Herkes sevdiği insanla mutlu bir evliliğin hayalini kurar… Bin bir emek ve mutluluk inancıyla yapılan evliliklerin hiç biri bir gün biter düşüncesiyle başlamaz…

Ancak gün gelir ne kendimize ne karşımızdakine tahammül edecek halimiz kalmaz. Çünkü fikir ayrılıkları, hayat zorluklarının yarattığı sorunlar sevgimizin önüne geçmiştir… İşte tam bu noktada mutlu giden evliliğimizde çatırdamalar başlar. Zamanla seslerin yükselmeye başlaması, anlaşmazlıkların artması, tartışmaların sıklaşmasıyla çiftler bazen istemeyerek de olsa ortak bir düşünceye varıp evliliklerini bitirme kararı alırlar.

Boşanan çiftlerde iki tarafında boşluğa düşmesi kuvvetli ihtimal! Asıl dikkat edilmesi gereken süreç boşanmanın ardından başlıyor çünkü iki kişilik kurduğunuz o dünyada bir anda yalnız kalıyorsunuz. Hal böyle olunca hayatın türlü zorluklarına ve çevre baskısına karşı tek başınıza mücadele etmekten yorulup acele ve yanlış kararlar alabilirsiniz.

Yeni boşanmış birinin daha çok zaman geçmeden yeni bir aşka yelken açmayı düşünmesi çoğu zaman pişmanlıklara yol açabilir. Çünkü genellikle bu yeni aşkın başlama sebepleri; intikam almak, yalnızlık korkusu, mali durumlar ya da yaşınızın ilerlemesinin verdiği panik olabilir.

Boşanma sonrası yaşanan karışık ruh haliyle aldığınız “yeniden evlilik fikri” çoğu zaman yine hüsranla sonuçlanıyor çünkü kişinin kendini dinlemeden, hayat akışının yeniden yön bulmasına fırsat vermeden medeti başkasından umması büyük bir yanılgı…

Elbette aşk yeniden kapınızı çalabilir… Acele etmeyin ve kalbinizi dinleyin. Tam da bu konu hakkında okuduğumuz bir kitabı sizlere de önermek istedik! ”Boşanma Sonrası Doğru Kişiyi Bulmak” bu kitapta evliliğin üzerine gölge düşüren 13 hatadan uzak tutacak öneriler ve boşanan bireylerin hayatlarına alacağı yeni kişilerle ilgili dikkat edilmesi gereken önemli noktalara değinerek sizlere yol gösteriyor!

Boşanmış bireylerin yeniden yapacağı evliliklerde aynı sorunları tekrar yaşamamaları için yazılmış dost tavsiyesinden bile öte bir kitap!

Kaynak: http://tarakitap.com/