Saç fular 2016 modelleri .. Saçımızı bir şapka gibi güneşten koruyor, rüzgarda havalanıp birbirine dolaşmasını engelliyor, ‘kötü saç günü’ söz konusu olduğunda derhal imdada yetişiyor, şekilden şekle girebiliyor, üstelik nostaljik bir havası da var. Sonuç: Fular, bahar ve yaz stilimizin olmazsa olmaz aksesuarları arasına girmeye aday.

O halde, “Acaba bana yakışır mı, kafamda komik durur mu, iş kıyafetime uyar mı?” diye düşünmeyi bırakıp, ayna karşısında deneme yapmaya başlayın deriz. İlham almak için Dolce & Gabbana 2016 İlkbahar-Yaz defilesindeki farklı bağlama şekillerine ve önerilerimize bir göz atın

Saç fular 2016 modelleri

Fular, sadece görünüme farklılık katma özelliğiyle değil, işlevselliğiyle de takdiri hak eden aksesuarlardan biri. Örneğin bir kıyafeti, farklı şekillerde bağlayacağınız renk renk, desen desen fularlar ile tekrar tekrar giyebilirsiniz. Özellikle sade gardıroplar ve üniforma ya da takım elbise şartı olan işler için biçilmiş kaftan.

sac_fular_2016_modelleri (1)

Peki, bir fular ile tam olarak neler yapabilirsiniz? Bileğinize, belinize, boynunuza ya da çantanıza bağlayabileceğiniz gibi, harika saç modelleri de yaratabilirsiniz. Örneğin…

sac_fular_2016_modelleri (2)

Dolce & Gabbana podyumundaki gibi arkadan öne doğru sarıp, tam önden, saç çizgisi hizasından ya da başınızın sağ veya soluna gelecek şekilde şık bir fiyonkla bağlayabilirsiniz.

sac_fular_2016_modelleri (4)
Saçınızı at kuyruğu veya topuz yaptıktan sonra, bağladığınız kısma şık bir eşarp sarabilirsiniz.
Saçlarınızı açık bırakıp, fularınızı dikdörtgen şekilde katlayarak saç bandı niyetine kullanabilirsiniz.

sac_fular_2016_modelleri (5)
Güneşten korunmak için üçgen şeklinde katlayıp, üçgen ucu arkaya gelecek şekilde başınıza sardıktan sonra iki ucunu ense hizasında bağlayabilirsiniz.
Yine üçgen şeklinde katlayıp, bu kez çenenizin altından bağladıktan sonra büyük çerçeveli güneş gözlükleriyle tamamlayarak gizemli ve havalı bir görünüme bürünebilirsiniz.

sac_fular_2016_modelleri (6)

Tüm bu eğlenceli ve gösterişli stiller için tek ihtiyacınız olan, zevkinize uygun ipek ya da koton bir fular. Desenlilerden düzlere, toprak tonlarında olanlardan canlı neon renklilere, önünüzde sayısız seçenek ve kombinlerinize ekstra şıklık katacak pek çok bağlama yolu var.

Fotoğraf: Dolce & Gabbana

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/moda