Doktor Kuşhandan Erikli Çilekli Kirazli Diyet...

degua

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2008
1.529
0
42
[/COLOR]DOKTOR KUŞHANDAN ERİKLİ ÇİLEKLİ KİRAZLI DİYET
KAHVALTI: hergün aynı kahvaltı tavsiye edilir. 360 cal
1 dilim kepekli ekmek
1 dilim az yağlı tuzlu peynir
istenildiği kadar domates salatalık
5 tuzsuz zeytin
3 ceviz veya 10 adet fındık
küçük bir elma ,armut yada portakal
İçecekler; (Sınırsız) yeşil çay, ıhlmur,adaçayı,rezene çayı,papatya çayı soda.Şeker kullanılmycak az mıktarda tatlandırıcı kullanılabilir.

Ptesi : yukarda yazılan kahvaltı 360 cal
Öğle: tavuklu salata 320 cal
ikindi:1/2 kg yeşil erik ( 100 cal)
Akşam : Etli taze fasulye (382 cal ), salata (70 cal)

Salı kahvaltı aynı
öğle tavuklu salata 320 cal
ikindi :1/2 erik ( 100 cal)
akşam Biber- kabak dolma ( 390 cal) 1 biber, 1 kabak dolma, 2 kaşık yoğurt ( 32 cal), salata ( 70 cal)

Çarşamba Kahvaltı aynı
öğle:ton balıklı salata 323 cal
ikindi 300 gr kiraz 216 cal
akşam sebzeli tavuk 449 cal
salata 70 cal

perşembe kahvaştı aynı
öğle: ton balıklı salata 323 cal
ikindi : 1/2 çilek 185 cal
akşam : etli bamya 274 cal
salata 70 cal

cuma: kahvaltı aynı
öğle akdeniz salatası 390 cal
ikindi: 1/2 çilek
akşam yumurtalı ıspanak 316 cal
salata 70 cal

Cumartesi kahvaltı aynı
öğle akdeniz salatası 390 cal
ikindi 3 kivi 123 cal
akşam balık ızgara 430 cal(300-350 gr orta boy lüfer,palamut yada eşdeğer ağırlıkta hernagi bir balık)
salata 70 cal

pazar: kahvaltı aynı
öğle sebzeli spagetii 585 cal ,salata 70 cal
ikindi 1 büyük elma 120 cal
akşam etli nohut 492 cal ,salata 70 cal
 
Yemeklerin tariflerini veriyorum. Herkese kolay gelsin.
TAVUKLU SALATA

150 GR GÖBEK SALATA
100 GR PİŞMİŞ YAĞSIZ TAVUKGÖĞSÜ
1ADET ORTA BOY DOMATES
1 ADET SALATALIK
BİR TUTAM MAYDONOZ
¼ LİMON
2 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

HAZIRLANIŞI: Göbek salata kalın dilimler halinde kesilip tabağa alınır. Üzerine daha önceden haşlanmış küçük parçalara ayrılmış tavukgöğsü konur Dilimlenmiş domates ve salatalık tabağın kenarına dizilir. Salatanın üzeri maydanozla süslendikten sonra zeytinyağı ve limon suyu gezdirilip servis edilir.


ETLİ TAZE FASULYE

100 gr yağsız kuşbaşı dana eti
1 diş sarımsak
350 gr taze fasulye
1 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
1 adet sivri biber
Tuz, karabiber
¼ orta boy soğan
2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: İnce doğranmış soğan sarımsak ve et zeytinyağında kavrulur. Sonra salça ilave edilip birkaç kez karıştırılır. Yıkanıp ayrılmış taze fasulye eklenir. 5 dakika düşük ısıda kavrulduktan sonra üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilir. Sebzeler yaklaşık 30 dakika düşük ısıda pişirilir. Ateşten alınmadan 5 dakika önce doğranmış domates sivri biber ve tuz ilave edilir.

BİBER KABAK DOLMA

100 gr yağsız kıyma
¼ soğan
1 adet dolmalık biber
1 adet orta boy domates
¼ demet maydanoz
1 tutam dereotu
1 adet küçük boy kabak
1 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Az tuz, karabiber, kimyon, nane, kekik

Hazırlanışı: Soğan ince kıyılıp az tuzlanarak 5 dakika elle yoğrulur. Karışım 15 dakika dinlendirilir. Sonra bütün malzemeler ilave edilip karıştırılır. Hazırlanmış olan harç1 adet orta boy dolma biberin ve yârim kabağı içine doldurulur. Dolmaların üstünü bir parmak kapatacak şekilde sıcak su ve 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilip 30 dakika kısık ateşte pişirilir. İsteğe göre suya 1 tatlı kaşığı salça ilave edilir.


SEBZELİ TAVUK

250 gr kemikli yağsız tavuk butu
1 adet sivri biber
1 avuç taze fasulye
¼ adet orta boy soğan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 tatlı kaşığı salça
1 adet orta boy domates
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: tavuk haşlanır. Ayrı bir tencerede önce soğan zeytinyağında düşük ısıda kavrulur. Ardından doğranmış havuç taze fasulye kabak ilave edilerek birkaç kez karıştırılır. Bir çay bardağı su eklenir. Pişmesine yakın sivri biber ve domates eklenip sebzeler haşlanıp tüketilir.


ETLİ BAMYA

100 gr yağsız kuşbaşı dana eti
1 diş sarımsak
250 gr bamya
1adet orta boy domates
1 çay kaşığı salça
1 adet sivri biber
1 çay bardağı su
¼ orta boy soğan
Tuz, karabiber
1 adet havuç
2 tatlı kaşığı zeytinyağı,

Hazırlanışı: ince doğranmış soğan, sarımsak ve et zeytinyağında kavrulur. Salca, baharatlar, 1 çay bardağı su ilave edilir. Et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Havuç eklenip pişmesine yakın bamya ve sivri biber karışıma ilave edilir. 30 dakika kısık ateşte pişirildikte sonra doğranmış domates eklenip birkaç kez karıştırılır ve ateşten alınır.






SEBZELİ SPAGETİİ
1 su bardağı dolusu kepekli spagetti
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç çorba kaşığı bezelye
1 dilim taze kaşar peyniri
2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: sebzeler kare şeklinde doğranarak az tuzlu suda su da bezelye ile birlikte haşlanır. Haşlanan sebzelerin suyu ayrı bir kapa süzülüp bekletilir. Sebzeye zeytinyağı ve rendelenişmiş kaşar peyniri ilave edilip karıştırılır. Bekletile suda spagetti haşlanır. Suyu süzüldükten sonra sebzeli karışıma eklenip servis edilir.

BALIK IZGARA
300–350 gr orta boy lüfer, palamut ya da eşdeğer ağırlıkta ballıkla ızgara edilir.


YUMURTALI ISPANAK
2 yumurta
350 gr ıspanak
¼ orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Az tuz, karabiber


Hazırlanışı: ince doğranmış soğan sarımsak zeytinyağı düşük ısıda kavrulur. Salçada eklenip karıştırıldıktan sonra doğranmış ıspanak, tuz, karabiber ve yeteri kadar su ilave edilir. 5dakika kadar düşük ısıda kavrulur. Hazırlanan karışım tepsiye dizilir üzerine yumurta kırılır. 160 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.


ETLİ NOHUT

100 gr nohut
50 gr kuşbaşı dana eti
1 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
1 diş sarımsak
¼ orta boy soğan
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Az tuz karabiber

Hazırlanışı: ince doğranmış soğan sarımsak et zeytinyağında kavrulur. Salça da ilave edilip karıştırılır. Et piştikten sonra üzerine haşlanan nohut ilave edilir. Biber ve az tuz ilave edilerek 10 dakika kısık ateşte pişirilir.
 
Son düzenleme:
X