Yapılan bir araştırmaya göre tercih edilen kıyafetler kadınların yaşını ortaya çıkarıyor. Bu yüzden bilim insanları doğru kıyafet seçiminin gençliğin iksiri olduğunu ortaya koyuyor.

Akşam’dan Aysun Kaba’nın haberine göre araştırmacılar 55 yaşındaki kendi halinde bir kadına 12 ayrı kıyafet denetip halk arasına karıştırıyor. 2400 kişinin yaş tahminlerinden çıkan sonuca göre bedenine uygun kıyafeti giymek kadının yüzünü 8 yaş daha gençleştirirken, bol ve salaş kıyafet, bedenine göre giyinememe seçimi 7 yaş daha yaşlı gösteriyor. Araştırmacıların yaptığı açıklamada, “Doğru ve vücut hatlarına uygun giyinen her kadın yüzündeki yılların izini saklar ve olduğundan daha genç görünür” diye yazıyor.

KOT VE TİŞÖRT TERCİHİ

Birçok kadın rahatlığa kaçarak kot tişört kombinlerinin gazabına uğrar. 50 ve üstünde olan bir kadının kilosuna göre gardırobunu baştan aşağı değiştirmesi mutluluğun sırrı olabilir. Boyfriend kesim jeanler her ne kadar moda akımının öncülerinden olsa da eğer bir stiliniz varsa evet derim.   Kalçadan dar paçalara doğru İspanyol model jeanler de tercihiniz olabilir. Ya da boru paça koyu renkli pantolonlar da sizi daha dinamik gösterebilir. Kilolarından çekindikleri için genelde aşırı bol bluzlara el atarlar. Ancak aşırı bol modeller yerine kendi bedeninden bir beden büyük tişört kendinizi daha iyi hissettirir. Hâlâ rahatsız oluyorsanız, kurtarıcı yelek ceketler tam da size göre olacak.

İYİLER ve KÖTÜLER LİSTESİ

1. Yukarı aşağıdan iyidir (kaşlar, gözlükler).
2. Yumuşaklık sertlikten iyidir (makyaj).
3. Aydınlatma koyultmadan iyidir (yüz, saçlar).
4. Sıcak tonlar soğuk tonlardan iyidir (saç rengi, makyaj).
5. İnceltmek kalınlaştırmaktan iyidir (eyeliner, giyim).
6. Nem kuruluktan iyidir (cilt, dudaklar, gözler).
7. Pürüzsüzlük engebelerden iyidir (gözkapağı, dudaklar, iç giyim).
8. Sıradanlık aşırı titizlikten iyidir (saç, makyaj, kıyafetler).
9. Az miktar aşırılıktan iyidir (tırnaklar, jeanler, bacaklar).