Biten ilişkilerin ardından, çoğu zaman eski sevgiliyi unutmak mümkün olmuyor ve barışmak isteniliyor. Peki eski sevgiliyle barışmak mümkün müdür? Ne yapmak lazım barışmak için; buyrun bu makalemizde bilgi edinelim…

Günümüzde birçok çift gerek “samimiyet eksikliği” gerekse “heyecan eksikliği” sorunlarıyla karşı karşıya. Eşiniz kendi arkadaşlarının yanında vakit geçirmeyi tercih edip bundan dolayı ayrılma durumuna gelmesi sıkça karşılaşılan bir durum.Veya sevgiliniz ilk günlerde yaşadığınız heyecanı rutin haline getirip sıkılmış ve yanınızda sahibinden nefret eden bir evcil hayvan misali bulunuyor da olabilir.

Eğerki onun derinlerinde bir yerde hala size olan aşk duygusunu barındırdığını düşünüyorsanız onu geri almak için doğru ip uçlarını ve tekniklerini sizinle paylaşıyoruz.

Klişe Fakat Doğru Uygulanması Gereken Bir Strateji: ZAMAN

Bu faktör her ilişki için önemlidir. Sizinle olduğu süreç içinde rahatsız olduğunu hissettiğiniz zamanlarda bu strateji muhakkak izlenilmelidir. Şöyle düşünün, yepimiz bir yerde mutlaka yalnızızdır, kişinin en büyük sevgilisi her şeyden önce kendisidir. Kendi benliğiniz hayatımızdaki heyecanı, coşkuyu, hüznü, mutsuzluğu paylaştığımız ilk kişidir. Bu manada her birey kimi zaman en yakınındaki kişiye ayak uyduramayabilir. Zaman tanıyın ve istediğiniz birtakım şeyleri duymayı ondan bekleyin.

İlk Adımı Sen At
Eğer zaman stratejisini uyguladığınız ilişkiniz bir sonuç vermiyorsa ona tekrar yakınlaşmayı dene, fakat bu yakınlaşma kesinlikle soğukkanlı, yapıcı ve son derece ılımlı olmalıdır. En uygun kelimeleri seçin, düzgün ve güvenilir bir ilişkinin geleceği hakkında konuşun. İlişkinizin sorunları hakkında konuşurken yapıcı olun, nedenlerini irdelemekten ziyade çözüme gidin. Sözleriniz sağlam ve makul olmalı, herhangi bir alay ifadesi kesinlikle içermemelidir.

Dikkat!
Bir ilişkide en küçük ayrıntılara dikkat etmek esastır. Kasıtlı olarak ikinizinde hoşlandığı bir buluşma yeri seçebilirsiniz. Paylaşılan neşeli anlarla ilgili küçük ipuçlarını bir şekilde hissettirin. Onun sevdiği özel bir kıyafet giyebilirsiniz. Muhakkak beraber olduğunuz zaman içinde onun zihnini okumalısınız. Yaşadığınız sorunların basitliğini onun da anlayabileceği en uygun zamanda anlamasını sağlamalısınız ve kendi dürüstlüğünüze, samimiyetinize onu inandırmalısınız.

Nedeni Bulup Çıkarın
Çevrenizde tanık olduğunuz ilişkilerde aynı sorunlardan dolayı tekrar ayrılıp hayatlarının geri kalanlarında birbirlerini bir kez daha görmek istemeyen birçok kişi vardır belkide,değil mi? Sizde biliyorsunuz ki buraya kadar uygulanan strateji verimli fakat kesin sonuç arz etmiyor.Bu aşamadan sonra size düşen görev aşmış olduğunuz sorunları hayatınızda bir daha karşınıza çıkmayacak şekilde ortadan kaldırmak.Olayın en ciddi kısımlarından biri olan bu aşamayı geçmiş olmanız, mutluluğunuz açısından büyük avantaj sağlayacaktır.

Duyguları Tanıyın
İlişkinizi yeniden inşaa ederken partnerinizin duygularını tanımaya özen gösterin, ayak uydurun. Onun en iyi arkadaşınız olduğunun her daim bilincinde olun. Bahsettiğim tüm aşamaları yaşamış ve kaybetmiş bir yazar olarak son cümlem; aşk adı verilen duygu, karşılıklı bir duygudur, onun size olan bağlılığının sebebinin, sizin ona olan bağlılığınız değil, esasında onun size olan bağlılığı olduğunu ona hissettirin. Bu kombinasyonu oluştuğunuz sürece “mutlu bir ilişki” hayallerinizi de rafa kaldırmış olacaksınız.