Evlenmek, yuva kurmak, doğru insanla hayatını birleştirmek, güvenle yaslanabileceğimiz bir omuza sahip olmak tüm insanların ortak amaçlarından biri diyebiliriz. Evlilik
büyük bir bağlılık ve bir ömür boyu olmalıdır. Evleneceğiniz kişide bir kadının asla evlenmemesi gereken 15 erkek, yazımızda geçen maddelerden biri varsa, soru işaretlerine
sahipseniz, onla evlenmeyi bir daha düşünmenizi öneririz.

Bir Kadının Asla Evlenmemesi Gereken 15 Erkek

Sadık Olmayan Erkekten Uzak Durun
Evlenmemeniz gereken erkek türlerinden biri sizi daha önce aldatmış olan erkektir.
Bir erkek tanışma safhasında size sadık kalmadıysa veya kalmıyorsa, kuvvetli muhtemel bu evlilikten sonra da devam edecektir.
Evlenmek için sadık bir erkeğe sahip olmak aşırı uç bir talep değildir, olması gerekendir,fakat günümüzde bu erkekler mumla aranır oldu.
Sadık ve güvenilir erkek, evlenilecek kişide aranması gereken en temel vasıflardandır.

Madde Bağımlılarıyla Evlenmeyin
Evlenmeyi planladığınız kişi alkol veya uyuşturucu bağımlısıysa, arkanıza bile bakmadan bu kişiden kaçmanızı öneririz.
Bu alışkınlardan kurtulunması gerçekten zordur.
Çevrenizde bu alışkanlığa sahip bireylerle evli olanların evliliklerine bakıp, ibret alınmalı, bu adamlarla evlenmemelidir.
Onu düzelteceğim diye uğraşırken ya çok yıpranırsınız, ya da bir müddet sonra onun alışkanlıklarına sizde meyledersiniz.

İlişkinin Gidişatı Baştan Bellidir

Flört, nişan, söz aşamasında geçinemediğiniz biriyle, büyük ihtimal evlendikten sonra da geçinemiyeceksiniz.
Hatta bu geçimsizlik, evliliğin getirdiği diğer yüklerle beraber katmerlenicektir.
Çoğu ilişkinin gidişatı baştan belli olur, huzursuz, sürekli inişli çıkışlı giden bir beraberlik, evlilikle sonuçlandığında, o evlilikten hayır beklemeyin.
Evlilik zordur, karşılıklı sevgi ve anlayış gerektirir, karşılıklı uyumu tanışma aşamasında yakalayamadıysanız, kendinize evlenilecek başka eş seçin.

Sevginizden Emin Olun
Ona karşı sevginizden emin değilseniz, içinizde hep birşeyler eksikse, onla evlenmeyi bir daha gözden geçirin, ki dünyada adam kalmamış değil, onla evlenmek zorunda değilsiniz.
Bu durumda sevgiyle, arzulamayı karıştırmayın. Onla beraber olmayı çok
isteyebilirsiniz, onunla olmayı da düşleyebilirsiniz
, fakat sevgi, anlaşmak, evlilik bunların hepsi farklı kavramlardır.
Sevginiz gitgelliyse, en azından düğünü erteleyip, geleceğin ne getireceğine bir bakın.

Genel Kanaat Nedir?
Erkek arkadaşınız iyi biri mi, çevresindeki kişiler onun hakkında ne düşünüyor,hakkında genel kanaat nedir?, bunlar mühim soru işaretleridir.
Pekçok kişi ondan yaka silkiyorsa, ailesiyle, en yakınlarıyla sık sık sorun yaşıyorsa,ortada bir problem var demektir.
Bu kişinin evlendikten sonra size de çektirmeyeceğini, size de hayatı zehir etmeyeceğine, kim garanti verebilir ki?
sağduyulu olun, arzularınızla hareket etmeyin!

İşsiz Adamla İşiniz Olmasın!
Hiç bir kadın, eli ekmek tutmayan, ona bakmak zorunda olacağı bir eş istemez.
Şayet sevgilinizin düzgün bir işi yoksa, sürekli iş değiştiriyorsa, heran işsiz kalabiliyorsa, açık ve net diyoruz ki onunla evlenmeyin!
Çünkü evlilikten sonra da bu durumla karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır.
Ben ona bakarım, kendim çalışırım, beraber geçiniriz diyorsanız, keyfiniz bilir.
Fakat şunu unutmayın, baştan böyle kabul etseniz de bir süre sonra bu durumdan sizde illalah edicek, onla evlendiğinize pişman olacaksınız.

Kötü Ahlak Bulaşıcıdır
Ahlakınızı güzelleştirmeyen, sizin daha iyi bir insan olmanıza sebep olmayan bir insanla evlenmenizi tavsiye etmeyiz. Evlilik benken biz olmaktır, bu da birleşik kaplar
örneğindeki gibidir, huyların karşılıklı etkileşimi, birbirinizin huyunu edinmeniz kaçınılmaz bir durumdur. Sizin üzerinizde iyi bir etkisi varsa, sadece konuşarak değil, onun başka  insanlarla irtibatında gözlemlediğiniz, ondan örnek aldığınız güzel huylar varsa sizi hep iyiye, güzel insan olmaya yönlendiriyorsa, böyle biri sizin için lütufdur. Fakat gerçekten kötü huylu biriyse,
onla beraber olduğunuz sürece onun huylarını ister istemez sizinde aldığınız üzülerek şahit olacaksınız.

Gizemli İnsanlardan Uzak Durun
Hepimiz büyük umutlarla ilişkilerimize başlıyor ve hiçbirimiz hayal kırıklığı yaşamak istemiyoruz.
Evlenmeyi düşündüğümüz kişi gizem doluysa, sürekli ona ait aklınıza şüpheler varsa, nerde, ne yapıyor size güven vermiyorsa, ondan uzak durun.
Evlilik gizem götürmez, kartların açık oynanması gereken bir müessedir.
Böyle biriyle evlenmek, güvensizliğin verdiği huzursuzlukla kadını harap eder.

Ortak Hedeflerde Buluşun
Farklı kutuplarda biriyle tanışma süreci eğlencelidir, size yeni tecrübeler, yeni bilgiler edindirir. Fakat iş evliliğe geldimi, aynı kutuplarda, sizle ortak amaç veduyguları paylaşan insanla evlenmek en sağlıklısıdır.
Ortak hedeflere sahip olmak önemlidir. Mesela siz çocuk sahibi olmayı çok istiyorsunuz, adam istemiyor zaten çocukları var, ve daha fazla sorumluluk istemiyor,çok sevseniz de böyle biriyle evlenmenin sonu eninde sonunda ayrılık getirecektir. Bunun gibi farklı rüyalara sahip olduğunuz kişilerle evlenmeyin.

Kontrol Bağımlısı Erkek, Uzak Durulması Gereken Erkektir.
Bazı erkekler ilişkide hep kontrol eden taraf olmak isterler.
Sizin görüştüğünüz kişileri, arkadaşlarınızı, hatta sizin ailenizde sevmediği kişilerle, görüşmenize bile müdahale etmek isterler.
Çoğu kadın bu başta bu hataya düşebilir, beni seviyor, kıskanıyor bu nedenle bu kadar müdahaleci tutumda diye.
Fakat unutmayın ki evlendikten sonra, bu kişinin hakimiyet arzusu daha güçlenecek, ve yarın öbürgün ailenizle bile görüşmenize müsade etmek istemiyecektir.
Onla yaşlanmayı düşündüğünüz biri varsa hayalinizde, çok kontrolcü insanları evlilik için düşünmeyin bile.

Sizi Olduğu Gibi Kabul Etmeli!
Sürekli sizi değiştirmeye çalışan, her konuda size müdahaleci, sizden bir türlü memnun kalamayan kişiyle evlenmek, kendinize yapacağınız en büyük kötülüklerdendir.
Gerçek aşk birbirini olduğu kabullenmektir. Bu birbirinizde kötü bulduğunuz yönleri kırıcı olmadan düzeltmeye çalışmayın anlamına gelmiyor.
Birbirinizden memnun,kalbinizin mutmainne olduğu kişiyle yola çıkın, yoksa yolda kalacak olmanız muhtemel bir gerçektir.

Kaya Gibi Sağlam Bir İlişki Önemlidir
İlişkinizi bir öyle bir böyle yuvarlanıp gidiyoruz diye tanımlıyorsanız, burda bir sıkıntı var demektir.
İlişkideki çıkmazları halletmeden, çözüme kavuşturmadan evlenmek büyük hatadır. İleride problem olabilecek herşeyi halledin, ve böylece evliliğe adım atın.

Kendinize Uygun Eş Seçin
Evliliği evlenmek için evlenmek olarak gören, ekonomik olarak çıkar peşinde olan, veya içten pazarlıklı biriyle evlenmek büyük bir hatadır.
Bu kişiyle evliliğin ömrü uzun sürmez.
Evlilik güzel bir kurumdur, doğru seçim yaptığımız sürece.
İsabetli verilmiş bir evlilik kararı, mutluluğun kapısını aralamaktır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.