Değişik makyaj örnekleri arıyorsanız, gökkuşağı makyajı resimli tarif makalemizde resimlerle anlattığımız göz makyajını deneyebilirsiniz.
İhtiyacınız olacak şeyler
kırmızı / pembe göz farı
turuncu far
sarı far
yeşil göz farı
mavi göz farı
mor göz farı
maskara (isteğe bağlı)
eyeliner (isteğe bağlı)
göz farı bazı (isteğe bağlı)

Makyajın yapılışı

Göz çevrenize, göz kapaklarınıza concealer ve primer sürün.
Concealer göz altı morluklarını, göz çevresindeki lekeleri kapatırken, primer ise uygulayacağınız farın akmadan daha uzun süre dayanmasını sağlar.gokkusagi_goz_makyaji (1)

Göz pınarınıza pembe göz farı sürün. Pembe renk olması şart değil, kulllanacağınız diğer renklere uygun olması şartıyla dilediğiniz rengi tercih edebilirsiniz.gokkusagi_goz_makyaji (2)

İkinci renk olarak turuncuyu seçin, öncelikli olarak, pembe renk kalıntısı olmaması için fırçanızı kağıt havluyla temizleyin (her yeni renk farı göz kapaklarına uygulamadan kağıt havluyla fırçayı silin) ve pembe renkten yumuşak bir geçiş ile göz kapaklarınızın orta kısmına turuncu rengi sürün.gokkusagi_goz_makyaji (3)

Turuncu farınızın bittiği yerde, göz kapağının dışına doğru sarı far uygulayın.gokkusagi_goz_makyaji (4)

Alt göz kapağına geçip, göz kapaklarının dışına doğru kuyruk şeklinde uzanan yeşil far kullanın.gokkusagi_goz_makyaji (5)

Yine alt göz kapağınıza, göz pınarına doğru açık mavi far sürün.gokkusagi_goz_makyaji (6)

Mümkünse ayrı bir fırça kullanıp, göz makyajınıza son dokunuşlarınızı yapın, eksik gördüğünüz yerleri düzeltin.gokkusagi_goz_makyaji (7)

Eyeliner yahut dolgunlaştırıcı özelliği olan kaliteli bir maskara ile göz makyajınızı tamamlayın.gokkusagi_goz_makyaji (8)
İşte bu kadar kolay!

Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım Tıklayınız

gokkusagi_goz_makyaji (9)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.