Kadınlar saçlarına ayrı bir önem verir. Saçlarını boyatanlarda hiç az değildir. Güzel görünmesi için boyatığınız Saç rengi çabuk akmaması için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.

İşte Saç rengi çabuk akmaması için öneriler

Saç kremi seçimi’ Amonyaksız saç kremleri saçlarınızın rengini uzun süre korur. Ayrıca renginize göre saç kremi de seçebilirsiniz. Şimdi artık her saç rengine özel ‘Renk Koruyucu’ kremler piyasada bulunuyor.

Sık yıkamayın’ Saçlarınızın rengini korumak için onları daha az yıkayın. Haftada 2 veya 3 kez yeterlidir.

Kuru şampuan’ Haftada 2 veya 3 kez size az geliyorsa, saçlarınız yağlanıyorsa kuru şampuanlardan kullanın. Bu ürünler saçtaki yağı emer ve saçlarınızı temiz gösterir. Başınızı öne eğin ve saç köklerine kuru şampuan spreyi sıkın. Boyadan sonra hemen yıkamayın’ Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur.

Çok sıcak sudan uzak durun’ Çok sıcak suları saç telinin rengini açar. Ilık ya da soğuk suyla saçlarınızı yıkayın.

Her zaman şampuana gerek yok’ Bazen şampuanı pas geçip, direkt saç kremi kullanabilirsiniz. Böylece saçlarınız yumuşak ve nemli kalır. Şampuan, kremden daha çok saç rengini alır. İçinde arındıcı ajanlar barındırdığı için…

Şampuan ve saç kremi birlikteliği’ Şampuanınızla eş özellikli krem kullanmaya çalışın, böylece etkisini güçlendirmiş olursunuz. Örneğin renk koruyucu bir şampuan ise, krem de renk koruyucu olmalı. Besleyici bir şampuan kullanıyorsanız, saç kremi de öyle olmalı.

Renk solmasını önleyen koruyucu krem’ Saçtan durulanmayan özel bakım kremleri ile saç renginizi koruma altına alabilirsiniz. Hem bunlar saçlara bakım yaparak sağlık kazandırırlar.

Ev bakımları’ Saçlarınızı boyadan boyaya kendi kaderlerine teslim etmeyin. Evde de bakımlar ve maskeler mutlaka yapın.

Isı koruyucu’ Saçlarınızı fön makinesine ya da düzleştiriciye, maşaya maruz bırakmadan önce ısı koruyucu bakım kremlerinden kullanın. Bunlar yüksek ısının saça zarar vermesini önlerler.

Sıcak yağ terapisi’ Saçlarınıza bakım yağınızı sürüp, ısıtılmış bir havluyla sarın. Bu saçlara nemi hapseden çok etkili bir bakımdır. Sonra soğuk suyla saçınızı yıkayabilirsiniz.

Kepek şampuanı’ Saçlarınızın boyaya alerjik durumu varsa, boyadan sonra 1-2 yıkama boyunca kepek sorunu yaşayabilirsiniz. O yüzden boyadan sonraki ilk şampuanlamada kepek şampuanı kullanın.

Vitamin desteği’ Vitaminler, boyalı saçları sağlıklı ve parlak tutmak için başka bir yoldur. C vitamini saç köklerini besleyerek sağlıklı saç derisi için kan dolaşımını destekler. Biotin, önemli bir B vitamini, zayıf saçları güçlendirir ve dokusunu geliştirir. Biotin somon, havuç, yumurta sarısı ve sardalya da bulunur. Sıkı diyet yaptığınızda saç dökülmesini önlemek için vitamin takviyesi gerekli olabilir.

Islak saça fön kullanmayın’ Saçlarınız çok ıslaksa ısıya direkt maruz bırakmayın, kırılır ve yıpranırlar. Havlu ile nemini aldıktan sonra kurumaya yakın fön ya da düzleştirici uygulayın.

Sağlıklı beslenin’ Demir açısından zengin gıdalar saçları güçlendirir, dokusunu geliştirir ve büyümesini uyarır. Bol bol yağsız et, balık, az yağlı peynirler, yumurta akı, ıspanak ve soya tüketin. Meyve, fındık, sebze ve tahıl da beslenme düzeninizde mutlaka olsun.

Güneş koruyuculu ürünler kullanın’ Yazın saçlarınızı mutlaka güneşin zararlı ışınlarından koruyacak SPF’li saç bakım ürünleri kullanın.

Klordan koruyun’ Havuza girerken klordan koruyucu saç bakım spreylerinden kullanın. Klor, boyalı saçı çok çabuk bozar.

Sık boyatmayın’ Saçları sık boyatmak onlara zarar verir. İdeali 6 haftada bir boyatmaktır.

Perma yaptırmayın’ Perma saça çok zarar verir çünkü çok kimyasal içerir. Mümkünse yaptırmayın.

Sülfatsız şampuan kullanın’ Sülfatlı şampuanlar tuz içerir ve renk, nem kaybına sebep olurlar. Sülfatsız şampuan kullanın.

Kırık uçlar’ Saçlarınızdaki kırıkları sık sık temizletin. Kırık uçlar saçlarda gereksiz ağırlık ve bakımsız bir görüntü yapar.

Derin temizleyicileri boyadan önce kullanın’ Boyaya gitmeden önce saçtaki tüm kalıntıları (kir, sprey, vs.) temizleyen arındırıcı özel şampuanlardan kullanın. Böylece boya saç derinize daha iyi nükseder. Fakat bu tarz şampuanları sık kullanmayın, boyadan önce olması idealdir.

Sıkı toplamayın’ Saçlarınızı çok sıkı topuzlara ve at kuyruklarına hapis etmeyin. Saç dökülmesine sebep olur çünkü saç havasız kalır.