Saç dökülmesi bir çok kişide görülebilen genel bir sorundur. Soğan suyu ile saç uzatma makalemizde soğanın saç uzamasına nasıl bir etkisi olur konusuna yer verdik. Günde 50-100 tel saç dökülmesi normal olarak kabul edilir ve dökülmeler daha çok stres kaynaklı gerçekleşir
Soğan suyu saç uzatan en etkili yöntemlerdendir. Alerjiye neden olmadan saçların dökülmesini önler ve hızlı uzama sağlar.
Saçlarınızın uzaması için pahalı kozmetik ürünleri almanıza hiç gerek yok. Soğan suyu ile de aynı sonucu almanız mümkün

Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki saça ve saç diplerine soğan suyu uygulamak veya günlük beslenmemizde soğana yer vermek, saçta olası kepek ve mantar sorununu önlüyor, saç dökülmesinden kurtulmanıza yardımcı oluyor.
Soğan suyunun ayrıca saçların erken beyazlamasını da önlediği tespit edilmiştir.
Çoğu insan soğaının saç uzatma gücünü bilmez. Soğan, kükürt açısından zengindir ve kükürt baş derisindeki kan dolaşımını artırarak saçı uzatır. Kükürtün bir özelliği de antibakteriyel olması, saçtaki enfeksiyonları önlemesidir. Soğan suyu saçın gücünü artırır ve incelmeyle, kırılmayı önler. Soğan suyunu uygulamaya devam ederek saçınıza hacim de kazandırabilirsiniz.

sogan_ile_sac_uzatma (1)

4 Günde 5 Cm Uzatan Saç Maskesi İçin Tıklayınız

Peki, soğan suyu saça nasıl uygulanır?
Katı meyva sıkıcağında soğanın suyunu çıkarın ve bunu saç derinize uygulayın.
Gerçi kokusu keskindir ve pek hoş bulunmaz, fakat inanın buna değecek bir uygulamadır.
Yarım saat başınız kalsın, daha çok tutmaya dayanabilirseniz daha çok bekletin.sogan_ile_sac_uzatma (2)
Ardından normal her zaman ki gibi saçınızı şampuanlayıp durulayın.
Hızlı sonuç almak için bu uygulamaya en az haftada 3 kez devam edin.Soğan suyunu bal ile karıştırıp da saçınızı uzatabilirsiniz.
1- 1/4 bardak( bardağın dörtte biri) soğan suyu ile 1 yemek kaşığı balı karıştırıp
başınıza uygulayın ve masaj yapın. 15 dakika sonra yıkayın

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.