Perma, fön çektirme, balyaj, röfle günümüzde saçlara uygulanan işlemlerdir. Bu işlemler bilinçsizce ve kalitesiz ürünlerle yapılırsa, saç yıpranır.

SAÇ BAKIM MASKELERİ

YUMURTA MASKESİ: 1 yumurta, süt, bir fincan limon suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı. Bütün malzemeleri karıştırıp saçınıza masaj yaparak sürün. 20 dakika beklettikten sonra yıkayıp durulayın.

MUZ MASKESİ: 2 adet muz, zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı,1 çorba kaşığı bal. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra saçınıza masaj yaparak sürün. 5 dakika beklettikten sonra yıkayıp durulayın.

YOĞURT MASKESİ: 5 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, bir yemek kaşığı bal. Bütün malzemeleri karıştırıp saçınıza masaj yaparak sürün. 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp, durulayın. Yoğurt maskesi saç için pratik bir uygulamadır.

ÇİLEK MASKESİ: 10 adet çilek, Hindistan cevizi yağı, bir çay kaşığı bal. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra saç uçlarına masaj yaparak sürün. 20 dakika beklettikten sonra durulayın. Çilek maskesi saç dökülmesini durdurmak için kullanılan yöntemlerden biridir.