Sayfa: 1/5 123 ... SonSon
Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Rumeli mutfağı(göçmen yemekleri)

  1. Konu Sahibi : eylull85 #1
    eylull85 Guest

    Kahve Tadında ! Rumeli mutfağı(göçmen yemekleri)

    BÜRYAN
    malzemeler:
    1 adet tavuk(kırmızı et de olur)
    pirinç(miktarı kendinize göre)
    soğan(miktarı pirince göre ama bir orta boy yeter)

    et haşlanır. soğan doğranıp kavrulur sonra yıkanmış pirinç soğanla birlikte kavrulur. sonra bir tepsiye konur. üzerine de haşlanan etler konur suyu da konulup fırında pişirilir.
    not: büryan aslında bulgur ve kırmızı etle yapılır. yani anneannemler yugoslavya da öle yaparlarmış.


  2. Konu Sahibi : eylull85 #2
    hmm canım bu tarifi ilk defa görüyorum ilginç geldi denemek lazım aslında ama ben yapabilirmiyim bilmiyorum :)

  3. Konu Sahibi : eylull85 #3
    heidi28 Guest
    arkadalar bırde tatlı kabagından yapılan bır börek vardı babaannem yapardı seneler evvel yemıstım en son ama tadı hala damagımda bılen varsa tarıfı yazsın lütfen:)))

  4. Konu Sahibi : eylull85 #4
    eylull85 Guest

    I love KK

    Alıntı heidi28 kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
    arkadalar bırde tatlı kabagından yapılan bır börek vardı babaannem yapardı seneler evvel yemıstım en son ama tadı hala damagımda bılen varsa tarıfı yazsın lütfen:)))
    cnm haklısın oda çok güsel oluyo en kısa zamanda anneannemden öğrenip yazıcam aynı evdeyiz ama ben hala öğrenemedim onu nasıl yaptığını:D

  5. Konu Sahibi : eylull85 #5
    nirvan80 Guest
    bayılırım büryanaaaaaaaa harika olur ben tavuklusunu daha çok severimm

  6. Konu Sahibi : eylull85 #6
    kızlar walla bende bayılırım büryana tavuklusuna özellikle eşim yugoslavya göçmeni o yüzden bende tüm yemekleri öğrendim zamanla en çokta turşulara bayılıyorum özellikle yağlı kırmızı biber turşusu yanındada pırasalı börek ohh ohhh 10. gruptakiler duymasın beni walla kovalarlar:)

  7. Konu Sahibi : eylull85 #7
    eylull85 Guest

    I love KK evett bir göçmen yemeği daha

    evet arkadaşlar nihayet tatlı kabağından yapılan böreğin tarifini öğrendim yazıyom

    kabak kaynatılır süzülür ve elekten geçirilerek ezilir (bi nevi püre haline getirilir)
    içine süt,yumurta,un ve biraz tuz konur karıştırılır.
    sonra açılan hamurlar(hazır yufkaylada olur) tepsinin içine yerleştirilir(ama tepsinin orta kısmı boş kalcak şekilde sadece en alta bir kaç yufka tamamen serilir. kabağı ortada kalan boş kısma doldurup fırına atıyoruz
    afiyet olsun

  8. Konu Sahibi : eylull85 #8
    hmm kabaklı börek fena fikir değil hani denemeli :) sağol canım paylaşın için

  9. Konu Sahibi : eylull85 #9
    slm.. benim bildiğim bir tarif var inşallah aradığınız budur... bizim çok sevdiğimiz börek sık sık yaparım..yufkayı isterseniz kendiniz açabilirsiniz ben hazır yufka ile tarifi yazıyorum.. ve ilk defa tarif yazıyorum kendi yaptığım gibi anlatmaya çalışıcam....
    1 kilo yufka
    1 kilo kadar bal kabağı
    1,5 su bardağı şeker
    ceviz içi
    tarçın (isteğe bağlı)
    yufkaları yağlamak için
    sıvıyağ..veya tereyağı

    balkabağını rendele (iri tarafıyla yada rondodan çek)içine 1,5 su bardağı şeker koy (ilk yapışta az gelirse daha sonra şekeri kendine göre ayarlarsın) istediğin kadar çekilmiş ceviz içi (1 su bardağı olabilir fazlasıda)iyice karıştır hafifi sulanır korkma.. yufkayı düz zemine ser ..fırça yardımı ile yağı hertarafına sür..rendelenen kabağı yufkanın heryerine serpele..(yufkayı ortadan ikiye kesersen daha ince olur..ben ikiye keserek yapıyorum bütün yufka kalın geliyor)
    yufkayı yuvarlak tarafından güzelce rulo yaparak sar kendi etrafında dolayarak (gül böreği gibi) hafif yağlan mış tepsinin ortasına koy..diğer yufkalarada aynı işlemiyapıp ortadaki yufkanın etrafına dola..tepsi dolunca üzerine yağ sürüp.. susam, çörek otu serpele,,orta ısıda üzeri kızarana kadar pişir ..fırından çıkınca çıtır olmasını istersen üzerini örtme..yumuşak istersen eğer üzerini bir sofra bezi ile örtersin.. benim tepsimden 5 yufkayı ikiye bölünce 1 yarım parça hep artar onu gözleme gibi yapıp teflon tavada pişiriyorum...kabak malzemesini fazla gele bilir derin dondurucuda saklaya bilirsiniz...elmalı turta ve kurabiyesi yaparken elma yerine bu malzemeyi kullanabilirsiniz...volavanda çok güzel oluyor.. hafiyet olsun

  10. Konu Sahibi : eylull85 #10
    Alıntı heidi28 kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
    arkadalar bırde tatlı kabagından yapılan bır börek vardı babaannem yapardı seneler evvel yemıstım en son ama tadı hala damagımda bılen varsa tarıfı yazsın lütfen:)))
    slm heidi.. kabaklı böreğin tarifini bildiğim kadar anlatmaya çalıştım inşallah aradığın budur,, sevgiyle kal

Sayfa: 1/5 123 ... SonSon

Benzer Konular

  1. Ciğer sarma(rumeli)
    By cancu in forum Yöresel Yemekler
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 18-04-2013, 08:50
  2. Elveda Rumeli - Atv
    By Emez in forum Diziler - Yeni Sezon
    Cevaplar: 391
    Son Mesaj: 16-09-2011, 12:22
  3. Sefaköy Rumeli Hospital
    By Japon Kız in forum Doktor ve Hastane Tavsiyeleriniz
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 25-03-2011, 10:35
  4. Göçmen Salatası
    By EU1 in forum Salatalar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29-05-2008, 23:55

Yetkileriniz

  • Yeni konular gönderemezsiniz
  • Mesajlara cevap yazamazsınız
  • Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
Önemli uyarı, mesajlaşma yöntemi dönem dönem yönetim tarafından kontrol edilmektedir !
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.