2014 ikiz anneleri

İkiz Annesi Olmak Demek

İkiz annesi olmak demek ; herşeyden önce kendini iki melekle ödüllendirilmiş özel bir insan gibi hissetmek demektir.


İkiz annesi olmak demek ; "aaaa bunlar ikiz mi?" diye heryerde dikkat çekmek demektir.


İkiz annesi olmak demek ; "normal mi tüp bebek mi?" sorularına sürekli maruz kalmak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; bir ninniyi iki bebek için ayrı ayrı besteleyip gerekirse ikisine ortak bir şekilde söylemek demektir.


İkiz annesi olmak demek ; işe gelirken arkanızdan ağlayan 2 çocuk birden bırakmak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; gerekirse iki bebeğinizi aynı anda emzirmek demektir.


İkiz annesi olmak demek ; "o benim annem, hayır benim annem" diye kavga eden çocuklarınızı görünce gözünüze yaşlar dolması demektir.


İkiz annesi olmak demek ; yemeğini yemiyen bir çocuğunuzdan kahrolduktan sonra arkasından ikinci bir yemek yedirme savaşından da malup ayrılıp yemekleri çocuklarının başından aşağı dökmeyi istemek demektir.


İkiz annesi olmak demek ; yeni yeni tuvaletini söylemeye başlıyan bir çocuğunu iki damla çiş için binbir zahmetle ve oyunla klozete oturtmuşken diğer çocuğunun bir anda banyoya dalıp elini ayağını yıkamasına engel olmaya çalışmak bu arada klozette oturan çocuğunun yerinden kalkmaması için eline tuvalet kağıtlarını tutuşturmak ve kendisini mumyaya çevirmesine izin vermek akabinde elimi yıkayacağım diye ağlayan çocuğununa iyi hadi yıka bari demişken her yeri ıslatmasına ek olarak kayan taburesinden düşmesin diye müdahale etmek bu sefer de kakasını yapmış ama poposu daha yıkanmamış çocuğunun salona kaçmasına engel olmak ve sonrasında poposunu yıkamaya tam ikna etmişken diğer veledin taharet musluğunu sonuna kadar açmasından dolayı üstünün hatta hatta ağzının burnunun su içinde kalması ve sonrasında çöp kovasının üstüne basılarak etrafı mahvetmiş olan sifonu ben çekicem yarışı içindeki çocuklarına sabırla tuvalet eğitimi vermeye çalışmak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; evin içinde sürekli yapılan "o benim" kavgalarına iki tarafıda kırmadan müdahale etmek demektir.


İkiz annesi olmak demek ; bir çocuğunuzu başarısından dolayı överken diğer çocuğunuzun da başarısını bulup onu da övmek demektir.


İkiz annesi olmak demek; evde yalnızken aynı anda ağlayan iki bebeği birden susturmaya çalışmak sonra da n'den 4 tane elim yok ki diye üzülüp ağlamak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; bir çocuğunuzu uyuturken diğerinin kapıda ben de annemi istiyorum diye ağlamasına kahrolmak aynı zamanda da kahrolurken kucağınızda ki bebeği uyutmaya çalışmak ama kalbi sürekli yarım kalmak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; etrafa çil horozu gibi dağılan küçük çocuklarınızla tek başınıza parka, markete v.s. gidememek bundan dolayı da hep bir başkasına mahkum kalmak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; zorla uyuttuğunuz çocuklarınızdan birinin uyanıp ses çıkarıp da diğerini uyandırmaması için dua etmek demektir.


İkiz annesi olmak demek ; şöyle keyifle alayımda kuzucuklarımı sırayla yıkayayım dediğiniz vakit banyonun dışında kalan çocuğunuzun viyaklamalarına dayanamayıp yalap şalap sırayla ağlaşan çocuklarınızı yıkamak , ya da banyoda geçirilecek en az bir buçuk iki saati gözden çıkarmak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; oğlunuzla arabalarla oynarken sıkılmış küçük kızınızı eğlendirmek için acıkan arabalara kızınızın yaptığı çay servisinden içirmek demektir.


İkiz annesi olmak demek ; herşeyden 2 tane almak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; bir yavrunuzu kucağınıza almış öpüp koklarken, mahsunlanmış diğer yavrunuzu da kucağınıza alıp çifte mutluluk yaşamak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; beni kucağına al diye ağlıyan iki çocukla aynı anda nasıl başa çıkacağı çoktan çözümlemiş olmak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; birbiriyle oynayan çocuklarını gördükçe çok mutlu olmak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; çocuklarının birbirlerine sahip oldukları için çok şanslı olduklarını düşünüp sevinmek demektir.


İkiz annesi olmak demek ; çete oluşturmuş çocuklarına karşı guardı almak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; bir çocuğuyla içerde oyun oynarken diğeri gözünün önünden kaybolduğu zaman eyvah şimdi kimbilir n'yapıyor diğer odada diye telaşlanıp bir türlü tam konsantre olmuş vaziyette birebir oyun oynayamamak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; bir yere gezmeye gidileceği zaman çekilen çocuk giyindirip soyundurma alt değiştirme eziyetini 2 kere yaşayıp kan ter içinde kalma durumunun çarpı 2 olması demektir.


İkiz annesi olmak demek ; farklı çizgi filmler izlemek isteyen çocukları için yarımşardan bir çizgi film oluşturmak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; duyargalarının çifter çifter açık olması demektir.


İkiz annesi olmak demek ; arada bir tek çocuğum olsaydı n'kadar rahat olurdum diye düşündükten ve iç geçirdikten sonra vicdan azabından ölmek ve ayy ben böyle düşündüm ya çocuklarıma bir şey olursa şimdi ben n'yaparım diye de ağlamak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; ikiz annesi olmayan hiç kimsenin anlayamayacağı şekilde farklı bir yaşam farklı bir annelik yaşamak demektir.


İkiz annesi olmak demek ; bu listenin hiç bitmemesi demektir.

ALINTIDIR
YAZANLARIN ELİNE SAĞLIK

evet ya iş çok çokkkkkkkkkkkkkk :KK9: Allah yardımcınız olsun :nazar:
 
Canım çook sevindim çok şükür geçmiş olsun...ikizlerde geriden gelme çok normalmiş kaç haftalık bebişlerin telden göremiyom.
çok sağol canım. bugün 23+3 günlük oluyor son adete göre
MAAŞALLAHH MAAŞALLAH EMİİİ :))) geçmiş olsun canım,endişe yapmamak elde değil ama kendimize yapıyoruz işte...Allah yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin...

rica ederim ayşecim:KK54:

çok çok sevindim canım:nazar::nazar: maşallah bebişlere...canım bebeklerin gelişimi en baştan beri böylemiydi?zamanla değişti mu?ben ilk hamile kaldığımda benimkiler de 2-3 gün gerideydi,hurafe olrak düşündüğüm şeyleri bol bol tüketmeye başladım ve sanırım işe yaradı.şimdi 4-5 gün öndeler:nazar:

vee kızlar bir sorum var:18::18:
dün gece kahverengi sümüksü bir akıntı geldi bende...çok panik oldum.dru arayamadım daha.siz de oldumu hiç?
sağol canım. benim başta bebeklerden biri hep gününden 3-4 gün önde, diğeri 2 gün geriden geliyordu. sonra ikisi de önden gitmeye başladı. 20. haftada 2 gün gerilikleri vardı. şimdi biri 6 diğeri 9 gün geri. dr bebekler büyüyor. tek rahimden besleniyorlar sonuçta anca bu kadar. normal dedi.
bu arada bana da kahve sümüksü akıntı oldu bir şey olmadı. rahim içindeki kanamanın kalıntısı imiş.


ya ben çok seviyorum narı. geçen gün yedim. yine olsa yine yerim :KK1::KK1: sen sor doktora da bizimle de paylaş canım



oh oh sevindim :KK9::KK9: geçmişi okurken endişelendim önce ama sonra bu mesajını görünce rahatladım. ben artık tedavi olduğum doktora gitmiyorum o çok yoğun diye. özele gidiyorum. ama eski doktorum yine bir sıkıntı olursa bana gel ya da ara demişti. Bir de 14. haftada gel rahim ağzına bakıcam falan dedi. acaba boyunu mu ölçecek... sanırım enfeksiyon falan da bakacak...
kızlar
bu arada 14. haftada gel diyen doktora 13+ da mı gidilir yoksa 14+da mı bilemedim :KK1: bugün tam 13 haftam bitti :nazar:
çok sağol canım. evet boyunu ölçecektir. 13+ dan sonra gidebilirsin
arkadaşlar 13 haftalık hamileyim

uyurken nasıl yatıyorsunuz ben hep yüzüstü yatıyordum şimdi yatamaz hale geldim yüzüstü yatmanın zararı var mı
ben o haftalarda da karnım hafiften olduğundan yüzüstü yatamıyordum ama sırt üstü yatıyordum.
 
kızlar merhaba benim bugun doktorum2li test ikizlerde tercih etmiyoruz doppler yapalım dedi .yaptı sorun yok çok şükür dedi .kanama alanım büyümüş ama organize oluyor dedi yine rapor verdi 10 gun daha okula gitmeyeceğim

kaçıncı haftadasın canım? doppler ne zaman yapılıyor ki?
 
vee kızlar bir sorum var:18::18:
dün gece kahverengi sümüksü bir akıntı geldi bende...çok panik oldum.dru arayamadım daha.siz de oldumu hiç?

yoğun kanamadan sonra mütemadiyen her gün oluyor canım aynısından.
içerde biriken eski kan dışarı atıyor dedi doktor.
kırmızı taze kan olmadıkça korkma dedi.. her an gözüm çamaşırımda, hayırlısıyla bi doğsalardı :nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:
 
Yanmamı desem ağrımı desem biiey var mîdemde.rahatlatmak için bitki çayıda içemiyorum korkuyorum:KK43:

Bi arkadasım 4.5 kilo tek bebek doğurmuştu son aylarında aynı senin gibi şikayetleri vardı süt iciyodu hemen cok iyi geldigini söylemişti aklıma geldi belki faydası olur..
Bu arada ben daha 8 haftalığım :) daha cok yeniyim doktora da sormadım daha ama normal dogum ikizlerde imkansız mı ki ben kendime güveniyorum aslında eger bi sıkıntı olmazsa yapılabilir mı yada yapan var mı bilgi istiyorum sadece..
 
Bi arkadasım 4.5 kilo tek bebek doğurmuştu son aylarında aynı senin gibi şikayetleri vardı süt iciyodu hemen cok iyi geldigini söylemişti aklıma geldi belki faydası olur..
Bu arada ben daha 8 haftalığım :) daha cok yeniyim doktora da sormadım daha ama normal dogum ikizlerde imkansız mı ki ben kendime güveniyorum aslında eger bi sıkıntı olmazsa yapılabilir mı yada yapan var mı bilgi istiyorum sadece..

Yapan doktorlar elbette vardır canım.bebeklerin duruşuylada alakalı.ama tüp bebek olunca normal doğum dahada uzak oluyo.seninki normalmi tüpmü?
 
kızlar ya gebelikte aldığınız kiloları ne zamana göre hesaplıyorsunuz?
tedaviye başladığınız zamanki kiloyla mı, yoksa ilk tahlil yapıp pozitif sonuç aldığınız kiloya güne göre mi hesaplıyorsunuz?
çünkü benim tedaviye başladığım kilo ile pozitif sonuç aldığım kilo arasında tam dört kilo var :KK50:
iğneler ve ödem dört kilo aldırmıştı..
ben tahlil yapıp pozitif sonuç aldığım güne göre hesaplıyorum, doğru mu yapıyorum??
 
Yapan doktorlar elbette vardır canım.bebeklerin duruşuylada alakalı.ama tüp bebek olunca normal doğum dahada uzak oluyo.seninki normalmi tüpmü?

Tüp canım cok sükür bende bi sorun yoktu eşimde sperm sayısı problemdi ne bileyim hep normal dogum yapmak istedim de o yüzden sordum..
 
kızlar ya gebelikte aldığınız kiloları ne zamana göre hesaplıyorsunuz?
tedaviye başladığınız zamanki kiloyla mı, yoksa ilk tahlil yapıp pozitif sonuç aldığınız kiloya güne göre mi hesaplıyorsunuz?
çünkü benim tedaviye başladığım kilo ile pozitif sonuç aldığım kilo arasında tam dört kilo var :KK50:
iğneler ve ödem dört kilo aldırmıştı..
ben tahlil yapıp pozitif sonuç aldığım güne göre hesaplıyorum, doğru mu yapıyorum??

Benim cok farkım olmadı tedavi sırasında ama yerinde olsam tahlil gunünden hesaplarım canım..
 
Benim cok farkım olmadı tedavi sırasında ama yerinde olsam tahlil gunünden hesaplarım canım..

o halde dört ayda iki kilo almış oldum yehhuuuuuu :KK52::KK52:
bakalım kaçla bitirecez ?? bebişlerim kilolu, sağlıklı, zamanın da doğsun da kilo gider elbet :KK52::KK52:
:nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:
 
Bi arkadasım 4.5 kilo tek bebek doğurmuştu son aylarında aynı senin gibi şikayetleri vardı süt iciyodu hemen cok iyi geldigini söylemişti aklıma geldi belki faydası olur..
Bu arada ben daha 8 haftalığım :) daha cok yeniyim doktora da sormadım daha ama normal dogum ikizlerde imkansız mı ki ben kendime güveniyorum aslında eger bi sıkıntı olmazsa yapılabilir mı yada yapan var mı bilgi istiyorum sadece..
canım kendine güvenle bitmiyor bence...normal doğum ikiz gebeliklerde daha riskli..biraz araştırırsan sende vazgeçersin bence...ama normal doğuran da var..mesela benim yengem:) 40. haftasında 2700g ve 3200g iki erkek doğurmuştu.şimdi kocaman sıpalar:KK1::KK1::nazar:
kızlar ya gebelikte aldığınız kiloları ne zamana göre hesaplıyorsunuz?
tedaviye başladığınız zamanki kiloyla mı, yoksa ilk tahlil yapıp pozitif sonuç aldığınız kiloya güne göre mi hesaplıyorsunuz?
çünkü benim tedaviye başladığım kilo ile pozitif sonuç aldığım kilo arasında tam dört kilo var :KK50:
iğneler ve ödem dört kilo aldırmıştı..
ben tahlil yapıp pozitif sonuç aldığım güne göre hesaplıyorum, doğru mu yapıyorum??

canım hatırlarsan ben şiddetli ohss yaşadım tedavimde ve pozitif sonucu öğrendiğimde zaten 5.5 kg almıştım:KK17: ama bir ara 1.5-2 kilo verdim tekrar aldım...ilk tadavi başlangıcından bu yana 8kg .ama pazartesi neler olur bilmem:18::18:
 
ya benim bu aralar favorim tatlı ve ekşi narı karıştırıp kaşıklamak :KK52::KK52:
doktordan gelir gelmez yazarım canım

ben de öyle yapıyorum, yemek tabağına ayıklayıp çorba kaşığıyla yiyorum :KK1: zaten önecen beri öyle yaparım. bir de soğuk soğuk yenince miss gibi oluyor :21::21:
 
Tüp canım cok sükür bende bi sorun yoktu eşimde sperm sayısı problemdi ne bileyim hep normal dogum yapmak istedim de o yüzden sordum..

ben de normal doğum yapmak istiyorum ama riskli galiba ben de daha doktora sormadım
 
canım önce usg ile kontrol ediyor sonra kan ve idrar tahlili istiyor..tahlil sonuçlarına göre ilaç başlanıyor...hangi dra gitmeye karar verdin canım?bu testlere defne ve mozaik hastanesinde ek ücret alınmıyor. bir de sen tüp bebeği nerde yaptırmıştın? ben mersin tüp bebekte yaptırdım:KK55::KK55:

adana başkent hastanesinde bülent bey tüp bebek doktorum bana mozaikten ilkay hanımı tavsiye etti o yüzden ona gittim benim hakkımda ilkay hanıma bilgi vermiş

kan ve idrar testi yaptırdım ama sonuçları yarın çıkacak ona göre ne kullanacağımı söyleyecek galiba bi de pruloton depot verdi 5 günde bir yapacaksın dedi daha benimki 8 haftalık bu iğne için erken değil mi dedim hayır tam zamanı dedi bugün kalp atışını da sesli olarak dinletti kalp atışlarını biri 149 biri de 139 nasıl değerler ? içimden biri kız biri erkek gibi geldi :)

20 gün sonra gideceğim 11. haftada gelmemi istedi

canım sen doktorunu arayacaktın noldu
 
Hepinize tekrar merhaba..
Geçmişi az biraz okuyabildim kanaması olanlara allah şifa versin en kısa zamanda herşey düzelip bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alacğınıza inanın sadece tüm dualarım sizinle:KK16:
Muayenesi güzel geçenlere gözünüz aydın ohhh ne güzellllll içiniz ve bebişleriniz çok şükür rahattt:KK16:
Kese görmeye 5gün kaldı hala oradalar mı anksiyetem ısrarla devam ediyor:26:
Bundan 2gün öncede açık kahverengi akıntı gelmişti proluton depot oldum kanama olmadıkça korkma ve bhcg tekrar baktırmana gerek yok dedi doktorum. Benden sarı akıntı geliyor son bikaç gündür jel topak topak geldiğindede koyu sarı hemşire normal jelden dedi ama benim içim hiç rahat değil bilen duyan yada başına gelen var mı ??
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hepinize tekrar merhaba..
Geçmişi az biraz okuyabildim kanaması olanlara allah şifa versin en kısa zamanda herşey düzelip bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alacğınıza inanın sadece tüm dualarım sizinle:KK16:
Muayenesi güzel geçenlere gözünüz aydın ohhh ne güzellllll içiniz ve bebişleriniz çok şükür rahattt:KK16:
Kese görmeye 5gün kaldı hala oradalar mı anksiyetem ısrarla devam ediyor:26:
Bundan 2gün öncede açık kahverengi akıntı gelmişti proluton depot oldum kanama olmadıkça korkma ve bhcg tekrar baktırmana gerek yok dedi doktorum. Benden sarı akıntı geliyor son bikaç gündür jel topak topak geldiğindede koyu sarı hemşire normal jelden dedi ama benim içim hiç rahat değil bilen duyan yada başına gelen var mı ??

Korkma arkadaşım.o jel 3 ay aktı benden:))topak topak bazen yeşil oluyodu.
 
o halde dört ayda iki kilo almış oldum yehhuuuuuu :KK52::KK52:
bakalım kaçla bitirecez ?? bebişlerim kilolu, sağlıklı, zamanın da doğsun da kilo gider elbet :KK52::KK52:
:nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:
Ne guzel :)) bende az kilo almayı hedefliyorum biraz da normal dogum için :)
ben de normal doğum yapmak istiyorum ama riskli galiba ben de daha doktora sormadım
Bende sormadım açıkcası bir sürü riski oldugunu bende biliyorum ama yurt dışında doğuranlar da kadın demekten kendimi alamıyorum..
Bu sitede yumurta toplamadan transfere herkes ne kadar titizleniuo mesela belki bastan okusam bilsem bende titizlenirdim ama hiç dikkat etmedim bile ama allah vereceğinde veriyor bu yüzden neden kötü dogum hikayelerini okuyayım diyorum kendi kendime olacağı varsa da her türlü olur nihayetinde normal olan normal dogum yapmak diye düşünüyorum..acil bi sıkıntı yada problem olur o ayrı tabiki..
bebeklerimi cok seviyorum kaybetmeyi asla istemem fakat benim 4 tane daha donmuş bebeğim var allah nasip ederse hepsini de doğurmak istiyorum normal dogum istemek biraz da bu yüzden..allah ins nasip eder diyorum..
 
X