Saçlarını beslemek ve nemlendirmek arasındaki farkı biliyor musun? Her ikisi de kuru saçlı kadınlar tarafından dile getirilse de, farklı işlemlerden oluşurlar.

Nemlendirmek, suyu saçlarına hapsetmek, beslemek saç tellerinin ihtiyacı olan besini sağlamak demektir. Saçlarını nemlendirmeye bakım kremleriyle kolayca sağlarken, beslemeyi belirli bakım ürünleriyle sağlayabilirsin.

Saçın ihtiyacı olanı vermek

Saçlarının ihtiyacı olan bakımı sağlamak için yapman gereken ilk adım saç derini analiz etmek olmalıdır. Yağlı, kepekli saç derisinin bakımı farklı, kuru, cansız, yıpranmış, kırık uçlu saçın bakımı farklıdır. Bu nedenle eğer saç derin yağlı veya kepekli ise, bu soruna yönelik şampuan ve bakım kürleriyle, kuru, cansız ve yıpranmışsa, bakım maskesi ve bakım yağı ile saçlarını besleyebilirsin. Kırık uçları ise ısı ile şekillendirmekten kaçınmalı, ısı koruyucu bakım spreyi veya bakım serumu uygulamalısın.

Saç tipine göre besin

Kıvırcık ve elektriklenen saçlar diğer saçlara göre çok daha fazla besine ihtiyaç duyarlar.

Saç telleri spiralli bir yapıda olduğu için kurumaya daha çok meyillidirler. Ayrıca saç derisindeki yağ, saç tellerine ve uçlarına ulaşamadığı için bu bölgeler besine ihtiyaç duyarlar.

Kaynak: Sabah