Nasır genelde ayak tabanlarında görülen, sürtünmeden ve basınçtan dolayı ayak tabanında oluşmuş sert tabakadır. Nasır bandı ise nasırlardan kurtulmak amaçlı bir üründür. Nasır bandı nasıl kullanılır? resimli tarif makalemizde bu bantı ne şekilde kullanacağınız hakkında bilgiler verdik. Nasır bantları keçe yastıklıdır ve ilaçlı olarak hazırlanmıştır. Salisilik asit özleri sayesinde ayak tabanlarında, parmaklarda ve avuç içlerindeki kalınlaşmayı giderir. Nasır bandında bulunan asetik asit maddesi mikrop kapmadan, iltihap riskini önleyerek nasırı eritir.
Keçeli kısım ise ayakkabı, terlik, sandalet giyerken acıyı azaltmaya yardımcı olur.

Nasır bandını kimler kullanamaz?
*Diyabet hastaları
*Küçük bebekler
*Doktorun bu bandı kullanmayı uygun bulmadığı hastalar.

Nasır bandı nasıl kullanılır?
Piyasada satılan nasır bantları çeşitli boyutlardadır.
Siz de bandınızı nasırın büyüklüğüne göre seçmelisiniz.
İlaçlı yakıyı koruyucu yüzeyden ayırıp, mor renkli ilaçlı yüzeyi direk nasırın üzerine yapıştırmalı, ve bandı nasırlı bölgede 3 gün boyunca tutmalıdır.
Bunu yaparken ve kullanırken nasır bandı kesinlikle oynatılmamalı yoksa sağlam deride eriyip, size acı verir.
Nasır bandı nasıl çıkarılır?  Süre dolunca cerrahi pens ile alınıp, nasırlı bölgeye tentürdiyot sürülmelidir. Cerrahi pens yoksa direk çekip de çıkarabilirsiniz. Ayağınızda bandın etkisiyle mor görüntü oluşabilir, endişe etmeyin bir kaç güne geçecektir.

Öncelikle nasırlı bölgeyi yıkayıp, kurulayın, böylece bandın deriye yapışması kolaylaşır.nasir_bandi_nasil_kullanilir (1)

Nasır bandından koruma şeridini çıkarıp, banttaki renkli kısmı direk nasırın üzerine yapıştırın.nasir_bandi_nasil_kullanilir (2)

Bandın oynamasını önlemek amacıyla ek yara bantları, ince plasterler kullanabilirsiniz.

İlgili Konular

Nasır İçin Asprin Tedavisi Tıklayınız

Nasır Tedavisi Doğal Yöntemler  Tıklayınız

 

nasir_bandi_nasil_kullanilir (3)

2-3 gün sonra bantı çıkartın, şayet hala biraz nasır kaldıysa tekrar başka bir bant yapıştırın.nasir_bandi_nasil_kullanilir (4)nasir_bandi_nasil_kullanilir (5)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.