Soğan en sağlıklı sebzelerden biri olarak kabul edilir. Soğan tozunun sağlığa 7 faydası makalemizde bu yiyeceğin vücudumuz üzerindeki etkilerinden bahsettik.
Soğan, C vitamininin emilimine yardımcı fitokimyasallar içerir. Aynı zamanda, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan krom minerali deposudur. Düzenli soğan tüketimi bedendeki iltihabı azaltır, enfeksiyonlarla mücadele eder, hastalıklara şifa olur. Fakat soğanı çiğ tüketmek çeşitli yönlerden sıkıntılıdır. Kokusu insanı rahatsız eder, mide problemi olanlara dokunur. Soğanın bu negatif özelliklerine alternatif olarak soğan tuzu tüketilebilir.

Soğan tozu bol miktarda lif içerir. Lif sağlığımız için çok önemli bir elementtir.
Lifli gıdalarla beslenmek bağırsakları çalıştırır, açlık hissini giderir, uzun süre tok tutar, kabızlığı önler.
Sindirim sorunlarından muzdaripseniz salata ve yemeklerinize soğan tuzu ekleyin.

Soğan tozu, potasyum açısından zengin olduğundan, sağlıklı kemikler ve sağlıklı bir kalp için faydalıdır.
Soğan tozunu yeterli miktarda tüketmek vücudunuzun kan basıncı seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur.sogan_tozunun_sagliga_7_faydasi (1)

C vitamini açısından zengindir.
Narenciyelerden sonra soğan tozu en fazla C vitamini içeren yiyeceklerdendir.
Kolajen üretimine yardımcı olur, kemiklerin sağlıklı olmasını sağlar ve yaraların iyileşmesinde etkili doğal bir maddedir.

Manganez mineralinin eksikliği diyabet, osteoporoz ve artrite yol açar.
Soğan tozu manganez deposu bir besindir.
Manganezin vücudumuzdaki işlevleri kemik dokusunu sağlıklı tutar, metabolizmayı hızlandırır, kan pıhtılaşmasına yardımcı besin maddeleri içerir.sogan_tozunun_sagliga_7_faydasi (2)

Kalsiyum minerali sağlıklı kemiklerin olmazsa olmazıdır.
Soğan tozu yüksek miktarda kalsiyum özleri sayesinde kan basıncını dengede tuar, kemik sağlığını destekler, sinir sisteminin fonksiyonununa yardımcı olur.

Soğan tozunun en faydalı yönlerinden biri de sodyum açısından düşük yoğunluklu olmasıdır.
Tuz yerine soğan tozu kullanarak yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.
Tuz yerine kullanılan soğan tozu kalp krizi, kalp hastalıkları ve felç olasılığını azaltır.sogan_tozunun_sagliga_7_faydasi (3)

Kilolarına dikkat eden kişiler, yüksek kalorili soslar yerine soğan tuzunu kullanabilirler.
Soğan tuzunun kalori (8 kalori) ve yağ oranı çok düşüktür, bu vasfı sayesinde özellikle diyet yapanlar için ideal bir sosdur.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir