Devam mamasından nasıl yoğurt yapılır?

mahmuriye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
271
4
43
Arkadaşlar oğlum 4,5 aylık.doktor yoğurt verebilirsin demişti.kendim kurmak istiyorum.mama ile nasıl yapabilirim? ya da normal sütle yoğurdu nasıl kurabilirim?
 
ben milupa aptamilden yapıyorum.3 ölçek aptamile 90 ml.kaynatılıp lıtılmış su ekleyıp (serçe parmağımın dayanabıleceği sıcaklıkta) karıstırıyorum.bu karısıma 1 tepeleme cay kasıgı yogurt ekleyıp yavasca karıstırıyorum.ve mayalamaya bırakıyorum.gerci ben arzum bebe yoğurt yapma makınası kullanıyorum ama dısarıda kaldığımda bardagın ıcınde ıyıce sarıp yapıyorum.enson 2 saat buzdolabında bekletınce daha yoğun oluyor.altında kalan suyunu karıstırırsan daha sulu olur.ben suludan yoguna doğru vermeye basladım.
 
arkadaşlar oğlum 4,5 aylık.doktor yoğurt verebilirsin demişti.kendim kurmak istiyorum.mama ile nasıl yapabilirim? Ya da normal sütle yoğurdu nasıl kurabilirim?

canim bizde evde yaptik inanilmaz gaz yapti çocuğa...doktorumuzda danone verebileceğimizi söyledi ben normal yoğurt kullaniyorum gazda yapmiyor...
 
canim bizde evde yaptik inanilmaz gaz yapti çocuğa...doktorumuzda danone verebileceğimizi söyledi ben normal yoğurt kullaniyorum gazda yapmiyor...


canım benim bebeğim çok gazlı.o yüzden doktor yoğurdu sade verme dedi.pekmezle karıştırınca gazını alıyormuş.aklında bulunsun.doktor bana pekmezle ver dedi.
 
canim bizde evde yaptik inanilmaz gaz yapti çocuğa...doktorumuzda danone verebileceğimizi söyledi ben normal yoğurt kullaniyorum gazda yapmiyor...

normal yoğurttan kastın sütaş, tikveşli vs mi?
eğer öyle ise hergün günlük mü alıyorsun yoksa birkaç gün kullanıyormusun?
bende ne sütten nede mamadan beceredim şu yoğurt işini.
 
kızlar bence yoğurdu uğrasın azmedın ve kendınız yapın hazırlarda katkı maddesı var ve gunlukde değiller.inanın bırkac denemeden sonra tutacaktır.zaten mamadan yapınca cok yoğun olmaz ondan moralınızı bozmayın ve aman aman gunluk yapın.benım kızım yemıyordu ılk cok uzuldum ama azmettım farklı lezzetlerle denedım ve sımdı sadede yıyor.size bir öneri.kuru kayısıyı ama kukurtsuz olanı gun kurusu denılıyor suda haslayın blendırdan gecırıp yoğurda karıstırın.kızım boyle cok sevdı hem gaz problemıde olmaz.ama hergun denemeyın sonra ishal olur:) haftada ıkı yeterlı.yada sevdığı bır meyveyi once tatdırın arada yoğurt verın oda yedırıyor.
 
Canim ben de ilk devam mamasiyla yapiyordum doktorumuz anne sütü aliyorsa devam mamasina gerek yok diyince pinarin yeni çikan sütleri varya onlardan yapiyorum şimdi
 
canım benim bebeğim çok gazlı.o yüzden doktor yoğurdu sade verme dedi.pekmezle karıştırınca gazını alıyormuş.aklında bulunsun.doktor bana pekmezle ver dedi.

CANIM HANGİ PEKMEZİ VERİYORSUN ÜZÜM PEKMEZİMİ KAÇINCI AYDA BAŞLADIN VERMEYE BENDE VERMEK İSTİYORUM AMA DOKTORADA SORMAYI UNUTMUŞUM :uhm:
 
devam maması ile yoğurt yapımı
3 ölçek mamayı (biraz sıcak yani elinle sıcaklığı hissedilir olacak) hazırla ,içine 1 tepeleme çay kaşığı yoğurdu mamadan kaşık kaşık alıp ılıt mamaya ilave et karıştır .havalar sıcak sarmana gerek yok. Kapaklı minik bir kavanozda yparsan daha iyi olur. 4-5 saatte oluyor sonra buzdolabında soğut.Ama ılıkken taze mayalanınca da verebilirsin dolapta sadece biraz daha katılaşıyor hemen açarsan sulanır.
 
normal sütle yoğurt yapımı
Yoğurt yapılışında önemli nokta sütün sıcaklığı. Süte parmağınızı sokup yediye kadar sayın, eliniz sütün sıcaklığına dayanacak bir ısıda olmalı. Sütün çok ılık olması yoğurdun mayalanmasını engelliyor.

Küçük bir kasede bir çay kaşığı yoğurdu ılık süt ile iyice ezerek hazırlamış olduğunuz bir litre ılık süte katın ve karıştırın. Etrafını sıcaklığını muhafaza etmesini sağlayacak kalın bir örtü ile sarın, bir sofra bezine sarıp üzerine bir mont gibi bir şeylerde örtebilirsiniz. Beş altı saat sonra açın ve buzdolabına koyun. Açtıktan sonra yoğurdu fazla sarsmadan buzdolabına koyun ve bir süre buzdolabında tutun. Ben genelde yoğurdu akşam üzeri mayalıyorum gece açıp dolaba koyuyorum.Sabaha kadar dolapta bekleyince daha güzel oluyor.
ben bu yazıları internetten almıştım bilgisayarda dosya açıp önemli bilgileri ekliyorum arkadaşın kayısılı tarifinide ekledim teşekkür ederim
 
CANIM HANGİ PEKMEZİ VERİYORSUN ÜZÜM PEKMEZİMİ KAÇINCI AYDA BAŞLADIN VERMEYE BENDE VERMEK İSTİYORUM AMA DOKTORADA SORMAYI UNUTMUŞUM :uhm:

ben 4.5 aydan itibaren pekmez veriyorum başta üzüm pekmezi idi. şimdi harnup (keçiboynuzu) daha kan yapıcıymış kullanıyorum sabah kahvaltıda, yoğurduna falan ekliyorum. burda pekmez ateş yapıyomuş diye bi muhabbet olmuştu hatırlarsın belki , 5-6 doktora sordum verebilirsin dediler.
 
ben 4.5 aydan itibaren pekmez veriyorum başta üzüm pekmezi idi. şimdi harnup (keçiboynuzu) daha kan yapıcıymış kullanıyorum sabah kahvaltıda, yoğurduna falan ekliyorum. burda pekmez ateş yapıyomuş diye bi muhabbet olmuştu hatırlarsın belki , 5-6 doktora sordum verebilirsin dediler.

evet canım hatırladım ondan sonra doktoruma bi sorayım demiştim unutmuşum ama sen 4-5 dr. sormuşsan sorun yok bende vereyim artık teekkür ederima.s.
 
canım hangi pekmez olursa olsujn verebilirsin.ben mesela dut pekmezi veriyorum bazen de üzüm...
 
devam maması ile yoğurt yapımı
3 ölçek mamayı (biraz sıcak yani elinle sıcaklığı hissedilir olacak) hazırla ,içine 1 tepeleme çay kaşığı yoğurdu mamadan kaşık kaşık alıp ılıt mamaya ilave et karıştır .havalar sıcak sarmana gerek yok. Kapaklı minik bir kavanozda yparsan daha iyi olur. 4-5 saatte oluyor sonra buzdolabında soğut.Ama ılıkken taze mayalanınca da verebilirsin dolapta sadece biraz daha katılaşıyor hemen açarsan sulanır.


dün bu şekilde hazırladım yattım. sabah kalkınca baktım sertleşmiş biraz buzdolabına koydum. fakat akşamüzeri yedirmek için açtığımda üst yüzeyi sertti ama kaşıkta ağdalı bir şekilde uzuyordu. daldırıp çıkarında tümünün öyle olduğunu gördüm.

acaba neden olmuş olabilir?
 
bende yaptım bugün devam mamasından ben tadına baktım güzeldi. daha kızıma yedirmedim bakalım begenecekmi cokacimcoook
 
devam maması ile yapınca kıvamı öyle oluyor koyu ayran gibi tadı daha tatlımsı sütle yapılana göre
 
neden doğru dürüst süt dururken devam mamasından yoğurt yapıyorsunuz.Adamlar yoğurdu bizden aldılar,içlerine ne kattıkları belli olmayan devam maması denilen şeyle bizim yoğurdumuzu bize satıyorlar.Hanımlar bu kadar hazır mamaya düşmeyin.Çoğumuz hazır mamayla büyümedik.Benim gözlemlediğin enderde olsa hazır mamayla büyüyen tanıdılarımın çoğu kilo sorunu yaşıyor.5-6 ayı geçtikten sonra kahvaltıda dahil olmak üzere masanıza oturtun sizle birlikte siz ne yiyorsanız yesin.Ben 5-6 aylıktan itibaren ev yemeklerinin hepsine başlamıştım.7-8 aylıkken et bile yiyordu.Sebze ve meyva ezmelerinin hiçbirini blendırdanda cam rendedende geçirmedim.Hazır mamaların hepsi Avrupa ülkelerinin gelişmekte olan ülkelere en büyük kazık
 
ben milupa aptamilden yapıyorum.3 ölçek aptamile 90 ml.kaynatılıp lıtılmış su ekleyıp (serçe parmağımın dayanabıleceği sıcaklıkta) karıstırıyorum.bu karısıma 1 tepeleme cay kasıgı yogurt ekleyıp yavasca karıstırıyorum.ve mayalamaya bırakıyorum.gerci ben arzum bebe yoğurt yapma makınası kullanıyorum ama dısarıda kaldığımda bardagın ıcınde ıyıce sarıp yapıyorum.enson 2 saat buzdolabında bekletınce daha yoğun oluyor.altında kalan suyunu karıstırırsan daha sulu olur.ben suludan yoguna doğru vermeye basladım.

benım bebegım 5 aylık yogutu dedıgınız gıbı aptamılın devam sutuyle yaptım 2 saat kalın ortunun ıcınde mayalanmasını bekledım ama cok cıvık oldu neden aceba?CADIARZU
 
arkadaslar yoğurdu devam mamasıyla yapmanıza gerek yok. çünkü inek sütünde bulunan ve bağırsakta kanama yaparak kansızlığa sebep olan protein ısıya duyarlı, yani kaynatılınca etkisi geçiyor, hele bir de yoğurt yapılıp fermente edilince bu problem tamamen ortadan kalkıyor. Tavsiyem sokak sütçüsünden süt almanız ve kaynatıp yoğurdnuzu yapmanız. uzun ömürlü ve pastorize sütleride kesinlikle önermiyorum, bunların içinde kanserden erken ergenliğe kadar birçok soruna neden olan büyüme hormonuna benzer maddeler var.
 
X