Yöresel Tarif Topalak Çorba (Adana)

Yöresel Yemekler

NILBERA

SeVGi KeLeBeĞi
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
6.086
95
37
img_0230.jpg

alıntıdır



MALZEMESİ:
1/2 kg ince bulgur,
250 gr. yarma,
1 çay bardağı haşlanmış nohut,
1'er çorba kaşığı yağ ve salça,
sarımsak,
ekşi,
tuz,
nane,
kırmızıbiber.

Bulgur ile yarmayı, üzerine biraz sıcak su dökerek yoğurun. Bu karışımdan parçalar alınarak bilye gibi yuvarlayın. Topalakları kaynamış suya atıp kaynatın. İçine haşlanmış nohutları da ekleyip iyice pişirin. Tavada yağ, salça, sarımsak ve baharat karışımını kaynatarak sos haline getirin ve üzerine gezdirin.
 
bizde topalağı göce ile yaparız öğütülmüş göce nohut mercimek soğan kavururuz üzerine ama salca koymayız cok seviyoz cokacimcoook
 
X