Hepimizin arzusu mutlu bir yuva kurmak, sevdiğimizle bir ömür geçirmektir. Peki evlilik yüzüğü neden sol ele takılır? hiç merak ettiniz mi?
Alyansın sol elin 4. parmağına takılmasının hikayesi eski Roma ve Yunan medeniyetlerine kadar gidiyor. Romalılar doğrudan kalbe giden tek damarın evlilik yüzüğünü taktığımız parmak olduğuna inanıyorlardı. Bu inançlarından dolayı, sol elin parmağındaki damarı “vena Amoris” yani aşk damarı olarak adlandırıyorlardı. Böylece buraya takılan yüzükler, evli çiftlerin kalben bağlılığını simgeliyordu.
Alyans kişinin evli olduğunu, kalbinde biri olduğunu gösteren bir semboldür.
Yüzüğün yuvarlak oluşu ise sonsuz sevgiyi ifade eder.

Evlilik Yüzüğü Neden Sol Ele Takılır?

Evlilik Yüzüğü Neden Sol Ele Takılır?

Beş parmağımız farklı anlamlar taşır. Baş parmak anne babamızı, işaret parmağı kardeşleri orta parmak kendimiz, yüzük parmağımız eşimiz, en küçük parmağımız ise çocuklarımızdır.
Şimdi hep beraber şöyle bir test yapalım, iki elinizi avuç içleri birleşecek şekilde, parmakları birbirbirine geçirerek kenetleyelim, daha sonra tek tek parmakları ayıralım
baş parmakları ayırabiliyoruz, çünkü gün gelecek anne babamız hayatımızda olmayacak, işaret parmağı da ayırabiliyoruz, kardeşlerimizden de ayrıldığımız zaman gelecek, serçe parmak da ayrılabiliyor, bir gün çocuklar evlenecek yuvadan uçacak, tek ayıramadığımız parmak ise yüzük parmağımızdır çünkü bu parmak eşimizi temsil eder ve biz onla sonsuza kadar birlikteyiz…

İlgili Konular

Evli Erkekler Neden Alyans Takmaz? Tıklayınız