Eğer sevgilinizden yeni ayrıldıysanız veya uzun zamandır doğru kişiyi bulamadığınızdan yakınıyorsanız yanlış ilişki içinde olmaktansa yalnız olmanızın daha iyi olduğunu kanıtlayan 12 gerekçeyi derledik.

Bekar olmanın size kazandırabileceği en iyi şeylerden biri kendi kendinize yetmeyi ve bağımsız olmayı size öğretmesidir. Eğer zamanınızı tek başına olmaktan yakınmak ve kendinize acımakla geçirmek yerine, kendi kendinize iyi vakit geçirebilmeyi ve kendinize yetmeyi öğrenirseniz yalnız kalmaktan korkmamayı da öğrenmiş olursunuz.

BİR İLİŞKİ İÇİNDE OLMAYI MUTLULUĞUN GARANTİSİ OLARAK GÖRMEMEK
Yalnız olmakla tek başına olmak arasında çok büyük fark vardır. Tek başına ve bekar olabilirsiniz ama işiniz, aileniz, arkadaşlarınız ve hobilerinizle zaten hayatınız o kadar doludur ki kendinizi yalnız hissetmezsiniz. Bir de aynı odanın içinde iki kişi olmak ama kendinizi yalnız hissetme durumu vardır ki işte en kötüsü budur. Yani yanınızda sevgiliniz, erkek arkadaşınız veya eşiniz vardır ama siz kendinizi anlaşamadığınız ya da sizi anlamadığı için çok yalnız hissedersiniz. Çift olmak her zaman mutluluğun garantisi değildir. Bir ilişki içinde yalnız ve mutsuz olmaktansa bekar ama kendisiyle barışık ve mutlu olmak her zaman daha iyidir.

TEK BAŞINA KALMAKTAN KORKMAMAYI ÖĞRENMEK
Bekar olmanın size kazandırabileceği en iyi şeylerden biri kendi kendinize yetmeyi ve bağımsız olmayı size öğretmesidir. Eğer zamanınızı tek başına olmaktan yakınmak ve kendinize acımakla geçirmek yerine, kendi kendinize iyi vakit geçirebilmeyi ve kendinize yetmeyi öğrenirseniz yalnız kalmaktan korkmamayı da öğrenmiş olursunuz.

CANINIZ NE İSTERSE ONU YAPMAK, SÜREKLİ BİRİSİNE BAĞLI KALMAK ZORUNDA OLMAMAK. (İSTEDİĞİNİZ ZAMAN İSTEDİĞİNİZ ŞEYİ YAPMAK)
Bir ilişki içinde olmanın zor yönlerinden biri de sürekli başka birinin programına bağlı olmak ve neredeyse her şeyi birlikte yapmak zorunda olmaktır. Film seyrederken ikinizin de seveceği bir film seçmek zorundasınızdır. Hafta sonu istediğinizi yapar, istediğiniz filmi seyreder, istediğiniz tatil yerine gidebilirsiniz. Sadece kendinizi şımartmakla geçirebileceğiniz saatler de cabası.

KENDİNİZİ SUÇLU HİSSETMEDEN KENDİ ARKADAŞLARINIZLA İSTEDİĞİNİZ KADAR ZAMAN GEÇİRMEK
İlişkiniz varken arkadaşınız sizinle hafta sonu buluşmak istese önce sevgilinizle bir programınız olup olmadığını kontrol edersiniz. Ama bekarken öyle mi? Artık tüm arkadaşlarınıza daha çok vakit ayırabilir, sevgilinizin sıkılıp sıkılmayacağını ve daha da kötüsü kıskanıp kıskanmayacağını düşünmeden zamanınızı onlara ayırabilirsiniz.

ONUN ARKADAŞLARI VEYA AİLESİ İLE ZAMAN GEÇİRMEK ZORUNDA OLMAMAK
Eğer erkek arkadaşınızın arkadaşları veya ailesi ile siz de çok iyi anlaşıyorsanız o zaman bu madde size göre değil. Ama eğer onun arkadaşlarına kelimenin tam anlamıyla tahammül bile edemiyorsanız o zaman işiniz zor. Ama eğer bekarsanız böyle şeyler hakkında endişelenmeniz gerekmez. Kendi arkadaşlarınızla, ailenizle ve kendi seçeceğiniz insanlarla görüşmenin tadını çıkarmanın tam zamanı.

KARİYERİNİZE DAHA FAZLA ODAKLANMAK
Kariyerinizin ve işinizin sizin için önemini anlamayan bir erkek arkadaş olarak rahatsız edici bir durum olamaz. Fazla mesaiye kaldığınız saatleri anlamaması, iş gezilerine çıkmanızdan hoşlanması gibi sorunlar iş hayatınızı kötü etkileyebilir. Bu yüzden işinizin sizin için önemini anlayacak ve destekleyecek kişiyle tanışana kadar bekar olmanız iş hayatınızı da olumlu etkileyecektir.

PROBLEMLERLE KENDİ BAŞINIZA BAŞA ÇIKMAKTA DAHA BECERİKLİ OLMAK
Hayatta en önemli şeylerden biri de karşınıza çıkan problemleri halledebilmektir. Bir ilişkiniz varken ideal olarak her şeyi konuşup problemleri birlikte halledebilmelisiniz. Oysa bekarken problemleri halledebilmenin de olumlu yönü vardır. Bu sayede daha dayanıklı ve becerikli olmayı öğrenirsiniz.

KENDİNİZİ GELİŞTİREBİLMENİZ, YENİ HOBİLERLE İLGİLENMEK İÇİN İSTEDİĞİNİZ KADAR ZAMANINIZ OLMASI
Bekar olmanın en önemli taraflarından biri de kendinizi geliştirebilmeniz ve daha iyi bir “siz” haline gelmeniz için bol bol zamanınızın olmasıdır. Artık o hep istediğiniz master programına başvurabilir, yogaya başlayabilir veya yeni bir dil öğrenmek için kursa yazılabilirsiniz. Sonuçta sürekli zamanınızı isteyen bir sevgiliniz yok ve bir ilişki yürütmeye çalışmanın stresi altında değilsiniz.

SOSYAL MEDYADA İSTEDİĞİNİZİ ÖZGÜRCE PAYLAŞABİLMEK
Bir ilişki içindeyken sosyal medyadaki davranışlarımızı çoğumuz ister istemez sınırlamaya başlıyoruz. Eğer halen arkadaş listenizdeyse eski erkek arkadaşınızın paylaştıklarını beğenememek, herhangi bir Facebook veya Twitter statü güncellemesi veya Instagram resmi koymadan önce kendimizi oto sansürlemek gibi. Ama bekarsanız artık sosyal medyada da özgürsünüz demektir; istediğiniz kişiyi hesap vermeden arkadaş listenize ekleyebilir veya istediğiniz şeyi paylaşabilirsiniz.

FEDAKARLIKLAR YAPMAK ZORUNDA KALMAMAK BİR İLİŞKİ İÇİNDEYKEN HEPİMİZ İSTER İSTEMEZ BAZI FEDAKARLIKLAR YAPARIZ. FUTBOLDAN NEFRET ETTİĞİNİZ HALDE LİG MAÇLARINI O VE ARKADAŞLARI İLE SEYRETMEK ZORUNDA KALMAK, O SERGİLERE GİTMEKTEN SIKLDIĞI İÇİN ÇOK SEVDİĞİNİZ O SERGİYİ KAÇIRMAK VEYA BAYILDIĞINIZ O PARFÜMÜ SIRF O SEVMİYOR DİYE ANNENİZE VERMEK ZORUNDA KALMANIZ GİBİ. AMA BEKARKEN ARTIK ONUN HİÇBİR FEDAKARLIK YAPMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ, ÖZELLİKLE DE YANLIŞ BİR KİŞİ İÇİNSE BU YAPTIĞINIZ FEDAKARLIKLAR ZAMANLA SİZİ DAHA ÇOK RAHATSIZ EDECEKTİR.

 

Kaynak: cosmopolitanturkiye.com/iliskiler / Yaprak GÖKÇÖL