Her birimiz evlenirken iyi ve güzel temennilerle yola çıkıyor, evlendiğimiz kişiyle bir ömür hayali kuruyoruz. Çiftleri boşanmaya götüren sebepler nelerdir? makalemizde
çiftleri birbirinden soğutan, ayrılığa sebep olan etmenlere yer verdik.

Maddiyat
Para para para varlığı güzel, yokluğu yara şarkı sözü aslında durumu gayet güzel özetlemiş.
Özellikle ülkemizde işsizlik, kişilerin ekonomik durumunun evi geçindirmekte yetersiz kalması gibi nedenler çiftler arası sevgi ve saygıyı bitiriyor,
evlilikler maalesef mahkeme kapısında son buluyor.

İhanet
Aldatan aldanmıştır..
Eşlerden birinin diğerine ihanet etmesi, pişmanlıkla sonuçlansa da çoğu zaman hazmedilemeyip, boşanma kararı için zemin hazırlıyor.

Çocuk sahibi olamama
Gün geçtikçe kısırlık oranı artıyor, çiftler ne kadar isteseler de bebek sahibi olamıyorlar. Evliliği ayakta tutan dinamitlerden biri de çocuklardır. Çocuklar evin altın topudur, günümüzde çoğu ebeveyn çocuklarının hatırına evliliğini sürdürüyor. Annelik babalık duygusunu tatmak isteyen, evlenip de çocuğu olamayan çiftler ise çocuksuz evlilik sürdürmenin gereksiz olduğunu düşünüp, çözümü ayrılık da buluyorlar.

Ruhsal sorunlar
Şizofreni, paronaya gibi patolojik boyutta ruhsal sorunlar da evliliği sonlandıran faktörlerdendir.

Sorumsuzluk
Özellikle erkekler de sıkça karşılaştığımız şeylerden biri de evliliğin verdiği görevleri üstlenmek istememeleri, tüm mesuliyeti kadınların omuzuna yüklemeleridir.
Çoğu erkek evin çöpünü atmaya bile üşeniyor, tüm görevleri kadından bekliyor,
bu durum da kadının yorulup, evliliğin çıkmaza girmesine sebep olabiliyor.

Kültür Farkı
Biz ayrı dünyaların insanıyız, bu sözü duymayanız var mıdır?
Çiftleri ayıran bir neden de farklı çevrelerden, kültürlerden gelmiş olup,
ortak bir noktada buluşmada zorlanmalarıdır.

İşkoliklik
Kadında veya erkek de işe olan tutku, kariyere odaklanma, önceliğin işteki başarı olması gibi sebepler de çiftlerin arasını açan sorunlar arasında yer alıyor.

Cinsel problemler
Mutlu evlilik %70 cinsellik, %20 çocuklar, %10 ıvır zıvırdan oluşan bir birliktelik olduğundan vajinusmus, erken boşalma, geç boşalma gibi cinsel sorunlar bu kurumu temelden sarsıp, çiftlerin zamanla birbirine soğumasına neden oluyor.