Havaların soğumasıyla birlikte içinizi ısıtacak olan kış çaylarına ne dersiniz?

Kış aylarının vazgeçilmezi olan kış çayları yine içinizi ısıtacak. Hem sağlığı koruması hem de müthiş tatlarıyla bu kış size iyi gelecek.

İşte kış aylarına daha bir anlam katan kış çaylarını okumaya ne dersiniz?

İşte sağlıklı kış çayları listesi:

Keçiboynuzlu Sıcak Çikolata

Kış aylarının ayrı bir keyfi olan sıcak çikolatayı bir de böyle deneyin. Bir bardak sıcak sütün içine biraz bitter çikolata ve keçiboynuzu tozu ekleyerek muhteşem damak tadını yakalayabilirsiniz. Kullanacağınız çikolata özellikle bitter olsun. Çünkü bitter çikolata kanama önleyici etkisi sayesinde kan basıncını dengeliyor.

saglikli-kis-caylari-1

Gül Yapraklı Rezene Çayı

Kendinize özel bir çay yapmak istiyorsanız işte o gül yapraklı rezene çayıdır. Rezene yaprakları bağırsak hareketlerinizi düzenler ve sizi sakinleştirir.

Portakallı zencefil çayı

Kış aylarının en sağlıklı kış çayları arasında yer alan zencefilli çayın faydaları saymakla bitmiyor. En önemli etkisi bağışıklığı düzenlemesidir. Bunların dışında gaz sorunlarına karşı etkili ve mide bulantısını da gideriyor. Zencefille suyu kaynatın ve içine portakal sıkın. İşte çayınız hazır!

Elma Çayı

Kış aylarının en sağlıklı meyvelerinden biri olan elma çayı bağışıklığınızı güçlendirecek ve öksürüğünüze iyi gelecek. Bir elmayı kabuklarıyla birlikte kaynayan suya dilimleyin. İçine karabiber, karanfil ve tarçını atın.