Saç dökülmesi tedavisinde etkili bir dönem başladı!

saç

Günde kaç tel saçınız dökülüyor? Birçok uzmanın hem fikir olduğu 100 tele kadar saç kaybı normal. Peki ya daha fazlası?

Beslenme, uykusuzluk, stres, vitamin eksikliği, menopoz, kimyasal ürünler, çeşitli hastalıklar ve kullanılan ilaçlar, yaşlılık ve tabi ki kalıtımsal sebepler saçlarımızın dökülmesine neden olabiliyor.

Saç hem kadın hem erkekler için güzellikle ve estetik ile özdeşir. Dolayısıyla saç kaybı yaşamak hoşumuza gitmeyen bir durumdur! Sağlıklı, kolay şekil alabilen ve hacimli saçların ilk sırrı saç dökülmesini durdurmaktan geçiyor…

Kadınlar Kulübü olarak biz saç dökülmesi tedavisinde yepyeni ve etkili bir yöntemi sizler için kaleme aldık! Dr. Güncel Öztürk’ün bilgilerinden derlediğimiz bu saç dökülme tedavisinin ayrıntılarına mutlaka göz atmalısınız!

Saç dökülme tedavisinde yeni dönem : PRP ve mezoterapi tedavileri!

saç dökülme erkek

PRP ve mezoterapi tedavi yöntemleri ne işe yarıyor?

Hem kadınlarda hem de erkeklerde saç dökülmesini durdurmaya yönelik, yeni saç çıkmasına yardımcı, var olan saçların korunup canlanmasını sağlayan alternatif tedavi yöntemleridir.

Bu tedavilerin amacı saç derisinin ihtiyacı olan protein, vitamin ve diğer saç derisini besleyici maddelerin dengelenmesini sağlamaya yöneliktir.

Platelet Rich Plasma (PRP), kişinin kendi kanı özel işlemlerden geçirilerek trombositten daha zengin hale getirilerek hastanın saç köklerine enjekte edilir. Trombosit sayısı en üst seviyeye çıkarılarak saç köklerini onararak canlandırması sağlanır. Bu sayede saç dökülmesinin durdurulmasına, dökülen saçların yeninden çıkmasına, var olan saç köklerinin canlanmasına ve saçın kalitesini artmasına yardımcı olunur.

saö dökülmesi tedavisi

PRP ve mezoterapi tedavi yöntemleri nasıl gerçekleştirilir?

Her iki işlem de enjeksiyon yöntemi ile gerçekleştirilir. Ağrısız ve acısız ameliyatsız işlemlerdir. Bu sayede saç derisi beslenir ve nemlenir. Saç köklerinin çıkmasını hızlandırır, saç kaybına neden olan sorunların ortadan kalkmasını sağlar, özellikle saç ekimi sonrası ekilen saçların tutunmasını ve daha hızlı çıkmasına destek verir.

PRP ve mezoterapi saçlı derideki kan dolaşımını hızlandırır, saç köklerini güçlendirerek kalınlaştırır ve daha sağlıklı bir hal alır. Mezoterapi ise ince iğneler ile saç köklerine besleyici sıvı enjekte edilmesidir. Mezoterapi tedavisi haftada bir kez 30 dakika süre ile uygulanan ve ortalama 8 hafta boyunca uygulanan bir yöntemdir. İçeriğinde protein, çok sayıda vitamin ve mineral bulunan bu sıvının vücuda herhangi bir yan etkisi yoktur.

Uygulamadan önce herhangi bir ağrı ya da sızı hissedilmemesi için saç köklerini anestezi özelliği olan sıvı sürülür. İnce uçlu iğneler ile PRP ya da mezoterapi sıvısı saç köklerine enjekte edilir. Saç sağlını korumak isteyen, dökülmesine karşı erkenden önlem almak isteyenler de dahil olmak üzere çeşitli saç sağlığı problemlerinin tedavisinde kullanılan bu tekniklerden siz de faydalanabilirsiniz. Bunun alanında uzman bir cerrah ya da dermatologdan destek alabilirsiniz.