İmpetigo genellikle yüz, boyun, kol ve bacaklarda oluşan son derece bulaşıcı bir cilt enfeksiyonudur. İmpetigo nedir, nasıl geçer? makalemizde bu hastalığa doğal tedavi yöntemlerine yer verdik. Genellikle bu soruna streptokok pyogenes ve staphylococcus aureus denilen iki bakteri sebep olur. Bakteriler, kesik, böcek ısırığı veya diğer yaralanmalar yolu ile cilde bulaşabilir. Bu durum herkesin başına gelebilir, fakat küçük çocuklar ve bebekler arasında daha yaygındır. Diğer risk faktörleri ise kötü hijyen, sıcak hava, deri enfeksiyonları, dermatit, diyabet ve zayıf bağışıklık sistemidir. Impetigo belirtileri türüne göre değişir. Ancak, ortak belirtiler kırmızı kolayca patlayabilen yaralar, bal renkli kabuklanmalar, sıvı dolu kabarcıklar-, kaşıntı veya etkilenen alan üzerinde kızarıklık, deri lezyonları ve şişmiş lenf düğümleridir.Impetigo tedavisi ise durumun ciddiyetine bağlıdır. Hafif vakalar iyi hijyen ve ev ilaçları ile tedavi edilebilir. Enfeksiyon hızla yayılır ve semptomlarda rahatlama alamazsanız, muhakkak bir doktora gözükün.

Beyaz Sirke
Cilt yaralarının iyileşmesini sağlamak için, yara bölgesini temiz tutmak ve antibiyotik kullanmak mühimdir .
Beyaz sirke ile kendi antibiyotik solüsyonunuzu hazırlayabilirsiniz. Bu solüsyon, enfeksiyonun yayılmasını durduracak ve iltihaptan etkilenen alanın kurumasına yardımcı olacaktır.
2 bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı beyaz sirke katıp, karıştırın.
Pamuğu bu suya batırıp, enfeksiyon olan alanı yıkayın.
Kurulayıp, antibiyotikli merhem sürün.
Enfeksiyon bitene kadar günde 2 veya 3 kez tekrarlayın.
Not: Yıkama işlemini yaparken bölgeyi ovalamayın yoksa cildinizi tahriş edersiniz.impetigo_tedavisi_icin_dogal_yontemler (2)

Isı Terapi
İmpetigo tedavisi için ısı terapisi kullanabilirsiniz. Isı bu enfeksiyondan sorumlu bakterileri öldürmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca impetigodan kaynaklanan yara ve lezyonun kurumasını sağlayacaktır.
Pamuklu bir bezi sıcak suda bekletin, daha sonra suda çıkarıp fazla suyunu sıkın.
Enfeksiyonlu bölgeye bir kaç dakika için sıcak bezi uygulayın.
Günde birkaç kez tekrarlayın.
Ayrıca etkilenen alana ısı uygulamak için kurutma makinesi de kullanabilirsiniz. Fön makinesi ayarı düşük ısıda olmalı.

Çay Ağacı Yağı
Çay ağacı yağı bakteriyel enfeksiyonun yayılmasını durdurmakta etkili olabilir. Bu uçucu yağda enfeksiyonla mücadele eden ve belirtileri hafifletmeye yardımcı güçlü antimikrobiyal ve anti-inflamatuar özellikler vardır.
1 yemek kaşığı zeytinyağına birkaç damla çay ağacı yağı ekleyin. Etkilenen alan üzerine bu karışımı sürün. 20 ila 30 dakika bekletip, ılık su ile durulayın. Bir kaç gün boyunca günde 2 ya da 3 kez tekrarlayın.
Alternatif olarak,küçük bir kap suya birkaç damla çay ağacı yağı ekleyin. Günde bir kaç kez hazırladığınız bu solüsyonu yaranın üzerine sürün.impetigo_tedavisi_icin_dogal_yontemler (1)

Sarımsak
Sarımsak bakterileri öldürmeye yardımcı doğal antibiyotiklerdendir. Ayrıca kaşıntı ve ağrıyı hafifletmek için de önemli rol oynar.
2 yemek kaşığı susam yağına 2-3 diş sarımsağı atıp kızartın.
Soğutup suyunu süzün,
Birkaç gün boyunca günde bir veya iki kez etkilenmiş alan üzerine uygulayın.
Çiğ sarımsak tüketmeye de devam edin.

Greyfurt çekirdeği özü
Greyfurt çekirdeği özü (GSE) impetigo hastalığını tedavide etkilidir. Antioksidan ve antibakteriyel özelliklere sahip olan ve toksik olmayan bir dezenfektan olarak çalışır.
2 yemek kaşığı suya birkaç damla greyfurt çekirdeği ekstresi ekleyin. Günde 2 ya da 3 kez bir pamuk parçası ile etkilenen alan üzerine bu solüsyonu sürün. Başlangıçta biraz kaşıntıya neden olabilir, ancak kısa sürede enfeksiyon tedavinize yardımcı olacaktır.
Ayrıca acil şifaya kavuşmak için günde iki kez Greyfurt çekirdeği özü hap takviyeleri alabilirsiniz. Herhangi bir hap içmeden önce doktorunuza danışın.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.