İnce dudakları dolgun göstermek için yapılması gereken birkaç küçük püf nokta;

Dişiliğin sembolü dolgun dudaklar her kadının hayalidir. Bunun için estetik cerrahiye başvuranların sayısı ise küçümsenemeyecek kadar çok. Oysa küçük makyaj hileleriyle ve iyi bir ruj sürme tekniğiyle dudaklarınızı dolgun göstermek elinizde. İhtiyacınız olan sadece ruj ve dudak kalemi!

Sadece makyajla daha dolgun dudaklar!
Rujunuzu seçerken yağlı olmayan, mat bir ruj tercih etmelisiniz. Dudak kaleminiz ise ince ve sivri uçlu, rujunuzla aynı renkte olmalıdır.

Dudağınızın etrafına ve dış kısmına kalemle ince bir çizgi çekin. Alt ve üst dudağınızın uçlarını birleştirmemeye özen gösterin, yoksa ağzını hareket ettirdikçe bu kısımdaki ruj dağılabilir.

Alt dudağınızı kalemle çizerken dudağınızın ortasına çok fazla kavis yapmayın, daha düz bir çizgi çekin. Daha sonra ruj ile çektiğiniz kalemin içini doldurun.

Alt dudağınızın ortasına gelen kısma rujunuzun renginde, bir ton açık bir başka ruj ile dikey gölge yapın.

Rujun üzerine ince bir katman parlatıcı sürerek dolgun ve seksi dudaklara kavuşun.

Dudakları dolgun ve kalın gösterme teknikleri:

– Dudak renginizle uyumlu bir dudakl kalemi seçerek dudak çizgilerini biraz yukarı ve aşağı doğru kaydırarak dudaklarınızı daha kalın hale getirebilirsiniz.
– Piyasada satılan dudakları dolgun gösteren rujlar mevcut bunlardan kullanarark daha dolgun görünümlü bir dudağa sahip olabilirsiniz.
– Dudak çizgileri kapatıcı makyaj ürünleri ile kapatıldıktan sonra dilerseniz kalemle dilerseniz rujla daha geniş bir alana sürerek dolgun dudaklar elde edebilirsiniz.
– Koyu tonda dudak rujları yerine canlı ve parlak renkleri kullanın. Bu sayede dudaklarınız daha dolgun görünecektir
Dudak bakını yapmazsanız dudaklarının ince görünür. Çatlak ,cansız ve kuru dudaklar olduğundan ince görünür.