Makyaj Süngeri Kullanma Tüyoları … Bir süredir makyaj meraklıları arasında popüler olan sünger aplikatörler, makyaj yapmayı kolaylaştırdıkları kadar, farklı şekilleri ve renkleriyle de dikkat çekiyorlar. Peki, “beauty sponge” ya da “beauty blender” olarak da isimlendirilen bu minik süngerleri en etkili şekilde nasıl ve ne için kullanabiliriz?

Makyaj Süngeri Kullanma Tüyoları

1. Kullanmaya başlamadan önce sünger makyaj aplikatörünüzü hafifçe nemlendirin. Böylece hem dokusu daha yumuşak hale gelir, hem de makyaj ürünlerinizi emmez. Bunun için süngeri suya tutup ya da sokup bir havlu yardımıyla sıkın ve bırakın.

2. Uygulama sırasında süngeri cildinizde sürükleyerek değil hafif dokunuşlarla gezdirin. Örneğin fondöteninizi önce alın, yanaklar, çene ve çene altına noktalar halinde sürün, ardından nemli süngeri dokundurup çekerek dağıtın.

3. Süngerin şekli de aslında belli bir amaca hizmet ediyor. Sivri tarafını göz çevrenizde, burnun yanlarında ve dudaklarınızda, yuvarlak kısmı ise yüzünüzün daha geniş olan kısımlarında kullanabilirsiniz.

4. Aydınlık ve parlak bir görünüm için cildinize sünger aplikatör ile ince bir kat fondöten sürdükten sonra yüzünüzün T bölgesine, göz altlarınıza ve elmacık kemiklerinize yine sünger yardımıyla transparan pudra uygulayın. Bu sayede daha eşit ve doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

makyaj_sungeri

5. Yüz hatlarınızı belirginleştirmek için üstteki işlemin ardından kontür yapabilirsiniz. Bunun için istediğiniz bölgelere, örneğin elmacık kemiklerinizin altına, burnunuzun yanlarına ve çene çizginize sünger yardımıyla bronz pudra uygulayın.

6. Makyaj süngeri, makyaj fırçalarına kıyasla daha eşit bir görünüm ve daha iyi kapatıcılık sağladığı için ciltteki koyu halkaları ve kızarıklıkları concealer ile kamufle etmek için de iyi bir araç.

7. Süngerinizin sivri tarafıyla krem göz farı ve likit ruj, balm ya da dudak parlatıcısı sürebileceğinizi de unutmayın. Bu sayede farklı renk karışımları yaratmanız dahi mümkün.

8. Sünger aplikatörler sadece makyaj için değil, nemlendirici uygulamak için de ideal. Tek yapmanız gereken nemli temiz süngere dilediğiniz miktarda nemlendirici sürüp cildinize uygulamak.

makyaj_sungeri_kullanma

Fotoğraflar: Beauty Blender, Hourglass, Sephora Collection

Kaynak: blog.gittigidiyor.com