Diyet | Estetik | Güzellik / Bakım | Moda | Sağlık | Dekorasyon | Anne Çocuk | Kadın Sağlığı | Kadın | Yemek / Mutfak

3 Adımda Tane Pilav Yapımı

3-adimda-tane-pilavin-sirri-1.jpg
Kullanıcı Puanı:
4.125/5,
  1. BenNese
    3 adımda tane pilav yapmak istiyorsanız bu yazı tam size göre hanımlar!

    Eminiz çoğunuz tane pilav yapmayı başarıyor ama bir kısmımız hala tane pilavın yanından geçemiyor. Peki tane pirinç pilavının sırrı nedir diyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

    3 Adımda Tane Pilav Yapımı


    Misafirliğe gittiğinizde önünüze tane tane pirinç pilavı gelmiştir ve siz “ayy ben neden yapamıyorum “diye dertlenirsiniz ya artık bu yakınmayı bir kenara bırakın ve tane pilavın sırrını en ince ayrıntısına kadar öğrenin. Haydi bakalım başlıyoruz hanımlar :)

    Ufak tefek püf noktaları uygulayarak siz de lapa pilav yerine tane pilav yapabilirsiniz.
    3-adimda-tane-pilavin-sirri-1.jpg

    Pirinç Kalitesi

    Pirinç pilavının tane tane değil de lapa olması pirincin kalitesiyle ilgili. Pilavınızın tane olması için baldo pirinçten pilav yapın. Aksi halde her kullandığınız pirinçten istediğiniz etkiyi alamayabilirsiniz. Hem aynı pirinci kullanırsanız zamanla ölçüyü tutturursunuz.

    Pişme Öncesi Püf Noktası

    Pirinç pilavını pişirmeden önce pirinçlerinizi suda bekletip yıkayın. Yıkamanızın amacı pirincin nişastasının kalmaması. Bu işlemden donra pirinçleri tereyağlı pilav tencerenize alıp bir güzel kavurun. Sürekli karıştırın ki dibine sarmasın ve daha lezzetli olsun.
    3-adimda-tane-pilavin-sirri-2.jpg

    Su Miktarı

    Pirinçlerinizi suda beklettiyseniz 1 bardak pirinç için 1,5 su bardağı su, suda bekletmediyseniz 2 bardak su ekleyip ağır ağır pişirin. Ateş ayarını iyi ayarlayın ki birden pişip çiğ kalmasın. Pilavınız piştikten sonra üzerine temiz örtü serip kapağını kapatıp demlenmesini bekleyin.

    Tane pilavınız için şimdiden afiyet olsun! :)

    Tane pilav için sizin önerileriniz neler?

    Editör: Neşe Akbaş

    Makaleyi Paylaş

    FiruzeDoruk, Bahrlyepolat, mira4601 ve diğer 2 kişi bunu beğendi.

Kullanıcı Yorumları

Yorum yapabilmek için Kayıtlı üye olmalı ve siteye giriş yapmalısınız!
  1. doktoranne
    size Azeri usuli pilav. bir bardak pilav icin iki bardak su kullanarak. buyuk bir tencere aliyoruz diyelim ki bew bardak pilav yapacaksiniz on bardak su dokuyuroz 8-10 bardak yeter. suyu kaynamaya birakiyoruz. kaynamaya bawladiginda tuz ilave ediyoruz ve biraz kariwtirip fokur fokur kaynadiginda pirincimizi ilave ediyoruz. ve tahta kawikla pirincler yapiwmasin diye kariwtirip bekliyoruz. bew dakika sonra kawika yardimiyla pirinci alip parmagimizla eziyoruz. eyer eziliyorsa . suzgecden gezirip. suyunu suzuyoruz. ayni tencerinin dibini yagliyoruz ve dibi tam olmak warti ile tepe gibi pirincimizi tencereye alip ara ara az az sivi v e ya tere yag dokuyoruz ustine. uzerine sonda az biraz zerdecal serpiwtirip dem almaya birakiyoeuz. ben hep boyle yaptim ve pilavim hep tane tane oldu. afiyet olsun
    1. doktoranne
      bir de eger bew dakka ya pirinc tam ezilme,se biraz daha beklicez ta ki pirinci ezilene kadar.
  2. Evrimay
    Ben pirinçlerimi biraz ıslakken kavuruyorum o zaman baya tane tane oluyor.
      _Blue_ ve gulfem57 bunu beğendi.
  3. _Blue_
    Merhabalar. Bekletilen suyun sıcaklığı kaynar derecede mi, ılık mı olmalı?

    Bir de suyu süzdükten sonra, pirinçler hala ıslakken mi kavuruyoruz, yoksa sularının iyice süzülmesi mi gerekiyor?
  4. gezengorenkiz
    Arkadaşların atladıkları bir püf nokta aktarmak istedim karıştırırken dikkat etmelisiniz, pirinçler kırılıyor dikkatli bir şekilde sağdan sola doğru veya soldan sağa doğru alt dan üste doğru karıştırmalıdır. çorba karıştırır gibi karıştırırsanız yaptığınız en iyi kalite pirinç olsa bile en ucuz kırık pirinci kullanmışsınız gibi duruyor. Bu da benden yemek severler için bir tavsiye olsun belki bilmeyenler vardır. xd:KK200:
      KIZLARIMCANLARIM bunu beğendi.
  5. gulfem57
    ben pilavımın tane tane düşmesi ve beyaz olması için bir kaç damla limon suyu ve 1 küp şeker kullanıyorum bu güzel bilgiler içinde ayrıca teşekkürler
      35pisipisi bunu beğendi.
  6. perest_royka
    evet doğru bende tuzlu suda bekletiyorum internette başka bir sitede okumuştum ama yarım saat 40 dk kadar ve granit pilav tavasında/tencerede güzelce tereyağında kavuruyorum daha öncesinden kendim hazırladığım tavuk suyunuda koyunca çok lezzetli oluyor.
  7. Kahveci Suna
    Bir iki damla limon suyuda tane olmasini ve rengini güzelleştirir
      mandalenaa ve praying angel bunu beğendi.
  8. hulyasakal
    Merhaba, pilavınızın tane tane gelmesini istiyorsanız piştikten sonra buharını çekmesi için üzerine kağıt havlu kayup kapağını kapatın. 8-10 dk bekletin.
    1. mandalenaa
      Onu her zaman herkes yapar ama nedense olmaz
      Esra cemrek ve 35pisipisi bunu beğendi.
  9. praying angel
    bende altını kapatmadan 5 dakika önce sıvı yap döküp bi tur karıştırıyorum tane tane oluyor. yada katı yağ yerine sıvı yağ ile yapıyorum aynı taneliği veriyor ve ertesi gün ısıtınca bile tane kalıyor.
      Esra cemrek, 35pisipisi, afakan ve diğer 7 kişi bunu beğendi.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.

Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size yazılı/sözlü geri dönüş yapacaktır.