Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ya yok arkadaşım spiral in ciğere yapışma gibi bir komplikasyonu söz konusu olamaz... ben kullandım kullandığım müddet eşim de ben de bu aleti icat edene bir sürü dua ettik vallahi... takıldıktan sonra ilk ay biraz az ilişkiye girin.. çünkü ilk ay ilişkideki bazı kaba hareketlerden ötürü kayma ihtimali var... ilk aydan sonra bir kontrol ettirirsin... sonra on yıl senede bir kontrol ettirerek kullanabilirsin... yok ben on yıl korunmak istemiyorum dersen, bu on yıl içinde istediğin dönem çıkarttırabilirsin...benim için çok rahat bir yöntem oldu... çıkarttırdım, ikinci çocuğuma hamile kaldım.. tavsiye ederim..
 
bende bundan 7 yıl önce ilk spraili taktırmıştım çok memnun kalmıştım 2. sprali 1 ay önce taktırdım ve ilk regliyi gördüm ve şimdilik bir şikayetim yok memnunum ama benim duyduğum bazı kadınların çatıları geniş oluyormuş ve bu kişilere uygun değilmiş kayma riski varmış
 
3 yada 4 ay once bu soruyu sorsaydin cok memnunum derdim amaaaa ,,simdi sikayetciyim ayda 2 sefer adet gormeye basladim,,ara lekelenmelerde oluyo yetmiyomus gibi......ve sanirsam bendeki mantari dahada tetikledi ,,,,,bende 2 senedir var iki ayda bi mantarim biktim artik,,,,,,,martta kontrolum var cikartmak istiyorum ama once guvenli ve fazla yan etkisi olmayan bi yontem bulmam lazim...........bidaha asla spiral........
 
aslında bende çok zor karar verdim spiral taktırmaya hiç istemesemde durum bunu gerektirdi
 
artik cocuk istemedigim icin diger yontemlere nazaran spiral banada cok guvenilir geldi hic degilse haptaki gibi her gun unutma derdi yok...........guvenilirligine diycek yok ama bide bu sikayetler olmasa............bi bu kadar guvenilir bi yontem daha bulmam lazim ,,ama hangisi:uhm:
 
ben 6 yıldır kulanıyorum herhangi bir sıkıntım yok genelde bayanlar adetini artırdığını söylüyor bende bir değişiklik olmadı memnunum her yıl kontröle gitmem gerek ama korkudan gidemiyorum ama özgürce seks yapmak güzel yani diğer yöntemler beni pek sarmadı en rahatı bu bence
 
yine adetliyim ve yine ağrılarım var. özellikle sağ bacağıma içerden birşeyler batar gibi. sinirimr batırıyor gibi. çıkarttırmayı düşünüyorum.
 
kızlar bir kaç ay sonra vücudunuz ve bünyeniz buna alışıyor.. adetleriniz dört güne düşüyor ve sancısın oluyorsunuz.. ben bir yıl kullandım ve ikinci bebeği istediğim için çıkarttırdım..doğumumu yapayım, tekrar taktıracağım..
 
valla kızlar ben nisan ayında taktırdım önceleri sürekli adetliydim diyebilirim ama 5 ay kadar sonra düzeldi şimdi heray oluyorum ama benim için en kötüsü 10 gün sürmesi dayanılmaz oluyor. benimde başlarda sürekli lekelenmem oluyordu kontrole gittim kist var eğer devam ederse gel tedaviye başlayalım dedi ama devam etmedi bitti şimdi ayda bir kere oluyorum ama 10 gün sürüyor işte bitmek bilmiyor en yakın zamanda tekrar kontrole gidicem bakalım durum ne çıkmış olma ihtimali var gibi çünkü bugun adetimin 5 günü ama bitti diyebilirim aynı eski günlerde olduğu gibi...
 
arkadaslar ben de sprial taktırdım gecen ay taktırdım kontorlde kaydı soylendı ve cıkartmak zorunda kaldım bı sonrakı ay tekrar taktırdım kontorlde normal oldu soylendı ama agrılarım ve kanamam oldu agrım gectı ama kanamam hala devam edıyor korkuyorum acep kaymısmıdır!!!
baskalarını bılmem ama takıp cıkartırken canım cok yandı :KK43: yoruldum umarım kaymamıstır neden kayar bılgısı olan varmı bana agırmı kaldırdın dıye sordular :roflol:
 
selam arkadaslar..
Ben aranizda yeniyim
spiral ben 4 sene kullandim hic bir yan etkisini gormedim
haplara ve kola takilan aletlere cok daha guvenli..
suresi doldugu icin cikarttirdim
simdi yeniden taktiricam..
bunyeden bunyeye fark ediyormus en dogrusu doktorunuzla konusmaniz...
herkeze saglikli bir hayat dilerim..
 
sevgiliarkadaşlarım ben dün spiral taktırdım.sağlık ocağında taktırdım. kolay bişey sanıyordum. ve zaten spiral taktırma için gitmemiştim. aylık iğneleri danışmak için gitmiştim. çünkü toplam 5yıl d.kontrol hapı kullandım bırakmak istiyordum.

iğnede de hormon var ,gel sana spiral takalım dedi hemşireler.
ben hiç hazır olmama rağmen hemşire hanımların sıcak ve içten diyaloglarına güvendim ve masaya yattım. gerçekten çok iyi muamele yaptılar. fakat sezeryanla doğum yaptığım için takma işlemi biraz zor oldu. sonrasında sancılarım oldu. daha dün takıldı ama kafamda dünya kdar soru var lütfen bana yardımcı olun.

örneğin spiral kullanan biri adetliyken tampon kullanabilir mi???
cinsel ilşki sırasında ağrı yapar mı???
eşim hisseder mi??
bel ağrım oldu takıldıktan sonra devam eder mi??

 
kirmiziinci geçmiş olsun bende sezeryanla doğum yaptım yaşadıklarının aynısını yaşadım.

tampon kullanabilirsin bildiğim kadarıyla
eşin hiçbir şey hissetmiyor
benim de bel ağrım oldu sanki adetliymiş gibi
 
kirmiziinci geçmiş olsun bende sezeryanla doğum yaptım yaşadıklarının aynısını yaşadım.

tampon kullanabilirsin bildiğim kadarıyla
eşin hiçbir şey hissetmiyor
benim de bel ağrım oldu sanki adetliymiş gibi


benimde belim çok ağrıyor cnm yaaa

bilmiyorum ne zaman geçer bu bel ağrısı??
iki gün oldu hala ağrı kesici kullanıyorum.yoksa resmen sıtma tutuyor beni

benneyaptımki
 
kızlar bir kaç ay sonra vücudunuz ve bünyeniz buna alışıyor.. adetleriniz dört güne düşüyor ve sancısın oluyorsunuz.. ben bir yıl kullandım ve ikinci bebeği istediğim için çıkarttırdım..doğumumu yapayım, tekrar taktıracağım..
bende 5 yıldır kullanıyorum ılk 5 yıllık taktırdım ama 2 senesınde kaydı onu cıkarttım sımdı 10 yıllık taktırdım memnunum ama su regl donemlerı 10 gun suruyo o yuzden cok rahatsız oluyorum yanı ben 5 yıldır kullanıyorum ama esra arkadasın dedıgı gıbı regl donemım hıc asagı dusmedı almanyada bır arkadasım var oda spraıl kullanıyo ama 10 regl olmuyo gunu ne kadarsa o kadar oluyo sen dr gıt dıyor bana oyle olmaması lazım :nazar:
 
Son düzenleme:
X