İyi haber şu ki, gelmiş geçmiş en hızlı manikürü vaat eden dünyanın ilk sprey ojesi icat edildi. Kötü haber; bu satırların yazıldığı tarih itibariyle henüz satışa çıkmış değil. Nails Inc. markasının medar-ı iftiharı, söylediklerine göre sadece 20 saniyede uygulanıp kuruyuveriyor. Tek yapmanız gereken, tırnaklarınıza sıktıktan sonra ellerinizi yıkayarak taşan bölgelerin suyla temizlenmesini sağlamak.

Sprey oje trendinin devamı da gelecektir şüphesiz, ama o zamana kadar hepimizin ortak derdine pratik birkaç çözüm önermeyi borç biliriz. Hani o gün evden çıkmadan tırnaklarınıza oje sürmeye karar verirsiniz de, zamanında kurumayacaklarını hesaplayarak vazgeçersiniz. Ya da kuaförde manikür yaptırırsınız da, tam paltonuzu giyerken illa o tırnaklardan en az biri soyuluverir… Örnekleri çoğaltmak mümkün. Ama biz çözüme odaklanalım. İşte, tüm dünyada hemcinslerimizin en çok başvurduğu oje kurutma yöntemleri.

1. Oje kurutucu sprey… Tek kat ojeye etki etmesi için ortalama 30-40 saniye gibi bir süre yeterli. Oje gibi fırçalı versiyonları da var. Sadece kurutmakla kalmıyor, parlaklık veriyor ve ojenin soyulma ihtimalini azaltıyor.

2. Topcoat… Hızlı kuruyanları makbul. Ojenin parlak ve uzun süre dayanıklı olmasını sağlıyor, ortalama 1-1,5 dakika içinde kuruyor. Oje sürdükten birkaç dakika sonra uygulayın, ekstra kalıcılık için renk değiştirmeye karar verene kadar her gün bir kat daha sürün.

3. Buzlu Su… Muhtemelen bildiğiniz üzere oje soğukta daha çabuk kurur. Tırnaklarınızı boyamaya başlamadan önce bir kaseye soğuk su ve birkaç parça buz koyun. Sürme işleminiz bittikten sonra tırnaklarınızı suyun içinde 1-2 dakika bekletin.

4. Hatta Buzluk… Mantık aynı; oje sürdükten sonra kurutma süresini minimuma indirmek için ellerinizi yaklaşık 1 dakika buzlukta tutun.

5. Saç Kurutma Makineniz… Madem saçınızı kurutuyor, tırnağınızı niye kurutmasın? Tabii, çalıştırmadan önce soğuk ayarına getirmeyi unutmayın.

Fotoğraf: Nails Inc. London Paint Can

Kaynak: blog.gittigidiyor.com