Sayfa: 1/2 12 SonSon
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Şeker Karamelize Etmek Nasıl Olur??

  1. Konu Sahibi : Poison #1
    Giriş tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    623

    Şeker Karamelize Etmek Nasıl Olur??

    Ben bi tarif öğrendim, onun için şekeri karamelize edip kalıbın dibine yaymak gerektiği söylenmiş. Yalnız bitürlü yapamadım. Teflon tavaya şekeri koyup kısık ateşte eritmeye çalıştım top top olup taşlaştı. Altını açınca da eridi ama hem birden çok koyulaştı hem de soğuyunca kaya gibi oldu sıcak suyla erite erite zor çıkardım kalıptan.. :çok üzgünüm: Nerede hata yapıyorum ki ben? benneyaptımki


  2. Konu Sahibi : Poison #2
    Giriş tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    60,705
    Alıntı Poison kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
    Ben bi tarif öğrendim, onun için şekeri karamelize edip kalıbın dibine yaymak gerektiği söylenmiş. Yalnız bitürlü yapamadım. Teflon tavaya şekeri koyup kısık ateşte eritmeye çalıştım top top olup taşlaştı. Altını açınca da eridi ama hem birden çok koyulaştı hem de soğuyunca kaya gibi oldu sıcak suyla erite erite zor çıkardım kalıptan.. :çok üzgünüm: Nerede hata yapıyorum ki ben? benneyaptımki
    Benim tarifimi vereyim size..
    1 su bardağı şeker
    1,5 su bardağı sıcak su

    Şekeri tavaya koyun çok harlı ateşte olmasın ama çevirerek rengini koyulaştırın .
    Tavaya sıcak suyu ilave edin zaten coz diye ses çıkacaktır yanlız kapağını hemen kapatın sıçrar yoksa ocağın altınıda biraz kısın karıştırın şeker hemen erimeye başlar zaten..
    Bu kadar işte soğuk su koydunuz ise ondan top top olur





    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

  3. Konu Sahibi : Poison #3
    Giriş tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    623
    Alıntı ank06 kullanıcısından alıntı Mesajı Göster


    Benim tarifimi vereyim size..
    1 su bardağı şeker
    1,5 su bardağı sıcak su

    Şekeri tavaya koyun çok harlı ateşte olmasın ama çevirerek rengini koyulaştırın .
    Tavaya sıcak suyu ilave edin zaten coz diye ses çıkacaktır yanlız kapağını hemen kapatın sıçrar yoksa ocağın altınıda biraz kısın karıştırın şeker hemen erimeye başlar zaten..
    Bu kadar işte soğuk su koydunuz ise ondan top top olur



    hiç su koymadım çünkü tarifte sadece teflon tavada şekeri yakın demiş..
    dediğin gibi yaparsam tarifi bozar mı ki? ama başka da nasıl olur yapan nasıl yapmış bilmiyorum.. sinirim bozuldu akşam akşam :çok üzgünüm:

  4. Konu Sahibi : Poison #4
    Giriş tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    24,229
    Alıntı Poison kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
    hiç su koymadım çünkü tarifte sadece teflon tavada şekeri yakın demiş..
    dediğin gibi yaparsam tarifi bozar mı ki? ama başka da nasıl olur yapan nasıl yapmış bilmiyorum.. sinirim bozuldu akşam akşam :çok üzgünüm:
    ay canım üzülme benimde başıma gelmişti, etimekli tatlı yaparken, aynen taş gibi olmuştu sonradan göz kararı biraz su katarak yapmaya başladım, sonuçta zaten o su buharlaşıyo

  5. Konu Sahibi : Poison #5
    Giriş tarihi
    May 2008
    Mesajlar
    9,079
    canm teflon tavaya sekerı koy ve hıc karıstırma
    o kendı kendıne erıyecek koyu renk alacak
    ne ıcın kullanacaksın bılmıyorum ama o sekılde kullanacagın kaba koyman lazım

  6. Konu Sahibi : Poison #6
    Giriş tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    60,705
    Alıntı Poison kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
    hiç su koymadım çünkü tarifte sadece teflon tavada şekeri yakın demiş..
    dediğin gibi yaparsam tarifi bozar mı ki? ama başka da nasıl olur yapan nasıl yapmış bilmiyorum.. sinirim bozuldu akşam akşam :çok üzgünüm:
    Susuz oluyormu bilmiiyorum bendeki tarifi böyle çünkü özellikle etimekli tatlıda bu şekilde yapıyorum





    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

  7. Konu Sahibi : Poison #7
    canım ilk önce şekeri çeik tencereye koy.onu rengi değişeseye kadar karıştır o kendinden eriyacek birleşecek sonra azar azar su ilave ederek erit al sana mis gibi karamel

  8. Konu Sahibi : Poison #8
    Alıntı Poison kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
    hiç su koymadım çünkü tarifte sadece teflon tavada şekeri yakın demiş..
    dediğin gibi yaparsam tarifi bozar mı ki? ama başka da nasıl olur yapan nasıl yapmış bilmiyorum.. sinirim bozuldu akşam akşam :çok üzgünüm:
    hiç sinirin bozulmasın adım adım git acele etme

  9. Konu Sahibi : Poison #9
    Giriş tarihi
    Mar 2010
    Mesajlar
    286
    bende etimek tatlısı için sekeri ilk önce rengi değişinceye kadar kavurur sonra su ilave ederim şerbet biraz kaynadıktan sonra etimeklere dökerim.

  10. Konu Sahibi : Poison #10
    Ben de etimek tatlısı yaparken yapıyorum. Önce şekeri koyuyorum tencereye eriyor baya sıvı hale geliyor sonra suyu ekliyorum önce böyle bir kabarıyor sertleşiyor sonra yeniden çözülüyor şeker ve şerbet kıvamına geliyor.

Sayfa: 1/2 12 SonSon

Yetkileriniz

  • Yeni konular gönderemezsiniz
  • Mesajlara cevap yazamazsınız
  • Mesajınıza eklentiler ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
Önemli uyarı, mesajlaşma yöntemi dönem dönem yönetim tarafından kontrol edilmektedir !
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.