Saçların çabuk uzaması için için yapılması gerekenler nelerdir? Saç nasıl çabuk uzar; Dengeli beslenmeli ve sağlıklı uzun saç için gereken vitaminleri beslenmenize eklemelisiniz. Unutmayın, saçlarınız doğal tellere sahiptir ve bunlar sağlığınızın ve iyi olmanızın yansımasıdır.

Eğer vücudunuza iyi bakmazsanız, saçlarınız istediğiniz gibi görünmeyecektir. Vücudunuza iyi bakmalı, bir saç bakım programı uygulamalı ve beslenmenize vitamin katkısı sağlamalısınız. Biraz dikkat ve bakımla saçlarınızın harika bir görünüme kavuştuğunu göreceksiniz.

Uzun Saç Düşmanları Nelerdir?

Uzun saç düşmanları; kırılma, uçuşma ve kırık uçlardır. Uyandığınız andan itibaren, uyanıkken ve hatta uyurken saçlarınızın kırılmasına yol açan bir çok etken vardır. En çok görülenler yanlış fırçalama ve yıkama, uçlarını gereken sıklıkta kısaltmamaktır. Saç şekillendirme, yanlış beslenme ve huzursuz uyumak da saçta kırılmaya neden olabilir.

İnsanların, saçlarına iyi geleceğini düşündükleri şeyler saçlara zarar verebilir. İyi bakım; basit, ancak doğru bakım ürünleri uzun, güzel ve sağlıklı bir saç a kavuşmanızı sağlar.

Saç Uzatma Yöntemleri için tıklayın !

Saç nasıl çabuk uzar?

Saçın hızlı uzaması için gerekli malzemelerimiz;

  • Yoğurt
  • Yumurta
  • Limon suyu
  • Kına

Yapılışı:

Kına, yumurta, yoğurt, ve limon suyuyla yoğun bir hamur hazırlayın.

Hazırladığınız bu hamuru tüm saçınıza ve saç derinize masaj yaparak sürün.

Bir saat sonra saçınızı şampuanlayabilirsiniz.

Bu işlem aynı zamanda saç dökülmesi problemine de iyi gelecektir.

Saçın hızlı uzaması için başka bir uygulama;

  • 1 yemek kaşığı çörek otu ve susam otu
  • 1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı çörek otu ve susam otunu, 1 yumurta sarısı ile iyicene karıştırıp saçınıza masaj yaparak sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Sonra saçlarınızı ılık su ile güzelce durulayın. Saçın hızlı uzaması için bu kürü, haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

saçların çabuk uzaması için maskeler
saçların çabuk uzaması için maskeler

Saçların Çabuk Uzaması İçin Doğal Yöntemler

Yarım olgun avokadoyu çatal ile iyice ezin. İçine bir çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve bir çorba kaşığı soya yağı katıp iyice karıştırdıktan sonra saç diplerine iyice yedirerek sürün. Daha sonra başınıza önce mutfakta kullandığınız streç filmden bir kat sarın onun üzerine de ılık havlu sarıp 1 saat bekleyin. Son olarak saçınızı yıkayıp durulayın. (Hafta bir kez uygulayabilirsiniz.)

Bir kahve fincanı sıcak suyun içine bir kahve fincanı keten tohumu yağı, yarım limon suyu katarak ocağa koyun ve kaynamaya başlayınca hemen ocaktan alın. Başınıza sürebileceğiniz sıcaklığa gelince ılık olarak saçlarınıza sürüp yukarıdaki gibi streç film ve havlu ile sarın. Bir saat sonra saçınızı yıkayıp durulayın.

Saçların Çabuk Uzaması İçin Maske Tarifleri

Çoğu kadının en sevdiği yeridir saçları. Bir anne çocuğuna nasıl severse inanın saçlarınıda o kadar çok sever. Onları herzaman bakımlı görmek ister. Ama çoğu zaman ya vakit olmamasından yada üşengeçlikten bakımını her zaman erteler. Asıl konumuzsa saçlarının çabuk uzamasını isteyen bayanları daha fazla ilgilendiriyor. Aşağıda vereceğimiz formüller işinize yarayabilir.

Saçları Uzatmak İçin Entele Otu Maskesi

Malzemelerimiz;

  • 10 gr Entele Otu,
  • 2 Su Bardağı Elma Sirkesi,
  • 2 Su Bardağı İçme suyu,

Entele otumuzu elma sirkesini ve suyumuzu bir tas içersine koyarak kaynatıyoruz. Tas da ki suyun yarısı buharlaşıp boşalana kadar kaynatın. Sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra saç diplerimize masaj yaparak sürüyoruz. Bir iki saat kadar saçımızda bekletip ılık suyla yıkıyoruz. Haftada 3 kez uygulamanız yeterli gelecektir.

Saçları Uzatmak İçin Badem Yağı Maskesi

Malzemelerimiz;

  • 10 Gram Entele Otu,
  • 1 Şişe Badem Yağı,
  • 1 Şişe Bepanthene,
  • 1 Adet Saç Bonesi,

Saçlarımızı güzel şekilde yıkayarak temizliyoruz. Aktardan aldığımız 10 gram entele otunu bir kahve cezvesinin 4/3 ünü suyla doldurup içersine atıyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra süzerek ılımaya bırakın. Aktardan aldığınız badem yağımızı ve bepanthene’i entele otu suyuyla karıştırarak saç diplerimize masaj yaparak uyguluyoruz. Başınıza bir bone takarak 20 dakika fön makinası ile kurutuyorsunuz. Fönlemede bittikten sonra 10 dakika daha bekleyin ve boneyi çıkarıp saçlarınızı yıkayın.

Saçlar Nasıl Uzar?

Saçlarınızın uzaması, vücut kimyanızın dengesiyle yakından ilişkilidir. Belli bir noktadan sonra saç uzaması yavaşlar.

Kısa zamanda saç nasıl çabuk uzar diye merak ediyorsanız sabır ve iyi bakımın saçın uzamasında en önemli etken olduğunu unutmamanız gerekir.

Kırık uçların temizlenmesi çok önemlidir. Doğru şampuan, saç kremi ve şekillendirme ürünleri kullanarak kırık uçların önüne geçmelisiniz.

Havuç maskesi ile hızlı saç uzatma yolları için tıklayın !

Keten Tohumu Yağı Saç Uzatma Maskesi

Hepimiz sağlıklı ve güzel saçlara sahip değiliz. Birçoğumuz kepek, saç dökülmesi, saç dökülmesi, kaşıntı, kırık uçlar gibi birçok saç probleminden muzdariptir. Tüm bu sorunları tedavi etmek için saçlarımız için doğru ürünleri aramaya devam ediyoruz. Bazıları çalışırken, çoğu saç problemlerimizi çözemiyor.

keten tohumu saç uzatma
keten tohumu saç uzatma

Hepimiz uzun ve kalın saçlar diliyoruz ama onlara nasıl ulaşılır? Çoğu saç bakım ürünü, uzun vadede saçımıza zarar veren kimyasallarla doludur. Saçınız için doğal ilaçlar arıyorsanız, keten tohumlarını deneyin.

Keten tohumu saçınız için harikadır. Omega-3, B1 vitamini ve diyet lifi ile paketlenmiş keten tohumu tüm saç problemlerinizi uzak tutar ve size her zaman dilediğiniz sağlıklı ve güzel saçları verir. Keten tohumunun saç uzamasına nasıl yardımcı olabileceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Keten Tohumunun Saça Faydaları

  • Keten tohumu, saç büyümesi için gerekli olan E vitamini açısından zengindir. Saç derinizi ve saçınızı hasardan koruyan antioksidan özelliklere sahiptir.
  • Keten tohumu pH ve yağ üretim seviyesini dengeleyerek saç büyümesine yardımcı olur.
  • Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan keten tohumu saçınız için harikadır. Yeni saç uzamasına yol açar ve saçınızı sağlıklı hale getirir.
  • Keten tohumu ayrıca saçınız için iyi bir saç kremi görevi görür. Saçınızı nemlendirir ve kırık uçlar ve kuruluk gibi tüm sorunları uzak tutar.

Saç büyümesi için keten tohumu yağı nasıl kullanılır?

Saçınıza keten tohumunun tadını çıkarmanın en iyi yolu keten tohumu yağı kullanmaktır. Biraz keten tohumu yağı alın ve ısıtın. Saçınıza uygulayın ve masaj yapın. Sıcak bir havlu kullanarak saçınıza biraz buhar verdiğinizden emin olun. Yarım saat bekletin ve hafif bir şampuanla yıkayın. Keten tohumu yağı saç derinize derinlemesine girdiğinde saçınızın uzamasına yardımcı olur.