Saç dökülmelerine karşı birebir , kuru ve yıpranmış saçlar için , kepeğe karşı etkili çözüm , parlak görünmesi için tarifler… Boya, maşa ve fönden etkilenen saçlara bir de mevsim değişikliği eklenince kırılma, dökülme hatta kepeklenme başlıyor.

Akşam’dan Emine Bıyık’ın haberine göre işte yıpranan saçlarınızı onarmak ve kusursuz bir görünüme kavuşmasını sağlamak için kolayca uygulayabileceğiniz doğal maskeler…
SAÇ DÖKÜLMELERİNE KARŞI BİREBİR

Malzemeler: 1 avuç karanfil kurusu, 1 litre su…

Yapılışı: Bir avuç karanfili, 1 litre suyun içinde kaynatın ve demlenmesi için bir süre bekletin. Karanfil suyunu süzüp elde etmiş olduğunuz suyla saçlarınızı ıslatın. 3 saat kadar bekledikten sonra saçlarınızı durulayabilirsiniz. Saç tellerinin kalınlaşmasını sağlar ve saç dökülmesini engeller.

Saç dökülmelerine karşı birebir

Saç dökülmelerine karşı birebir

KURU VE YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN…

Malzemeler: 4 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı jojoba yağı…

Yapılışı: 4 yemek kaşığı balın içine, 2 yemek kaşığı jojoba yağını ekleyerek karıştırın. Saç derinize masaj yaparak ve saçlarınızı tutamlara ayırarak eşit miktarda sürün. Yarım saat kadar beklettikten sonra şampuanla çıkarabilirsiniz. Birkaç kullanım sonrası hem saçlarınızdaki yumuşaklığı hissedecek hem de saç derisinde oluşan pullanmaların ve tahrişin geçtiğini fark edeceksiniz.

Saç dökülmelerine karşı birebir

Saç dökülmelerine karşı birebir

KEPEĞE KARŞI ETKİLİ ÇÖZÜM

Malzemeler: Kekik, su

Yapılışı: Bir tutam kekiği bir litre suyun içinde kaynatın. Daha sonra elde ettiğiniz karışımı saç diplerine sürün ve bir süre bekletin. Birkaç uygulama sonrası inatçı kepeklerden kurtulacağınızı fark edeceksiniz.

PARLAK GÖRÜNMESİ İÇİN…

Malzemeler: 1 fincan taze limon suyu veya sirke

Yapılışı: Saçlarınızı iyice yıkadıktan sonra hazırlamış olduğunuz limon suyu veya sirkeyi saçınıza uygulayın. Saçınıza döktükten sonra masaj yaparak saçınıza iyice sürün. Daha sonra saçlarınızı yıkayın. Bu yöntemi 2 hafta aralıklarla uygulamanız daha sağlıklı olacaktır.