Mümkün olduğunca tırnak etlerini çok derin kesmemek gerekir. Parçalı kesimden ziyade etin ay şeklinde bir seferde tırnak etrafından dolanarak çıkarılması gerekir. Bu işlem için çok steril bir makas kullanılmalı. Tırnak etlerini bir uzmana kestirmekte yarar var. Aksi takdirde tırnak etlerinizi kanatabilir ya da tırnak yapısını bozarak batıklara sebep olabilirsiniz. Evde yapacak olursanız da tırnak etlerinizi kesmeden, sadece geri itmeniz daha iyi olur…

Tırnaklar nasıl törpülenir?

Tırnak törpülerken çok sert darbelerden kaçınmak gerekir. Tırnağın çatlaması ve kırılması yanlış törpülemeyle meydana gelir. Tırnak törpülemeye tırnağın orta yerinden başlanır. İleri geri, yumuşak ama seri hareketlerle, önce tırnak boyuna istenen şekil verilir, daha sonra tırnak yanlarından düzeltme yapılır. Tırnak yanlarının çok sivri kalmamasına özen göstermek gerekir. Bu, özellikle ayak tırnaklarında batığa sebep olur. Evde tırnak törpülerken dikkat etmemiz gereken en önemli şey, çok sert darbeler uygulamak ve metal törpü kullanmamak. Tahta törpüler tırnağa hasar vermenizi önler.

Tırnağı küt yapmak için nasıl törpülemek gerekir?

Tırnağı küt yapmak için ortadan başlayarak törpülemek gerekiyor. Tırnağın altından törpülemek önemli, bu tırnağın çatlamasını engeller. Küt tırnak günümüzde daha sık kullanılıyor ama tombul ellerde her zaman oval ya da oval-küt tercih edilmeli. Küt tırnaklar, ince uzun parmaklarda, tırnak yapısı geniş ellerde daha iyi durur.

Tırnağı yuvarlak yapmak için nasıl törpülemek gerekir?

Yuvarlak törpüde küt törpüden farklı olarak ortadan ziyade yanlardan başlanarak törpü yapılır. Yuvarlak tırnaklarda kenara ağırlık verilir, ortalar biraz sivrileştirilir. Yuvarlak tırnak modeli, tırnak boyu kısa ve tombul parmaklarda tercih edilir. Çünkü yuvarlak tırnak, her zaman parmakları daha uzun gösterir ve koyu renk oje ile kullanmak daha kolaydır. French manikür tercih edeceklerin, küt törpülemeleyi tercih etmeleri gerekir.