Dolgun, kıvrık ve aynı zamanda da uzun kirpiklere sahip olmak istiyorsanız bu 3 tüyo ile bunu başarabilirsiniz.

Maskara uygulaması neredeyse her gün başvurduğumuz rutinlerden bir tanesi. O kadar çok maskara uyguladık ki artık bu konuda uzmanlaştık. Ancak birkaç tüyo daha öğrenip upuzun kirpiklere kavuşmaya da hayır diyemeyiz!

Eğer upuzun ve hacimli kirpikleriniz varsa, ilgiyi bakışlarınıza taşımak için başka hiçbir göz makyajı hilesinden yardım almanıza gerek yok demektir. Maskaranın etkisini katlamak için önerilerimizi gözden geçirin.

Önce kıvırın
Kirpiklerinizi, kıvırarak daha uzun ve kıvrık kirpik görünümü elde edebilirsiniz. Kirpik kıvırıcınızı birkaç saniye kadar kirpiklerinize tutun ve bırakın. Anında daha iri bir göz görünümü sağlayacaksınız. Kirpikleriniz yukarı doğru kalkacağından irise daha fazla ışık vuracak ve voila! Daha parlak bakışlarınız etrafı aydınlatacak…

Topaklanmanın önüne geçin
Kimse gün içinde birbirine yapışan kirpiklerle salınmak istemez. Bunu önlemenin yolu ise maskarayı uygularken, fırçayı maskara tüpüne pompalamamak. Maskara fırçanızın üzerinde çok fazla ürün olmadığını kontrol ederek de topaklanma görünümünü önleyebilirsiniz.

Zig-Zag
Hem topaklanmanın önüne geçmenin, hem de maskarayı her bir kirpiğinize eşit şekilde uygulayarak çekici bakışlara kavuşmanın bir yolu da, maskarayı zig-zag hareketlerle uygulamak. Maskaranızı kirpik diplerinizden yukarı doğru çekerken hafif sağa ve sola salınımlar yapmayı deneyin, bu hareket her bir kirpiğinin tek tek ayrılmasını sağlayacak.

İşte bu kadar!