İşte en özel gününüzde en güzel haliniz için yapmamanız gerekenler haberimizde.

1) Güneş koruyucu kreme hayır

Güneş koruyuculu fondötenlerden uzak durmanızı önereceğimiz tek gün olabilir. İçeriği yüzünden cilde eşit olarak dağılmayan bu kozmetik malzemesi, özellikle flaş ile çekilen fotoğraflarda sizi hayalet gibi gösterebilir. Eğer düğün fotoğraflarınıza bakarken cildinizde beyaz lekeler görmek istemiyorsanız bu üründen uzak durun.

2) Yapay ürünler denemeyin

Takma kirpik kullanmadan önce bir kez daha düşünün. Öğle güneşi vurduğu zamanlarda kirpiklerinizin yüzünüze gölge düşürmesini istemezsiniz. Gerçek kirpiklerinizin arasına birkaç tane yapay kirpik yerleştirip maskaranın büyülü gücüne güvenin.

3) Kırmızı dudaklara hayır

Beyaz gelinliğinizi kırmızı rujunuzla tamamlayarak havalı bir görünüm elde etmek istediğinizi biliyoruz fakat fotoğraflarda bu rengin siyah çıkacağını şimdiden söyleyelim. Eğer gotik bir gelin gibi gözükmek istemiyorsanız başka renk bir ruj deneyin.

4) Bronzlaştırıcı kullanmayın

Sağlıklı ve yanık bir ten ile gelinliğinizin harika görüneceğine eminiz, ama…

1. Teniniz elbisenizi beyaz bir blok gibi gösterebilir.

2. Kıyafetinizde kahverengi lekeler kalabilir.

3. Damat sizin yanınızda beyaz peynir gibi gözükebilir.

5) Boya badanaya son

Bu büyük günde yüzünüzün düğün pastanız gibi kat kat olmasını istemezsiniz herhalde… Makyajınızda zaman zaman ufak rötuşlar yapılması gerekecek ama makyaj üstüne makyaj yaptırmak yerine çantanızda yağ emici kağıtlardan bulundurmalısınız.