Saçlarım bir türlü uzamıyor veya saç köklerim yeterince güçlü değil ve hemen dökülüyor diyorsanız bunu mutlaka deneyin. Saç uzatan masaj önerisini kesinlikle deneyin. Saç uzarken dökülme, dinlenme ve uzama olarak 3 faklı evreden geçer. Saç derisine masaj yaparak kan dolaşımını arttırmak, dinlenme ve uzama dönemi arasındaki zaman aralığını kısaltır. Böylece normal olarak yenilenmek için dökülen saçlar ile yeni çıkan saçlar arasında kalan süreçte saçlarınız hacmini kaybetmez.

Saç köklerinin güçlendmesi ve saçların daha çabuk uzamasını sağlamak için saç derinize mutlaka masaj yapmalısınız. Saça masaj yaparak uzatma konumuzu inceleyebilirsiniz.

Saçınızı şampuanladıktan sonra parmak uçlarınızla saç derisine 1 dakika masaj yapın. Bu sayede kan akışını hızlandıracak ve saçların uzaması için saç köklerini rahatlatmış olacaksınız.

Ayrıca bu masaj stresi de azaltır ve baş ağrısına karşı etkilidir. Ve daha önceki hızlı saç uzatma makalelerimize göz atabilirsiniz.

sac_uzatan_masaj_tarifi

Saç uzatan masaj

Saç Derisine Masaj Nasıl Yapılır?

Saç derisine gün içinde parmak uçlarınızla masaj yapabileceğiniz gibi evde, besleyici özelliği bilinen zeytinyağı, tatlı badem yağı gibi yağları kullanarak da günlük olarak masaj yapabilirsiniz. Bu tip yağlar hem saç derinizi nemlendirecek hem de saçlarınızı yumuşatarak daha kolay şekil vermenize olanak tanıyacaktır. Tabii bu yağları kullanmanız şart değil, saçlarınızı her şampuanladığınızda, şampuanı saç derinize masaj yaparak sürmeniz de yeterli olabilir.

Saç derinize düzenli olarak masaj yaptığınızda saçların koparak dökülmelere karşı direnç kazandığını, uçların daha az kırıldığını göreceksiniz.