Görme duyusu doğum itibari ile etkin hale gelir. Beyin gelişimi ile ayrıntılı görebilme artar. Göz tembelliği ise kalıtsal bir bozukluk olmamasına rağmen bir gözün ya da her iki gözünde normal sayılan değerlerin altında görme kapasitesine sahip olmasıdır. Çocuklar bilinçsiz bir şekilde göz kapaklarında düşüklük ya da bir gözünde kayma fark ediyorsanız göz tembelliğinden kaynaklı olabilir.
Çocuğun görme kabiliyetinde sorun oluşmaması için uygulamanız gereken birkaç küçük yöntem işe yarayabilir. İlk olarak göz doktoruna gitmelisiniz. En doğru teşhisi göz muayenesinden sonra doktorunuz verebilir. Sonrasında bu yöntemleri evde uygulayabilirsiniz.
Bir kalemi elinize alın ve çocuğun iki gözünde ya da göz tembelliği olan gözüne yaklaştırıp uzaklaştırın. Bu odaklanabilme kapasitesinde artış sağlamak amaçlıdır. Günde 15 defa tekrarlayabilirsiniz. Her gün yapabilirsiniz.
Tembellik olan gözün daha iyi görmesini sağlayabilmek için sorun olmayan gözü kapatabilirsiniz. Böylece diğer gözün daha iyi çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem eskiden bu yana kullanılan bir uygulamadır.
Bu iki yöntemi de uygulamadan önce doktorunuza çocuğunuz için uygun olup olmadığını danışabilirsiniz.
Merhaba, sitemize ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Ücretsiz üye olmak için tıklayın...
Çocuklarda göz tembelliği nasıl önlenir?
Dikkatli ailelerin fark edebileceği ve hızlı tedavi edilmesi gereken çocuklarda göz tembelliği nasıl önlenir? Çocuğun bir göz kapağında düşüklük...
Etiketler:
Kullanıcı Yorumları
Yorumları Sırala