Hardal tozu ve unla hazırlayacağınız soğuk algınlığı ve öksürük için bitkisel tedavi görevi görecek olan yakının pek çok faydası vardır.
Soğuk algınlığı ve öksürük için doğal yakı tarifine uyarak bronşit, nefes darlığı, arthritis, ateş gibi hastalıklardan kurtulabilirsiniz.
Yakıyı cildinizde 20-30 dakika tutup yıkayın.
İlk kez kullanacaksanız, yakıyı sürdükten sonra ara ara cildinizi kontrol edin, herhangi bir tahriş söz konusu olup olmadığına bakın.

Malzemeler
1 yemek kaşığı hardal tozu
4 yemek kaşığı un

Yapılışı: Bir havanda hardal tohumlarını tokmakla güzelce ezin.
Toz hardal tohumuna un ekleyin ve biraz sıcak su ile hamur haline karıştırın. Macun ne çok kalın ne de çok ince olmalıdır.
Pamuklu bir bezi kaynar suya batırın ve strelize edin.
Hazırladığınız macunu ince bir tabaka şeklinde kumaşa sürün.

Hindistan cevizi ya da zeytin yağını kumaşa ince bir tabaka ile kaplayın, ardından göğüs ya da sırtınıza uygulayın. Sıcak nemli bir havlu ile üzerini örtün ve 15 dakika bekleyin ve ardından ılık su ile durulayın.

 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.
soguk_alginligi_ve_oksuruk_icin_bitkisel_tedavi_1

soguk_alginligi_ve_oksuruk_icin_bitkisel_tedavi_2

soguk_alginligi_ve_oksuruk_icin_bitkisel_tedavi_3

soguk_alginligi_ve_oksuruk_icin_bitkisel_tedavi_4