Şampuan ve Saç Kremleri Hangi şampuan kullanmalym diyenlerin... Paylaşım Alanı

dove kullanıyorum ve cok memnunum sac kremıne gerek duymuyorum, banyodan cıktıktan sonra yumusacıjk oluyor ve dolsamıyor,içinde bıde cam terebentı kattım

bende dove onarıcı bakım serisini kulanıyorum saclarım boyadan yıprandı sizce nasıl bir ürün ben daha yeni kullanıyorum dove yoksa pantene m ikullanayım hangisi daha ii
 
kesinlikle bioblas çok güzel çok memnun kaldım harika

bende bioplas almak istiyorum saçlarım ince telli ve dökülme var azda olsa krem kullanıyormusun ben deneme olarak tekli kullandım eşantiyon yani ama kremsiz olmaz gibi geldi kremde sürdüm güzel gibi geldi sen nasıl kullanıyorsun ve nekadar süredir?????
 
kozmetiçiye şampuan almak için gittiğimde her zamanki gibi ne alsam moduna girmiş elseve veya pantene e niyetlenmişken tamamen organik olduğu belirtilen bitkisel bir şampuan buldum.Adı Persimmon & Rose Geranium Color Protecting Shampoo for Dry Hair .Kuru saçlar için nemledirici, diğer saçlar için olanları da var...İçinde sardunyadan hurmaya nane den , güle her tür bitki mevcut ayrıca sertifikaları da var. Neyse eve alıp geldim fiyatı da uçuk değildi 400 mg. 10 tl...Veeee denedim bitki şampuanları genelde saçıı kurutur ama bu kurutmadı...Krem olarak pantene kullandım belki ondan ama şampuan daha yıkarken yumuşattı ve oldukça da hafif bir ürün...İlk izlenim bu bakalım ne olacak...İnternette araştırdım size adresini de veriyorum belki bakarsınız.


Nature's Gate
 
Ben öyle büyük paralar veremem şampuana.
Acırım ya.
Pantene kullanıyorum,çok memnunum:içelim:
 
ben suan panten kullnıorm ama bi ara elseve kullandım gercekten cok güzel yapıo sacları bide elsevin dısı sarı olan düzleştirici etkili sampuanı war onu merak ediorum kullanan armı acaba???
 
arkadaşlar nihayet kuru saçlarımı yumuşatan yatıştıran bir şampuan buldum ve hiç ummadığım bir markadan. bir tanıdık avon satıyordu.avon naturals şamğuanlarda indirim vardı ben de 3 liraya inmiş alıyım deniyim nolcak dedim. inanamıyorum sonuca koskoca şişe bitmek bilmiyor hem de saçlarım acaip yatıştı dalgaları güzelleşti kuruluğu gitti. şimdi kremini de sipariş verdim valla hiç ummazdım :)
 
kizlar merhaba.Benim kardesimde sac dokulme problemi vardi,yaklasik 3 aydir Bioblas diye bir sampuan kullaniyor,cok memnun,sac dokulmesi baya azaldi,cok pahali da degil ustelik,parfumerilerde 9.75 tl.Bitkisel sampuan oldugu icin saclarini biraz sertlestirmis ama onun icinde Bioblas'in bitkisel sac kremini aldi,soyledigine gore ikiside cok iyiymis,cunku normal sac kremleri dokulmayi arttiriyor.Bioblas'i tavsiye ediyor herkese,hem diger bitkisel sampuanlara gore daha ucuz...
 
vichynın sampuanını kullanan varmı arkadaslar ben bugun basladım kepek problemım varda umarım ıyı gelır
 
HC 19 nerde bu sitede arkadaşlar ben yeniiyim siteyi çözmeye çalışıyorum Herbal Hair Care saç bakım kompleksi hangi bölümde cevaplarınızı bekliyorum
 
Sebamed kullanmaya başladım daha dün ilk defa kullandım bakalım nasıl olcak?:icecream:
 
tresanın papatya özlüsünü kullanan var mı kızlar ben de almak istiyorum da, saçı açtığı yumuşaklık verdiği doğru mu acaba?
 
Merhaba. Benim deterjana alerjim olduğu için süpermarket şampuanlarını kullanamıyorum. Küçükken Otacı kullanıyordum, sonradan o da fazla köpürmeye başladı. Bir sürü bitkisel şampuan kullandım, en son Organicum ve Tresan denedim. Onlar da saçları çok şekilsiz yapıyorlar, yanında kremini kullanmanız gerekiyor dediler Tresan için, o zaman da doğal şampuanın anlamı kalmıyor. Ben şu an Kreastase 2 numara saten kullanıyorum 2 aydır. Köpük köpük köpürmüyor, saçı dökmüyor, derime de bir zararı olmadı, kepek yapmadı, şekle girmesi de iyi. Tek kusuru fiyatı ama kullanmayı düşünen varsa öneririm çünkü az kullanıldığı için çok gidiyor.

Sier, Sebamed saç derimde döküntü yapmıştı.

SeaWitch, Tresan papatya özlü kullanmadım ama ısırgan özlüsü saçlarımı çok sertleştirdi ve kuruttu, kremini de birlikte kullanırsan o zaman ne olur bilmemm
 
Şampuanlar hakkında en çok bilinen yanlış bol köpüğün saçları daha temiz hale getirdiğidir. Doğru mu? Tam olarak değil. Saçlarınız köpürdükçe temizlendiğini düşündüğünüz için bu sizde rahatlatıcı etki yapabilir. Köpük şampuanda bulunan moleküllerin havayla etkileşimi sonucu oluşan minik kabarcıklardır. Saçlarınızı temizleyen şampuandaki kimyasaldır köpük biraz da işin hilesidir.

"Saçlarınızın daha çok uzamasını sağlayama özelliği doğru mu?" Kısmen doğru.. Saçlarınızı sıkça boyatıyor, jöle ve sprey kullanıp, sık sık şampuanla yıkıyorsanız böyle bir bakım yapmak yararlı olabilir. Ancak haftada bir defadan fazla kullanmayın. Saçlarınızı ve saç derinizi zararlı diğer kozmetiklerden arındırıcı ürünler, üst derinizi koruyarak saçlarınızın sağlıklı büyümesini sağlar..

"Saçları her gün yıkamak sağlıklı ve güvenlidir." Eğer yağlı bir saça sahipseniz hergün sabunlamanız iyi olabilir. Ancak yağlı saçlarda bile panthenol, shea yağı içeren, nemlendirici özellikli hassas formüllerle sunulan şampuanlar tercih edilmeli. Kuru ve kabarık saçlı kişilerin ise daha dikkatli olup saçlarını iki günde bir yıkamaları doğru olur. Ne tür bir saça sahip olduğunuzu belirleyin ve saçınıza zarar veren şampuanlardan uzak durun. Besleyici ve nemlendirici özellikli şampuanları seçin.

"ıyi bir sonuç için şampuandan sonra saç kremi gibi düzeltici ürünler kullanın." Bu da yanlış. Kimyagerler her şişenin içine çok fazla şey ekliyor. Şampuanınız bile saçlarınızda biriken saç kremi ya da nemlendiricileri temizleyemez. Koruyucu ve su içeren düzleştirici ürünleri kullanın. Eğer saçlarınız çok yağlıysa kulaklarınızdan itibaren aşağı kadar ince bir tabaka halinde uygulayın.

"Saçlarınız bir süre sonra kullandığınız şampuana alışır. Neden yeni çıkan bir markayı denemeyesiniz?" Bu da yanlış. Saçlar ölür yani hiçbir şeye alışmaz. Ancak bu süreçte yeni formülün saçlarınızı nasıl etkilediğini gözlemleyebilirsiniz. Yani şampuanınızı seviyorsanız, değiştirmek için neden yok.
Şampuanınız neler içerir?


Su
Şampuanların içerdiği su diğer içeriklerin sıvı olarak akışkanlığını sağlar. Şişenin % 80'i sudur.

Ammonium Lauryl Sulfate /Ammonium Laureth Sulfate / Sodium Lauryl Sulfate
Bu aktif maddeler deterjanın kimyasal söylemidir. Tüm temizliği yapan kaslardır.

Cocamide DEA, MEA, or TEA / Cocamidopropyl Betaine
Bu yumuşatıcı bileşenler şampuanın köpürmesini sağlar. Nemlendirici ve inceltici formül şampuanın daha kolay dökülmesini sağlar.

Sodium Citrate (SC)
Bu kimyasal şampuanın saçlarınızı yıkarken pH seviyesini korumasını sağlar. Yağlı ve kirli saçların daha parlak ve yumuşak olmasını sağlar.

Glikol Distearate/Stearate
Saçlarınızdaki dalgaları bir masör gibi yumuşatır ve saçlarınızın daha güzel görünmenizi sağlar. Saçlara parlaklık veren bu formül, şampuanın şişeden daha iyi dökülmesini de sağlar.

Polyquaternium/Quaternium
Bu yumuşatıcı bileşen fabrikalarda kumaşı yumuşatan kimyasallar gibi işlev görür. Saçı kalınlaştırır ve düzeltir.

Dimethicone/Cyclomethicone
Silikon yağlar deriyi kaplar, saç köklerini kalınlaştırır, saçın elektriklenmesini önler ve parlak görünmesini sağlar. Eğer saçlarınız kıvırcık, yıpranmışsa şampuanınızın bu bileşeni içerdiğinden emin olun.
Panthenol
B vitaminin bir formu olan panthenol, saç telini içerden ve dışardan güçlendirici olarak görev yapar. Saç köklerini güçlendirir ve saça parlaklık kazandırır.

Cetyl/Oleyl/Stearyl Alcohol
Bu sözcüklere bakarak kurutucu, kötü olarak algılamayın. Sulandırılmış alkol şampuanın saçın yüzeyindeki yağları arındırır. Sonuç kolayca açılan saçlardır..

Fındık, Ceviz Yağları /Shea Yağı
Bu doğal içerik doğal nemlendiricilerdir.. Saçı ve saç köklerini rahatlatır, nemlendirir ve korur.

Ascorbic Acid/Citric Acid
C vitaminden elde edilen doğal asitler saç derisini yumuşatır ve saça parlaklık veriri.

Octyl Salicylate/PABA
Saçınızı ve saç derinizi güneşten koruyan bu bileşen saç renginizi uzun süre korur.

Neden kuaför şampuanları daha iyi hissettirir?
Salonlarda saçlarını yıkatanlar bilir, bir nevi orgazm rahatlaması hissedilir. Bu sürpriz değil aslında. Saç deriniz hassas ve rahatlatan dokunuşlara çabuk tepki verir. Şampuanlama sırasında başkasının dokunuşları masaj etkisi yapar ve saç derinizdeki kan akışını hızlandırır, sizi rahatlatır. Ancak bilimsel bir sonuç şu ki; saç derinize masaj uygulandığında buradaki sinirler beyninize rahatlama sinyalleri gönderir. Sonuç olarak rahatlamış ve iyi hissediyor olursunuz.

alıntıdır :ecrin_bebek:
 
SLMM KIZLAR BENİM SAÇLARM İNCE TELLİ VE İNANILMAZ KIVIRCIK, KURU YAPILI Bİ SAÇIM VAR AMA HİÇ BOYA KULLANMADIM. SAÇIMDA ŞU AN LOREAL ELSEVE İN ARI SÜTÜ ŞAMPUANINI KULLANIYORUM. ŞAMPUAN VE KREM BİRARADA KULLANMAK SAÇI YIPRATIR MI? ARTI BİR DE SAÇ KREMİ KULLANIYORM BİRAZ DÖKÜLME OLUYOR ÖNERECEĞİNİZ BİR ŞAMPUAN VE KREM VAR MI SAÇ KREMİ KULLANMASSAM SAÇIM AÇILMIYOR ÇOK GÜRR :teselli:
 
SLMM KIZLAR BENİM SAÇLARM İNCE TELLİ VE İNANILMAZ KIVIRCIK, KURU YAPILI Bİ SAÇIM VAR AMA HİÇ BOYA KULLANMADIM. SAÇIMDA ŞU AN LOREAL ELSEVE İN ARI SÜTÜ ŞAMPUANINI KULLANIYORUM. ŞAMPUAN VE KREM BİRARADA KULLANMAK SAÇI YIPRATIR MI? ARTI BİR DE SAÇ KREMİ KULLANIYORM BİRAZ DÖKÜLME OLUYOR ÖNERECEĞİNİZ BİR ŞAMPUAN VE KREM VAR MI SAÇ KREMİ KULLANMASSAM SAÇIM AÇILMIYOR ÇOK GÜRR :teselli:

gliss oil nutritive saç kremi gbi bişe onu sacına sprey sıktn mı ne kreme ihtiacn kalır ne bakıma sacı hemen açıo da :)
 
gliss oil nutritive saç kremi gbi bişe onu sacına sprey sıktn mı ne kreme ihtiacn kalır ne bakıma sacı hemen açıo da :)

çok güzel de canım onda da dimethcone var, kafayı bozcam silikonla yakında -tatlicadiarzu- bi de şampuanı duruluyosun gene, o durulanmıo da, yıkayıncaya kadar saçta kalıo:tomato:
 
X