Yağlı ciltlerden dert yananlar burada mı? Yağlı ciltlerin özellikleri nelerdir? Bir cildin yağlı olduğu nasıl anlaşılır? Gözenek problemleri ile hepimizi çileden çıkaran yağlı cilt tipi hakkında bilgi edinirsek, sık yaşanan cilt problemlerine kökten çözüm sağlayabiliriz.

Ciltte bulunan yağlanma sebebiyle gözenekler genişleyip tıkanmakta ve sivilce ve siyah nokta oluşmasına neden olmaktadır. Ancak evde kolayca uygulanabilecek doğal pek çok yağlı cilt bakımı bulunmaktadır.

Bu işin püf noktası cildinize düzenli olarak bakım yapmanızdan geçiyor. Cildinizin tipine göre yapacağınız bakımlar ile hem cildinizin dengesini korursunuz hem de cildiniz daha geç yaşlanır. Cildinizi, kullandığınız kremler, uygulayacağınız maskeler ve peelingler ile koruma altına alabilirsiniz!

Cildinizin yağ dengesini korumak için kil maskesi tariflerinden yararlanabilirsiniz. Aspirinli Kil Maskesi ile hem cildiniz canlanır hem de cildinizdeki ölü hücrelerden kurtulabilirsiniz! Ayrıca kil maskesinden cilt gözeneklerinizi temizlemek için de faydalanabilirsiniz. Sunacağımız ikinci kil maskesi ise; beyaz kil maskesi… Beyaz maskesi tarifi ile de cildinizi temizleyebilirsiniz. Daha ne olsun : ) Haydi tariflere göz atalım!

Aspirinli Kil Maskesi 

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı aspirin tozu
  • Yarım yemek kaşığı beyaz kil
  • 1 çay kaşığı limon tozu

Hazırlanışı                                    

İlk olarak temiz bir kap alın. Sırasıyla suyunu, beyaz kili, aspirin ve limon tozunu kaseye koyun. Tüm malzemeleri kapta bir araya getirdikten sonra karışımı homojen hale gelene kadar karıştırın. Hazır hale gelen maskeyi cildinize uygulayın. 15 dakika bekletin ve sonrasında ılık su yardımı ile cildinizi temizleyin. Bu maskeyi cildinize haftada 1 kere düzenli olarak tekrarlayabilirsiniz. Bu şekilde daha iyi bir sonuç alırsınız.

kil maske beyaz
Beyaz Kil Maskesi

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı aloevera bitki suyu
  • 1 yemek kaşığı beyaz kil
  • Yarım yemek kaşığı jojoba yağı

Hazırlanışı

İlk olarak temiz bir kap alın. Sırasıyla aloevera bitki suyunu, beyaz kili ve jojoba yağını kaseye koyun.  Tüm malzemeleri kapta bir araya getirip maske kıvamını tutturana kadar karıştırın. Hazır hale gelen maskeyi cildinize ince bir tabaka haline sürün. 10 dakika cildinizde bekletin. Gözeneklerinizi açarak akne ve sivilcelerinizden bu maske ile kurtulabilirsiniz! Daha iyi sonuç almak için maskeyi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

shutterstock_121699486