Mevsimsel saç dökülmesi hava değişimi ile birlikte hormonların da değişime uğraması sebebi ile vücutta oluşan bazı değişimlerden bir tanesidir saç dökülmesi.

Mevsimsel saç dökülmesi uzmanlar tarafından da normal ve olağan bir durum olarak karşılanıyor.

Genel olarak uzmanlar bu dönemlerde saç dökülmelerinin günlük 200 tele kadar normal olabileceğini ancak bundan çok daha fazla olduğu zamanlarda sağlıkla ilgili bazı problemler olabileceği konusunda sinyaller olacağını söylüyorlar.

GÜNDE EN AZ 10 DEFA TARAMALISINIZ

Bunu anlayabilmek için ise saçınızı günde 10 defa ellerinizle tarayarak her seferinde elinize gelen saç miktarını günün sonunda sayabilirsiniz. Bu yöntemle saçınızdaki dökülmenin ilk aşamada ne boyutta olduğunu görebilme şansınız olabilir.
Düzenli olarak kuaföre giderek saç kesiminizi yaptırarak saçlarınızdaki kırıkları aldırdığınızda ve yine kuaförünüzde saçınıza uygun bir saç bakım uygulamasını belirli periyotlarla yaptırdığınızda saçınızdaki dökülmenin de minimuma indiğini görebilirsiniz.

DÜZENLİ OLARAK MİNERAL AĞIRLIKLI BESLENME

Bunların yanı sıra mevsim dönümlerinde görülen saç dökülmesine engel olmanın veya azaltmanın bir diğer yolu ise düzenli olarak vitamin ve mineral ağırlıklı beslenmek.

Kuaförünüzün veya doktorunuzun önerdiği dermatolojik şampuanları da kullanarak yine saçlarınızın mevsimsel dökülmesini azaltabilirsiniz.

Sizi son derece rahatsız eden bir saç dökülmesi mevcut ise o zaman yapmanız gereken alanında uzman bir doktora başvurmaktır. (haber7.com)