Cilt sarkmalarından en kısa sürede kurtulmak ve verdiğiniz kilolarla yaşadığınız mutluluğun yarıda kalmasını önlemek istiyorsanız bu haberimiz tam size göre!

Sabırlı Olun

Merak etmeyin, sarkmış cilt ve derinin bir problem olduğunun farkında olan sadece siz değilsiniz, metabolizmanız da farkında. Vücudunuz düzeltmek için gerekli çalışmalara başladı. Siz de bu süreçte doğru beslenme alışkanlıklarınızı koruyup, egzersiz yaparak onu desteklemeye devam edin.

Egzersiz Yapın

Kilo verme sürecinde zaten büyük ihtimal ile egzersiz yapmaya alışmış olmalısınız. Bırakmayın! Egzersize bu kez sıkılaştırıcı hareketler ekleyerek devam edin. Bölgesel sıkılaştırmalara yönelebilirsiniz. Hareketi kesmek, metabolizmanızı yavaşlatıp tekrar kilo almanıza neden olabileceği gibi cildinizin sıkılığını kaybedip tekrar sarkmalara neden olacaktır.

Hareket Edin

Normalde olduğunuzdan daha hareketli olmanız gereken bir dönem. Vücudunuz sarkmaları toparlamaya çalışıyorsa ihtiyacınız olan yukarıdaki ipuçlarıyla birlikte hızlı bir kan dolaşımı ve egzersiz. Gün içerisinde hareketli olmaya özen gösterin. Dans edin, merdivenleri çıkın asansöre binmeyin, yürüyen merdiven kullanmayın. Bunu yapmak hem kilo almanızı önler hem de kaslarınızı sıkılaştırıp sizi daha canlı tutar.

Kilo Verme Hızınızı Gözden Geçirin

Kilo verirken cilt sarkmalarını önlemenin en büyük kuralı bu işlemi olabildiğince yavaş ve yumuşak bir geçiş ile halletmektir. Tabi ki sabırsızız ve hızlı sonuç görmek istiyoruz. Bu zaten hemen herkeste aynıdır. Haftada 1 kilodan fazla kilo vermeniz cilt sarkmalarına neden olabilir. Bu oran kişiye göre değişebileceğinden en doğru cevabı diyetisyeniniz verebilir.

Bi Masaj Almaz Mıydınız?

Masaj, uygulandığı bölgede kan dolaşımını hızlandırarak sıkılaşma ve bölgesel bir dirilik sağlar. Bu nedenle, sarkmaları toplarlamaya çalıştığınız bu dönem içerisinde masaja önem verin. Duşta suyla bile masaj yapabilirsiniz. Tabi ki en iyisi bir uzmanın, kan dolaşımını hızlandırıp sizi rahatlatacak güzel bir masaj yapmasıdır.

Bu sarkmaların nedenlerine bakacak olursak hızlı zayıflamanın yanında gereksiz kilo vermenin de sebepler arasında sayıldığını görebiliriz. Zira olması gerektiği kiloda olanların yine de belli bir bedene sığabilmek için diyet ve zayıflama yapmaya çalışması vücuttaki yağ-kas-su dengesinin bozulmasına ve gerçekleşen kayıplardan dolayı derinin sarkmasına neden oluyor

Bol Su İçin

Su alımı çok önemlidir. Vücudunuzun temizlenmesi, kan dolaşımının hızlanıp vücudunuzun ve metabolik sisteminizin yavaşlamaması için su çok gerekli. Günde en az 6-8 bardak su içmek, cildinizi canlandırıp toparlanma sürecini hızlandırır. Daha sıkı bir cilde sahip olmak için su alımınıza önem veriniz.

Tuz ve mineral bakımları kullanarak cildinizin sıkılaşmasına yardım edebilirsiniz.Ciltteki kan dolaşımını arrtıran bu yöntemle cildiniz daha sağlıklı ve elastik bir yapıya kavuşacak.

Cildinizi Nemlendirin

Doğal yağlar kullanarak veya vücut nemlendirme ürünleri ile cildinizi nemli tutmalısınız. Eğer alerjiniz yoksa hindistan cevizi yağı vücut nemlendirme için önerilen bir doğal bitkisel yağdır. Ek olarak bebek yağları da cildinizi nemli tutmanız için etkili bir seçim.

Kaynak: posta.com.tr