Diğer bir yöntem oksijenterapidir. Cilt güzelliği için gerekli olan ilk unsur oksijendir. Cilde en çok zarar veren etkenlerden biri hava kirliliğidir. Bu nedenle oksijenterapi cilt için çok faydalı olur ve lekelerle savaşır. Fotoyaşlanma belirtilerinde, cilt neminin azaldığı her durumda, hassas, etkili ve güvenli bir yöntemle canlı ve sağlıklı bir cilt görünümü sağlar. İstemeyen cilt lekelerinin giderilmesini sağlar.

* Cilt lekelerini gidermek için etkili yöntemlerden biri de kimyasal peelingtir. Fakat rastgele kimyasal peeling yapmak cildinize fayda yerine zarar verebilir. Bu nedenle mutlaka uzman dermatolog tarafından yapılması önerilir. Kimyasal peeling, cildi ölü hücrelerden arındırmak amacıyla, üst tabakasının alınması işlemidir. Cilt lekeleri, kırışıklıklar ve akne izlerinin giderilmesinde, cildin nem ve yağ dengesini kontrol edilmesinde faydalıdır. Cildin canlı ve homojen bir görünüm almasını sağlar. Fakat, kimyasal peeling uygulamanın belirli zamanları vardır. Bu zamanları öğrenmek amacıyla, Dermatoloji Uzmanından yardım alabilirsiniz.

Mezolifting yöntemi lekeler için uygulanan yöntemlerden biridir. Mezolifting, yüze, nem, dolgunluk, gerginlik, renk ve ışıltı vererek, anında diri ve genç bir görünüm sağlaması açısından, sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Mezolifting cildin gençleşmesi ve cilt lekelerinin giderilmesi amacıyla sorunlu bölgeye hiyaluronik asit ve bazı vitamin ve minerallerin karışımından elde edilmiş kokteylin enjekte edilmesi işlemidir.

* Son dönemlede, çok sık başvurulan bir yöntem de dolgu ve botokstur. Yüzün dinamik çizgilerinde ve derin çizgilerinde daha sağlıklı bir görünüm sağlar. Cilt lekelerinin yokedilmesi ve gençleşmesi için kullanılır.

* Leke tedavisi, sivilce tedavisi ve kılcal damar tedavisi, lazer ile mümkün olabiyor. Kısa zamanda, cilde gerginlik ve homojen bir görünüm verir, kılcal damar ve güneş lekelerinin tedavi olmasını sağlar. En çok kullanılan yöntemlerden birisidir.

Elma Sirkesinin Cilde Yararları