Kaş modelinizi seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Beğendiğiniz her kaş modeli maalesef sizin için doğru tercih olmayabilir. Herkes anlamlı bakışlara sahip olmayı ister. Kaşlarımız ise yüz ifademiz için büyük önem taşır. Göz makyajımızın tamamlayıcısı kaşlarımıza şekil verilirken dikkat edilmesi gerekenleri bilmek işin püf noktası. Kadınlar Kulübü olarak biz yüz şeklinize uygun kaş modellerini sizler için derledik.

Hangi Yüz Şekline Hangi Kaş Modeli?

Oval Yüz Şekli:

shutterstock_407532589

Eğer bu yüz şekline sahipseniz çok şanslısınız. Oval yüz şekli en ideal yüz tipidir. Ve hemen hemen kar kaş modeli yüzünüze yakışır. Yinede oval yüz şekilleri için kaş kalınlığı ile fazla oynanmadan, hafif ve doğal kavisli kaşlar doğru tercih olacaktır.

Uzun Yüz Şekli:

shutterstock_257633257

Eğer uzun yüz şekline sahipseniz özellikle saç kesiminiz ile yüzünüze oval bir hat vermeye çalışmanız doğru olacaktır. Özellikle 2 yıldır çıkışta olan kavissiz dümdüz ve doğal kaşlar tam size göre!

Yuvarlak Yüz Şekli:

shutterstock_316236872

Eğer yuvarlak yüz şekline sahipseniz çocuksu ve tatlı bir ifadeniz var demektir. Bu durumu biraz değiştirmeye ne dersiniz? Yuvarlak yüz hatlarına sahip kadınlar için önerimiz olabildiğinde kavisli kaşlar. Böylelikle yüzünüzdeki o çocuksu ifadeyi biraz olsun kırabilirsiniz.

Dikdörtgen Yüz Şekli:

shutterstock_328679999

Eğer dikdörtgen yüz şekline sahipseniz sert yüz hatlarınız var demektir. Bu durumda kaşlarınızın durumu dengelemesi gerekir. Sizin için en önemli adım kaşlarınızın doğallığı. Doğal ve düz kaşlar sizin için ideal tercih olacaktır. Çok kavisli kaş modellerini tercih etmemelisiniz. Şekil vermek adına kaşlarınızın uç kısımlarına kavis verebilirsiniz.

Peki ya sizin yüz şeklinize göre ideal kaş modeliniz hangisi?