Acı Çekmeden Topuklu Ayakkabı Giyme Yolları…“Bir kadın neden yüksek topuklu ayakkabı giyer?” sorusuna verilebilecek pek çok cevap var. Yürüyüşüne ve duruşuna çekicilik kattığı için, özgüvenini artırdığı için, ilgiden hoşlandığı için, ayağının topuklu ayakkabı içindeki duruşunu sevdiği için. Ancak madalyonun bir de diğer yüzü var; yüksek topuklar üzerinde yürümek de, günü ağrıyan ayaklar ve sızlayan bir bel ile bitirmemek da zor. Peki, acı çekmeden yüksek topuklar giymenin bir yolu yok mu? Aslında 1 değil, 10 yolu var.

Acı Çekmeden Topuklu Ayakkabı Giyme

aci_cekmeden_topuklu_ayakkabi_giyme_yollari

1. Ayakkabı alışverişini sabah değil, öğleden sonra yapın. Zira en ideali yorgun ve şiş ayaklarla deneme yapmak. Eğer beğendiğiniz ayakkabı ayaklarınız bu haldeyken bile konforunu koruyorsa, doğru seçimdir.

2. Özellikle yüksek topuklu ayakkabı satın alırken sadece görüntüsünü değil, rahatlığını da göz önünde bulundurun. Vücudunuzu dengede tutuyor mu? Kalıbı çok dar ya da geniş mi? Tabanı yumuşak ve rahat mı? Bir model beğendiğinizde giyerek mağaza içinde dolaşın. İçinize sinerse alın, daha iyi alışmak için bir süre de evde giyip yürüyün.

3. Tabanı ince ve yeterince desteklenmemiş ayakkabılar ayaklarınıza daha fazla yük binmesine neden olabilirler. İyi bir ayakkabının ayağın şekline uygun, içinde esneklik sağlayıcı destek bulunan, ortopedik taban astarı içermesi gerekir.

4. Doğru numarayı seçtiğinizden emin olun. Unutmayın, ayak numaralarımız yıllar içinde, özellikle de doğumdan sonra farklılık gösterebilir.

5. Topuğun yerini kontrol edin. Tercihen ökçenin ayakkabının en arka kısmından kavisli gelecek şekilde tam ayak topuğunuzun altına yerleştirilmiş olması gerekir. Eğer en arka uca sabitlenmişse ağrıya sebep olabilir.

6. Yüksek topuklu ayakkabılar giydiğinizde gün içinde kısa molalar verin. Ayakkabılarınızı çıkarıp, ayak ve bileklerinizi esnetin.

Acı Çekmeden Topuklu Ayakkabı Giyme

Acı Çekmeden Topuklu Ayakkabı Giyme

7. Dengede durmak için adımlarınızı yavaşlatın ve kısa

ltın, ayrıca yürürken dizlerinizi her zamankinden fazla kırmayın. Böylece hem yürüyüşünüz daha doğal görünür, hem de kendinizi daha rahat hissedersiniz.

8. Daha dengeli yürümek için adım atarken önce topuğunuz, ardından ayak parmaklarınız yere değsin.

9. Beden duruşunuzu düzeltin. Yanlış duruş alışkanlıkları vücudun gereksiz yere kasılmasına yol açabilir. Ayrıca yürürken vücudunuz öne değil arkaya meyletsin, omuzlarınız geride, sırtınız dik olsun.

10. Yüksek topuklar vücut ağırlığınızın büyük kısmını topuklarınıza yükleyeceğinden, düzenli olarak ayak bakım ürünleri ve taban desteklerinden yardım almanızda fayda var.

Fotoğraflar: Christian Louboutin 2016 İlkbahar-Yaz reklam kampanyasından

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/moda