Ekonomik krizlerin en çok seks yapılan dönemlerden biri olduğu biliyor muydunuz? Bahar da geldi. Hazır içimiz kıpır kıpırken soralım: “En çok ne zaman seks yapıyoruz?”

Tatilde mi yoksa evde mi? Hangi ülkede ne kadar sevişiyor? Türkiye en çok hangi mevsimi seviyor? Adet dönemi, uyku düzeni, beslenme sistemi ve daha fazlası yazımızda…

Önce ekosistemimiz

İnsanın ihtiyaçları belli. Bunun için Maslow’un hiyerarşisine, Sokrates’in felsefesine falan bakmamıza gerek yok. Yemezsek acıkırız, içmezsek susarız, sevişmezsek azarız, uyumazsak çıldırırız. Bu konularda hemfikiriz, değil mi? Bana göre bizim ekosistemimizin en temeli bu üç kardeş: Karnını doyur, susuzluğunu gider, üre ve uyu! Nefes almak falan zaten motor faaliyet. E kalp hasbelkader de olsa bizden bağımsız atar. Biz insanlığın sorumluluğuna kalan da bu üç eylem oluyor. Onlar da zaten sık sık başımıza bela oluyor. Onları da motor faaliyet yapsalarmış da ne diyete, ne hamburgere ne de gece 2’de atılan ‘Uyudun mu’ mesajlarıyla uğraşmasaydık” diye içinden geçirenler vardır şimdi. Elimizi vicdanımıza koyalım. Lafı uzatmadan diğerlerini bir kenara bırakıp ana konumuza dönelim. İşte bunlar hep seks! Gel gelelim, “Ne zaman seks? Hangi dönemlerde seks?” Bu soruların yanıtını arayacağız ekosistemimiz içerisinde. Bakalım insanlığın ortak ihtiyacı olan seks, aynı zamanlarda mı artıp azalıyor…

Düzenli çalışan çiftlerin yüzde 45’i seks yapmak için zaman planlaması yapmak zorundalar.

En seksi saatler

dailymail.co.uk’de yayınlanan bir makalede seksi en çok düşündüğümüz, seksle en çok ilgilendiğimiz saatin akşamüstü 16:33 olduğu tespit edilmiş. Fakat araştırmaya göre bu saatler içerisinde aksiyona geçmiyoruz. Aksiyona en sık geçtiğimiz saat ise 19:37. En popüler gün: yüzde 44’le cumartesi. Onu yüzde 24’le pazar günü ve yüzde 22’yle cuma akşamı takip ediyor. Tüm bunların sebebi de pek sevgili kariyerimiz. En çok düşündüğümüz zaman bize seks yaptırmayan sisteme benden kucak dolusu sevgiler. Dahası da var.

Araştırmaya göre düzenli çalışan çiftlerin yüzde 45’i seks yapmak için zaman planlaması yapmak zorundalar. “Sabah erken kalkmam lazım aşkım. Şimdi olmaz işe yetişmem lazım hayatım. Cumartesi saat 13:00’da seks yapabiliriz. Senin için de uygun mudur? Takvime ekliyorum…” Oldu olacak “Merhaba” ile başlayan kurumsal bir mail atıp üzerimize beyaz yakalı kıyafetlerimizi de giyelim. Seks için bir toplantı set edelim. Birbirimizi puş edelim. Hatta sekse gerekirse revizyon verelim.

Seksin harman olduğu mevsim açık ara farkla yaz. Güneş ışınları dik gelirse, anlaşılan bizim aklımıza seks de o kadar direkt geliyor.

En seksi mevsimler

MailOnline’da yayınladığı ankete göre seksin harman olduğu mevsim açık ara farkla yaz. Güneş ışınları ne kadar dik gelirse, anlaşılan bizim aklımıza seks de o kadar direkt geliyor. Yaz aylarını yüzde 16’yla kış, yüzde 14’le sonbahar ve yüzde 12’yle ilkbahar takip ediyor. Sanırım tatil sezonu da bu konuda etkili. Nitekim Pfizer’in, bağımsız araştırma ajansı Vision Critical aracılığıyla 8 Avrupa ülkesinde, 4108 kişiye yapılan “When It Comes To Sex” anketi, Türklerin en çok tatilde seviştiklerini de gösteriyor.

Ve Türkiye…

Tamam, ülkemiz seks konusunda bir ansiklopedi olabilir. Sadece seks demek yerine kullandığımız acayip isimlerden bile konuya ne kadar mizahi yaklaştığımız belli. Buraya bu sözcükleri argo diye yazmıyorum. Gel gelelim seksi algılayışımız Meydan Larus (!) ama yapışımız biraz hafta sonu ekleri kıvamında. Global Cinsel Tutum ve Davranışlar araştırmasına göre Türkiye’de sevişme süresi ortalama 3 dakika. Cinsel ilişkiye girme sıklığı ayda 1-4 kez. Diğer ülkelere göre cinsel ilişkiye girebilmek çiftler arasında fazlasıyla önemli. Türkiye’de ve dünyada en çok şikayet edilen cinsel rahatsızlık ise sertlik sorunu. En büyük derdimiz bu olsun diyeceğim ancak araştırmalar ekonomik kriz zamanlarının en çok sevişilen ve kozmetik ürünü tüketilen zamanlar olduğunu gösteriyor. Yani ekonomik krizde bile yükseliş trendine geçiyor bu seks denilen meret.

En büyük derdimizin bu olması normal demek ki. Derdimiz, mevsimimiz, saatimiz fark etmez. Bu işler ajandaya, planlamaya geldikçe soğur, monotonlaşır. İş değil bu seks… İlişkinin temel ayaklarından biri. Eğer sekse ayıracak vakit yoksa, ilişkiye ayıracak vakit de yok demektir. Sevişmeyecek, yemeyecek, uyumayacaksanız bu koşuşturma ne için? Yani nereye gidecek o kadar emek, para filan sizi mutlu etmeyecekse. Kariyer sahibi olmadan önce zevk sahibi olmak, güçlü olmadan önce mutlu olmayı öğrendiğimiz bir yaz olsun. Sevgiler…

Seksi sorulara göre cevaplar

Kadınlara ve erkeklere cinsellikle ilgili sorulan sorular ve iki cins arasındaki farklar:

Cinsel hayatınızda her şeyi denemek ister misiniz?

“Her şeyi denemek isterim” cevabını veren erkeklerin oranı yüzde 24 / kadınların oranı yüzde 12.

En sık düşündüğünüz yatak fantezisi?

Erkekler: Oral seks ve grup seks./ Kadınlar:Kontrolü bırakmak ve bağlanmak.

Fantezisini kurduğunuz seks mekanı?

Erkekler: Araba / Kadınlar: Uçak.

Karşı cinste en çok sizi tahrik eden bölge?

Erkekler: Göğüs / Kadınlar: Kalça.

Hazırlayan: Özgür Uysal

Kaynak: cosmopolitanturkiye.com