Siyah elbise nedir? Trendler üstü bir klasiktir, acil durumlarda kurtarıcıdır, kamuflaj ustasıdır, kısa yoldan şıklıktır… İşte bu yüzden, siyah yaz sıcağı için ideal bir renk olmasa da, söz konusu ‘siyah elbise’ oldu mu akan sular duruyor. Her birini defalarca giyip, her defasında aksesuar ve takılarla farklılaştırabileceğiniz bu 6 modeli yaz gardırobunuza dahil edin deriz.

2016_yaz_siyah_elbise

1. Mini: Diz üstünde biten, eteği volanlı modelleri düşünün. ‘Tek bölgede dekolte’ kuralından hareketle, günlük kullanım için askılı veya straplez yerine kısa kollu veya kolsuz bir tasarım ideal.

2. Maksi: Esnek ve hafif kumaşlı, ayak bileği civarında biten kalın askılı modeller rahat ve kolay gündüz şıklığı için doğru seçim.

3. Safari stili: Sadece sokakta değil ofiste de giyebilir, hem düz sandaletler hem de topuklu ayakkabılar ile kombinleyebilirsiniz. Aradığımız özellikler ise belli; önden düğmeli, kemerli, üstte ve altta ikişer cepli, keten veya koton kumaşlı, kolları kıvrık ve düğmeli olacak.

4. Tunik: Pamuk, ipek veya şifon gibi ince kumaşlı, dökümlü bir siyah tuniği ister tek başına, ister pantolon ya da şortla kombinleyerek giyebilirsiniz.

5. Streç: Kalem eteğin elbise versiyonu da diyebileceğimiz, diz hizasında biten askılı bandaj elbise yaz geceleri için biçilmiş kaftan. Tek ihtiyacınız, bir çift yüksek topuklu ayakkabı.

6. Detay farkı: Yatay, dikey, çapraz, çift… Çeşit çeşit askı oyunları, siyah elbiselerin etkileyiciliğini ikiye katlıyor. Dantel, aplike, tül, işleme gibi detaylar da bu yalın elbiselere hareket katmada oldukça başarılılar. Tabii unutmayın; elbiseniz ne kadar ‘süslü’ ise, aksesuar ve takılarınız o kadar sade olmalı.

Fotoğraflar: Miista/Bilstore, Escada

 

Kaynak: blog.gittigidiyor.com/moda