Biz kadınların en büyük alışkanlıkları arasında fön çektirmek hiç kuşkusuz en önde gelmektedir.Saç düzleştirmek içim bin bir emek harcarız.Ya her gün kuaföre gideriz yada sabahları uykunuzdan fedakarlık yaparak saatlerimizi harcarız..Peki bu emeğimizin karşılığını alabiliyor muyuz? Hayır o kadar emek vererek düzleştirdiğimiz saçlarımız daha akşam olmadan sönüveriyor.Bu her kadının mutlaka yaşadığı bir sorundur. Peki saçlarımızın uzun süre düz ve bakımlı olması için neler yapmalıyız. İşte ipuçlarımız.

Fönün uzun süre kalması için…

Hacim:

Saçlarınızı düzleştirirken mümkün olduğunca hacimli olmasına dikkat edin. Saçlarınızın düzleştirdikten sonra çok hacimli olduğunu düşünürseniz, bu o kadar uzun sürmeyecek biliyorsunuz. Saçlarınıza fönü ne kadar çok hacimli olacak şekilde çekerseniz, o kadar uzun süreli hacimli saçlarınız olur.

Sabitle:

Düz fön çektiğinde son dokunuş olarak bakım yağı uygulamayı ve hareketli fön çektiğinde de sabitleyici sprey uygulamayı unutmamalısın. Düzleştirilen saçların çabuk bozulmaması için saç spreyi ve şekillendiricileri kullanarak saçlarınızı daha uzun süre düz şekli ile muhafaza edebilirsiniz.Sabitleyici spreyinin ise güçlü tutuşlu bir yapıya sahip olmasına önem vermelisin. Bir de bizim favorimiz olan, 72 saat boyunca saçın düz kalabilmesini sağlayan saç spreylerinden de yararlanabilirsin.

Saçımızı Toplamamalıyız:

Saçı toplamak hele ki sıkı bir toka ile at kuyruğu şeklinde toplamak saçın yağlanmasına neden olacaktır.Buda fönün kısa sürede bozulmasına neden olur.Ayrıca yağlanan saç hızlı şekilde bozulduğu gibi bakımsızda görünecektir.Eğer saçlarımızı mutlaka toplamak zorunda isek mandal tokaları ve geniş lastik tercih etmeliyiz.Lastik toka kullanırken de tokayı sadece bir tur döndürmeliyiz.Hatta saçımızı düşmeyecek şekilde tutuyorsa hiç döndürmemeliyiz.Sımsıkı bağlanan saçta fönün ömrü çok kısadır.

Nemden Uzak Durmalıyız:

Düz saçlar herhangi bir ıslaklığı gördüğünde hemen eski haline döner. Sadece ıslaklık değiş eski haline dönmesi için nem bile yeterlidir. Bu yüzden eğer banyoya girdiğinizde sadece vücudunuzu yıkayacaksanız, saçlarınızı toplamanız yeterli olmayacaktır. Bunun için saçınıza kağıt bonelerden takabilirsiniz.

Kuru Şampuan Kullanmalıyız:

Kuru şampuan kullanmak yağlanmayı önlediği gibi saçın suya değmeden temiz kalmasını sağlamaktadır.Ayrıca saça tertemiz bir koku vermektedir.Bu ürünü sık sık kullanırsak iyi bir sonuç elde etmiş oluruz.

Şaçımıza Dokunup Oynamamalıyız:

Saça fön çekildiği zaman saç yumuşacık bir hal alır.buda insanda sürekli saça dokunma isteği uyandırır.Fakat fön çekilen saça dokunmamakta büyük yarar vardır.Çünkü hem çekilen fönün ömrünü kısaltmış oluruz hem de yağlanmasına neden oluruz.Yağlanan saçta daha önce dediğimiz gibi çabuk bozulur.

Terlemek Fönü Bozar:

Terlemek saçın çabucak bozulmasına neden olur .Çünkü terlediğimizde nem oluşur ve fönlü saçın en büyük düşmanıdır.Bunun için alınabilecek önlem saç fönlüyken spor yapmamaya ve terlememeye dikkat etmektir.Eğer terlediyseniz saçınızı at kuyruğu yapmak yerine topuz yapınız.Fakat topuz çok sıkı olmamalıdır ,sağlam ve olabildiğince yüksekte bir topuz yapılmasında yarar vardır.At kuyruğu ile topuzu karşılaştıracak olursak topuz at kuyruğuna göre nemin daha kolay uçmasını sağlayacaktır.

Bakım Kremleri:

Eğer sürekli fön çektirmeniz gerekiyorsa ve kalıcı düz saçlara sahip olmak istiyorsanız saçlarınızın bakımlı ve nemli olması gerekir. Bunun için banyoda nemlendirici bakım kremini mutlaka kullanın.

Fön Fırçası Seçimi:

Fön çekerken yuvarlak fırça kullanırsanız saçlarınız dalgalanır. Düz saç istiyorsanız, düz fırça kullanmanız gerekiyor

Kaynak: posta.com.tr